Kaxig nyföddfotograf....

Ojojojojoj. Idag har jag fotat en liten tjej på 10 dagar. Hur söt som helst! Men mitt inlägg idag handlar inte om hur underbart det är med nyföddfotograferingar. Snarare tvärtom :) När jag började med att fota nyfödda så tog jag alltid med mig ett ombyte ifall det skulle hända någon "olycka" och jag skulle råka stå i vägen för den. Men ett bra tag har jag skippat de där extra kläderna till mig.

Idag fick jag bita i det sura äpplet. Big time. Fröken uträttade sina behov på mig. Över mina byxor. En stor, gul fläck på hela låret var vad jag fick med mig hem idag. Men det var det värt. För med mig hem ficka jag också en stor mängd fantastiska bilder :)

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 2 (av 2)

FÖRETAG
Hur började din karriär som fotograf?
Hmmm. Egentligen började det väl med att jag fick min första titta-och-tryck-kamera när jag var 10 år. Det där är en lite bitterljuv historia som jag funderat på att dela med mig av... Kanske kommer något om det i framtiden. Jag har ju annars gjort en akademisk karriär inom molekylär bioteknik, disputerade 2007 och har fortsatt lite smått med forskningen även efter disputationen (varvat med mammaledighet). Fotograferingen har jag alltid haft som hobby vid sidan av. Jag hade en djupt liggande dröm om att bli fotograf redan när jag slutade gymnasiet och kikade lite på fotografutbildningar, men insåg att jag aldrig skulle ha chansen att komma in på någon av dem.

2008 hittade jag min nisch inom baby- och barnfotografering, efter att jag fått min första son och flera vänner också fick barn som jag fick fota. 2010 var jag gravid igen och kände mig ganska säker på att jag inte ville fortsätta inom den akademiska världen. En kompis skickade en länk till en artikel om nyföddfotografering och där fick mina fotografdrömmar en riktig nytändning.

I maj 2010 fick jag lille Oliver (som också var min första nyföddmodell - en mycket besvärlig modell då han vaknade så fort jag lade honom ner, han ville bara sova i mammas famn) och jag var mammaledig till april 2011. Då anmälde jag mig som arbetssökande och påbörjade mina förberedelser för att starta eget företag samtidigt som jag sökte andra jobb. 1 september 2011 startade jag mitt företag som fotograf.

Min första nyföddfotografering:


Hur gick du till väga när du startade eget företag?
Jag vet inte om jag förstår frågan riktigt, men jag funderade mycket och länge på allt kring företagandet. Jag jobbade med min affärsplan och gick på rådgivningar hos Nyföretagarcentrum innan jag skickade in mina papper för att få F-skattesedel.

Hur gör du för att marknadsföra dig?
Åh, vad svårt att svara på! Det är givetvis blogg, hemsida, och facebook, men också kunder som rekommenderar sina vänner och samarbeten med olika personer. Ingen nämd, ingen glömd :) Ett stort tack till er alla som pratar gott om mig!!!

Har du några tips till unga människor som skulle vilja bli fotografer men inte riktigt vågar satsa?
Jag skulle faktiskt råda till att ta det lugnt. Låt det ta tid. Bygg upp ditt självförtroende som fotograf, fota mycket, skaffa en bra portfolio. När du tror på dig själv, då är det dags att starta eget :)

Jag har börjat ta betalt för mina bilder, men vet inte om jag vågar satsa fullt ut. Ska man skaffa f-skattsedel eller bara ta upp det i deklarationen?
Härligt att höra att du tar betalt för det du gör :) Din fråga är lite svår att svara på så här rakt upp och ner eftersom jag inte vet detaljerna. Jag skulle rekommendera att du träffar en rådgivare på t ex Skatteverket som kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer: http://www.verksamt.se/portal/web/guest/fundera/hobby-eller-foretag

Vad är ditt bästa tips när det kommer till att skapa en kundkrets?
Mitt bästa tips skulle nog vara att fundera igenom vilka kunder du vänder dig till, var de finns och vad som lockar dem. Skissa på din affärsplan och se till att du har så mycket information du bara kan få om din målgrupp och sedan är det bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan nå dina potentiella kunder.

