Svensk Mästare i Porträttfoto!

Jag har fortfarande inte landat. Tror inte att det är sant, men jag blev Svensk Mästare i Porträttfotografi i helgen!!! Jag försöker smälta det och samtidigt försöker jag öppna upp hjärtat och ta emot alla fina ord som domarna Kelly Brown, Andreas Björge och några av de duktiga svenska porträttfotografer som jag ser upp till sa till mig dagen efter att tävlingen avgjorts. Det känns verkligen surrealistiskt att höra så duktiga fotografer berömma lilla mig! ♥
 
Svenska Fotogruppens höstmöte
Svenska Mästerskapen i porträttfoto anordnas av Svenska Fotogruppen (SFG) och är öppen för professionella fotografer som är anslutna till SFG eller SFF (Svenska Fotoförbundet). Det är en tävling som växer för varje år. 2015 deltog 50 porträttfotografer med sammanlagt 242 bilder fördelade över kategorierna:
 
barn - nyfödd - grupp/familj - porträtt - fine art - kommersiell - bröllop - tema (I väntans tider)
 
Totalt 8 kategorier, men varje fotograf får bara delta i max 6 kategorier och med max 1 bild i varje kategori.
 
I år arrangerades höstmötet på Såstaholm utanför Stockholm.
 
Höstmötet startade på lördagen med en öppen jurering där domarna gick igenom bilderna en första gång och poängsatte dem. Mycket intressant och lärorikt att sitta och se bilderna och höra domarna kommentera dem. Under den öppna jureringen gjordes en första gallring bland bilderna. De bilder som fick över 70 poäng gick vidare till final (med hemliga poäng, vi fick bara veta att bilderna fått 70 poäng eller mer) och de bilder som fick under 70 poäng "åkte ut" ur tävlingen.
 
Domarkvartetten bestod av huvuddomaren Andreas Björge (Norge), Lillemor Kax (Sverige), Malou Reedorf (Danmark/Italien) och Kelly Brown (Australien).
 
Föredrag av Lennart Nilsson & Kelly Brown, middag och prisutdelning
På söndagen fortsatte höstmötet med bra föredrag av Lennart Nilsson (Göteborg) och underbara Kelly Brown (Australien). Under dagen gick också domarna igenom bilderna en andra gång bakom lykta dörrar och utsåg pristagarna i varje klass.
 
På kvällen var det middag och prisutdelning. Och det var nu det knasiga började ;) Jag fick gå upp flera gånger och hämta priser, nämligen följande:
 
Fine Art: GULD
Nyfödd: GULD
Barn: SILVER
Grupp/Familj: GULD
Porträtt: Hedersomnämnande
 
Dessutom gick mitt bidrag i kategorin Bröllop vidare till final, men fick inget pris.
 
 
Sammantaget blev jag utsedd till den Svenska Mästaren i porträttfotografi, med en marginal på 24 poäng till Åsa Deleau Wiklund (Stockholm) som välförtjänt tog hem silverpokalen endast 2 poäng före superduktige Erik Hellquist (Tranås) som fick bronsbucklan. Sedan var det bara ytterligare 1 poäng ner till fjärdeplatsen som gick till förra årets svenske mästare Gert Hognert (Strömstad). 
 
Det var OTROLIGT många superfina bilder i årets tävling och det är jättekul att se att kvaliteten är så hög här i Sverige! 
 
Avslutning på måndagen
Under måndagen var det bland annat föredrag av Malou Reedorf och Andreas Björge. Jag hade även en portfolio review med Kelly Brown och hela höstmötet avslutades med bildkritik där alla deltagare hade möjlighet att få kritik på sina tävlingsbilder. Superbra tillfälle att lära sig ännu mer om vad som är bra att tänka på när det gäller tävlingsbilder. Nästa år är jag övertygad om att ribban kommer att höjas ytterligare några snäpp. Vi är många porträttfotografer i Sverige som är måna om att utvecklas och lära oss mer. Och det bästa är att vi är ett bra gäng som peppar, stöttar och uppmuntrar varandra. Det är trots allt ganska ensamt att driva eget som fotograf och därför är dessa träffar värdefulla då vi kan ge varandra tips och idéer och bara ha roligt med andra som faktiskt lever och jobbar på samma sätt. Helgens alla skratt har förlängt mitt liv med flera år och nu är jag fullpumpad med ny energi som säkert räcker ända fram tills nästa höstträff. Längtar redan dit!!! ♥
 
Tacksam
Några extra tack är väl på sin plats...
LUNDEBY & Co AS - Jörn på Lundeby har printat mina tävlingsbilder. Vilken klippa han är!
Modellerna - Susanna, Lee, Oliver, Mandy, Linda, Elin, Alex, Sandra, Tindra, Engla, Örjan och Adam. Utan er hade det såklart inte blivit några bilder ♥
SFG - Ett fantastiskt gäng att få vara med i. 
PT-Gunilla - Ja, faktiskt. Har inget som helst med foto att göra, men min PT får på något sätt mitt självförtroende att växa och sorterar mina tankar när huvudet snurrar. Det här året har jag fått både fysisk och mental träning som jag är jättetacksam för. Lika bra att skicka iväg ett tack till hela Campushallen med personal. Jag är ju er "inventarie" (som en viss massör sa), men det är jag så gärna eftersom jag får så mycket glädje och energi hos er!!! Mer energi föder mer kreativitet ♥
Familjen - Mina "goffar" och "boffar". ♥♥♥
Och alla andra som förtjänar ett tack :)

Kommentarer
Postat av: Nils Olof Bengtson

Gratulerar!

Svar: Tack så mycket :)
None None

2015-09-16 @ 21:56:02
Postat av: Anonym

Stort grattis, du är superduktig! Kan vi inte få se bilderna lite närmare?

Svar: Jag tänkte lägga upp 2 av bilderna och berätta lite mer om dem, men de andra sparar jag en liten stund till :)
None None

2015-09-17 @ 09:26:51
Postat av: Bellan

Stort GRATTIS Laila! Bra jobbat!

//Bellan

Svar: tack så mycket! :)
None None

2015-09-17 @ 19:37:21
URL: http://bellan-autism-adhd.blogspot.com
Postat av: Clara Edvinsson

Alltså wow, stort Grattis! Älskar det svarta/vita fotot på lilla gulliga bebisen. Grymt!

Svar: Tack Clara! Visst är han söt det lille piraten!?!?!?! :D
None None

2015-09-24 @ 22:19:54
URL: http://www.claraedvinsson.se
Postat av: Annica

Stort grattis Laila! Det är du värd för det är nåt speciellt med dina bilder!

Svar: Tack snälla Annica!
None None

2015-09-26 @ 22:30:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se