Porträtt



Allt fler känner till mig som gravid-, nyfödd- och babyfotograf, men inte lika många vet att jag tidigare fotade många duktiga amatörmodeller på min fritid. Då var det en hobby och jag lärde mig mycket om ljussättning mm. Nu har jag tyvärr inte så mycket tid över till modellfotografering, men jag blir mycket glad när jag får chansen att fota duktiga unga tjejer som gillar att vara framför kameran. Förra veckan fotade jag Hanna som ni ser i det här inlägget. Jag sitter just nu och gör iordning hennes webgalleri och kunde inte låta bli att ge er en liten sneak peak :)

Tokroligt hos Fotograf Laila Villebeck



Så här tokglad kan man bli under en fotografering. Särskilt om mamma står bakom fotografen och viftar med ballonger :) Arvid var 9 månader när han gjorde sin andra babyfotografering hos mig ♥

Babyfotograferingar!

Imorgon har jag en sådan där härlig dag igen. 3 små i åldern 6-8 månader kommer till studion för att ta sina babyporträtt. Två pojkar och en flicka! Jag längtar! :)


(Klicka på bilderna för att se dem större!)

Momsen redovisad!

Nu har jag varit duktig och lämnat in min momsredovisning för sept-dec 2011. Duktig flicka! Det är lite skrämmande att se all moms sammanslagen till stora siffror. Men ju mer moms man måste betala in, desto bättre går det ju för företaget. Så nästa period ska jag se till att få betala in ännu mer moms till Skatteverket ;)

Imorgon ska jag se till att utnyttja min rätt till friskvård och gå och träna lite. Frågan är vad, men det löser sig nog. ;)

Babyfotografering - Maria, 6 månader



Igår var Maria på besök i studion och tog sina 6-månadersporträtt. Visst är hon söt!?!?! En riktig prinsessa!

Lediga datum för bröllopsfotografering

Bröllopsbokningarna fortsätter att rulla in. Nu är det inte många datum kvar att boka upp mig på under högsäsongen. Under juni-september 2012 är jag tillgänglig följande datum:

7 juli

25 augusti

1 september
22 september
29 september

Om ni vill boka mig som er bröllopsfotograf något av ovanstående datum så rekommenderar jag er att höra av er så snart som möjligt :) Välkomna med er bokning!

[email protected]


Utställning v 9-15!

På tal om nyföddfotografering... Jag kommer att ha en utställning i galleriet till Studiefrämjandets studio på Hunnebergsgatan 29 i Linköping under vecka 9-15! Jag har tänkt att visa några av mina nyföddfotografier och ska snart påbörja mitt urval :) Jag har längtat jättemycket efter det här! Det är så roligt att kunna visa upp vad man gör i verkliga livet. Hoppas att ni kan komma förbi och kika på bilderna. Ni är varmt välkomna! (Mer info kommer när det närmar sig.)



(Klicka på bilderna för att se dem större.)

♥ Nyföddfotografering ♥



Det här underbart söta pojken har jag träffat och fotat idag. Visst är han söt?!?! Jag kunde inte låta bli att visa er en liten sneak peak ;)

Imorgon har jag en heldag vid datorn och då kommer jag att jobba ikapp med att skapa webgallerier för veckans alla fotograferingar, redigera beställda bilder och ägna mig åt lite bokföring. Inte en chans att jag hinner ha tråkigt :)

Full rulle!

Den här veckan är det helt galet mycket att göra och jag har svårt att hinna med någon vidare bloggning. Idag har jag träffat 3 st gravidmagar och en liten tjej på 3,5 månad och det har varit en riktigt bra dag! Imorgon är det nyföddfotografering igen, så ikväll blir det till att ladda upp dagens bilder och sedan plocka ihop rekvisita till den lille killen jag ska träffa imorgon ♥

Elliot - nu och då

Som ni vet har jag ett fotopaket för bebisar som heter "Babyns första år". Några av mina små godingar har hunnit med två fotograferingar och jag tycker att det är lite roligt att jämföra bilderna från 3-4-månadersfotograferingen med den då de är 6 månader. Här är lille Elliot när han är 4 månader (till vänster) och när han är 6 månader (till höger). Söt va? ♥

(Klicka på bilden för att se den större.)


Bra start på veckan!

Åh, jag säger bara åååh! Vilken sötnos jag har träffat idag! En liten kille på 8 dagar som sov sig igenom HELA sin nyföddsession och fann sig i att vi flyttade runt honom :) Det här skulle jag kunna göra varje dag!


Marias dop!



Jag har glömt att säga att bilderna från Marias dop nu ligger uppe på min facebooksida :) Så gå in här om ni vill se vackra bilder från ett syrianskt dop :)

Babyfotografering - Oskar, 9 månader



De här bilderna på Oskar gör mig glad! Jag tycker att hans leende är alldeles extra charmigt! :) Dessutom ser han otroligt snäll och klok ut, så liten han är.

Ebba, 1 år



Bara 4 dagar innan jul fick jag träffa den här lilla sötnosen, Ebba! Hon var så söt i sin stickade klänning och med fjäril i håret! :)


MINISESSIONER 17-18 JANUARI



 
MINISESSION I STUDION!
Jag har fått hem ett nytt, fint "golv" (se bilden) som kan kombineras med olika bakgrunder för en mysig hemmakänsla i studiobilderna. 

Nu vill jag erbjuda minisessioner á ca 20 min för 350 kr följande datum och tider:
17 jan kl 10-12 (I första hand babyfotografering)
18 jan kl 10-12 (I första hand babyfotografering)

Bilder ingår inte i priset, utan köps separat enligt prislistan på min hemsida: http://www.lailavillebeck.com/

Anmäl ert intresse via mail: [email protected]

Varmt välkomna!

My - 6 månader



My gjorde sin 6-månadersfotografering hos mig i studion i november. En glad och mysig tjej som var generös med sina leenden

Babyfotografering ♥ My, 6 månader ♥



Vem är den där fotografen egentligen? Och vad är det för konstiga ljud hon gör? Söta My ser lite fundersam ut på den här bilden :)

En bild om dagen - 8 januari 2012



Årets första snö!

När jag skriver 8 januari känner jag alltid att det är något speciellt med den dagen, men jag kan inte komma på vad det är. Men får jag fundera vidare på det slår det mig plötsligt att det var ju Hugo BF-datum ♥ Sedan fick vi vänta på honom i 15 dagar extra...

Det här är alltså söndagens bild som jag presenterar lite sent. Det är också sista bilden i En bild om dagen för den här gången. Jag har börjat jobba igen och barnen går på dagis vilket gör det svårt att hinna med att ta några några bilder. Kanske får jag en ny chans på sommarlovet? :)

Marias dop



Igår hade jag den stora äran att få fotografera Marias dop. Det var stort (150 gäster) och lite annorlunda mot våra svenska dop eftersom Maria och hennes familj är syrianer. Här får ni en liten sneak peak från ceremonin i kyrkan. Maria hjälpte mer än gärna prästen med den heliga skriften ;) Hon var så fin lilla Maria och nöjd och glad hela dagen. ♥

Om drygt en vecka träffar jag Maria igen för hennes 6-månadersfotografering. Längtar redan :D

En bild om dagen - 7 januari 2012



Klättra är favoritsysselsättningen och nu har du fått en egen stol att klättra på. Vilken lycka!

En bild om dagen - 6 januari 2012



Envis Oliver VILL INTE sova. Högljudda protester blir det varje kväll. Till slut lugnar han ner sig och känner själv hur trött han är. Ikväll kröp han själv upp i spjälsängen - han ville absolut inte att jag skulle röra honom, sjunga eller prata med honom. Så vi låg där på varsin säng och blängde på varandra i smyg. Till slut somnade han. Naturligtvis med fötterna i huvudänden - precis som Pippi Långstrump.

Med tanke på att varken Hugo eller Oliver sovit många gånger i spjälsängen under sin bebistid så var jag ju tvungen att dokumentera detta :)

Barnfotografering ♥ Hilda ♥

Sötaste Hilda var i studion och tog porträtt tillsammans med mormor, farmor, mamma och pappa innan jul. Här är några av mina busiga favoriter :)


En bild om dagen - 5 januari 2012



Att vara uppe långt före tuppen varje morgon (oftast kring kl 05, eller tidigare) får sina konsekvenser... Tur att det finns en lillebror i familjen så att det finns en chans till en härlig lunchsömn.

PS Jag tror att mina barn var bagare i ett tidigare liv! DS

121.nu

Jag blir så trött! 121.nu ringde mig idag kl 09.06. Jag lyssnade för ovanlighetens skull, jag brukar säga "jag är inte intresserad" och lägga på luren, men inte idag. Det slutade med att jag sa att jag inte kunde tacka ja till något över telefon, utan krävde att få information hemskickad och kvinnan sa att hon skulle maila mig info och lovade att hon skulle ringa tillbaka senare i veckan. Jag fick ett mail som konstigt nog var daterat till ons 3/1 kl 9.40, alltså ett dygn fel, och det var ingen vidare information i mailet. Mest en massa länkar hit och dit som jag undvek att gå in på...

Jag sökte upp företaget på internet och det var ingen rolig läsning. Många som kallar 121 för blufföretag.

Har svarat på hennes mail nu ikväll och sagt att jag inte är intresserad av att vara kund hos dem.... Hoppas innerligt att de inte hör av sig igen, för jag har annat att lägga min tid och energi på än polisanmälningar och felaktiga fakturor....

Nu ska jag ägna slutet av kvällen på ett roligare sätt! Till dagens bild! :)

Now I Lay Me Down To Sleep

Jag har länge funderat på hur det skulle vara att hjälpa par vars graviditet inte slutat som de tänkt sig, vars bebis av en eller annan anledning inte stannar kvar i livet, genom att göra fina porträtt på barnet. Jag tror att det skulle vara uppskattat av många som drabbats och något väldigt fint att kunna ge någon i sin sorg. Jag har funderat mycket på om jag skulle klara av det mentalt... Idag såg jag det här klippet på youtube och tårarna sprutade på mig! Förmodligen är jag alldeles för känslosam för att kunna genomföra en sådan porträttsession. Men vilket fint uppdrag det skulle vara! All min vördnad till de fotografer som jobbar gratis för NILMDTS (Now I Lay Me Down To Sleep)! ♥♥♥ KÄRLEK!!!


En bild om dagen - 4 januari 2012



Räkna, räkna, räkna. Allt ska räknas :) Och på kvällarna innan du somnar ligger du och upprepar din ramsa: "1 plus 1 är 2, 2 plus 2 är 4, 4 plus 4 är.....        ....1, 2, 3, 4, 5, 6, 7....  ....8!" Min älskade Hugo! ♥

En bild om dagen - 3 januari 2011



Oliver håller på att få 2 av sina hörntänder. Det är jobbigt för honom, särskilt vid måltider. Han springer av glädje till matbordet när maten är klar eftersom han är hungrig, klättrar upp på sin stol och just som han sätter sig tillrätta så kommer han på att han har ont i munnen, börjar gråta och springer bort från matbordet och lägger sig på soffan istället. Resten av dagen är han lättretlig och blir han arg, då går det inte att trösta honom :( Låt oss hoppas att tänderna spricker igenom snart!!! ♥

(Och, nej, Oliver suger inte på tummen, men nu stoppar han ofta in fingrarna i munnen eftersom det säkert kliar och/eller gör ont i munnen...)

Nyföddfotografering - det kliar i fingrarna!



2012 kommer att bli ett spännande år! Under januari och februari kommer jag att ha en nyföddfotografering i veckan i genomsnitt och jag hoppas att det kommer fler bokningar resten av året också ♥ Den 27 februari startar min utställning som jag ägnar helt och hållet åt mina bilder på nyfödda. Utställningen pågår t o m den 15 april.

Jag har nu varit hemma med barnen i 1½ vecka och jag börjar bli lite rastlös. Jag vill börja jobba igen! :) Särskilt sugen blir jag nu när det trillar in en massa fin nyföddrekvisita på posten.

Den 9 januari börjar jag fota igen efter jullovet och de två första veckorna har jag nöjet att träffa flera bebisar och ett par gravida par. *Lycka!* Jag har också ett antal bildbeställningar att göra klart, så jag kommer inte vara sysslolös. Jag har världens bästa jobb!

fotograf - Linköping - nyföddfotografering - gravid - babyfotografering - barnfotograf - gravidfotografering - nyfödd - BF - januari - februari - mars - april - 2012 - Norrköping

En bild om dagen - 2 jan 2012



Dessa ständiga brottningsmatcher... ;) Jag är så glad att ni tycker om varandra och har så roligt tillsammans mina små hjärtan! ♥♥♥


Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
[email protected]


JAG SAMARBETAR MED:




GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se