 

Sköter du ditt företag själv eller får du hjälp av någon? Bokföring och pappersjobb skrämmer mig lite från att våga satsa fullt ut. Några tips?
Bokföringen var nog det som skrämde mig mest också innan jag började. Jag kunde INGENTING om bokföring o dyl. Skatteverket har informationskvällar som du kan gå på. Jag har valt att sköta bokföringen själv till att börja med för att lära mig hur det fungerar. Men så småningom ska jag nog lämna över det arbetet för att få mer tid. Det tar mer tid och kraft än man tror att sköta bokföringen! 

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Vilket är ditt favoritobjektiv för nyföddfotografering?
Nikkor 50 mm, 1,4 och Nikkor 105mm 2,8 (det senare för detaljer)

Vad gör du om det inte finns tillgång till bra ljus hemma hos familjen du ska fota en nyfödd hos?
Skruvar upp ISO? En reflexskärm kan vara ett bra verktyg om ljuset är skarpt så att skuggorna kan lättas upp.


Om man vill börja med nyfödd-och babyfotografering men inte har någon rekvisita, vad bör man satsa på att införskaffa först?
OJ! Vilken fråga :) Det beror väl helt på vilken stil man vill köra. Det första jag införskaffade var nog fårfällar. Eller..... Jag lånade min dåvarande chefs fårfällar som han hade på kontoret. Jag smög in när ingen annan var där, norpade åt mig fällarna, fotade och lämnade sedan tillbaka dem ;)Vad är ditt bästa tips när det kommer till att fota nyfödda?
Var lugn och tålmodig. Sätt ALLTID bebisens behov och säkerhet i första hand! 

FOTORELATERAT
Ditt bästa fotominne?
Det finns så många fina minnen. Och jag tror att jag väljer ett av dem som känns mest avlägset från mitt hektiska liv just nu; när jag var på min favoritö på Färöarna, Mykines, för att titta på Lunnefåglarna där. Jag satt i gräset för att vila och helt plötsligt insåg jag vilken fantastisk plats jag var på. Det var lunnefåglar överallt. Tusentals! I gräset runtomkring mig, så nära som 2 m från mig, i luften över mig och simmandes i havet 100 m (typ) nedanför mig. Och vilka härliga krabater de där fåglarna är!!! Att kunna sitta sådär mitt i naturen och på nära håll titta på dessa fåglar är helt underbart!!! Ett absolut favoritställe och ett måste varje gång vi är på Färöarna under lunnefåglarnas häckningsperiod!Motljus har jag fråga om.. Jag har försökt få till fina bilder i det men inte lyckats som jag vill och som jag sett andra.. Vad för inställningar kan funka??
Jag är ingen expert på motljus direkt. Och nu vet jag inte vilken effekt du har sett i andras bilder och vad det är du vill uppnå. Man kan göra så mycket olika med motljus. Silhuettbilder, lens flare mm. Men vill du ha t ex porträttbilder i motljus så ska du exponera efter ansiktet, och oftast får man ha en exponering som ligger 1-2 steg högre än vad kameran själv mäter i autoläge.

Vilka/vilket objektiv är ett måste att ha för dig?
För min personliga stil just nu är det 50 mm 1,4 och 105 mm 2,8. Och för bröllop: 70-200 mm 2,8. Jag är dock sugen på att prova andra objektiv som andra fotografer har som sina favoriter. Vidvinkel skulle vara roligt att prova och då för enstaka bilder under t ex ett bröllop.

Nån ting jag funderat på när jag sett din bilder är dom bakgrunder du ofta använder vid barnfotograferingar (golv, list och vägg), är det ett hemmabygge eller finns de att köpa?
Golvet är köpt hos Eva på Evas Photo Props. Listen och väggarna har jag ordnat med själv :)

Jag undrar vilken ljussättning du kör på när du tar dina bilder med kritvit bakgrund?
Många undrar över hur man ska få vit bakgrund. Det handlar helt enkelt om att överexponera bakgrunden.

Hur får du dina bilder skarpa? Jag använder mig oftast av ett 50mm objektiv och kör på största bländare för att få in mest ljus. Har bara ISO upp till 1200 och använder sällan stativ då mina bilder inte blir så spontana då. Finns det något annat att tänka på? Jag kan ju inte påverka vädret liksom.
Bästa kvalitén på skärpan får man vid medelstora bländare, dvs bländare 8 eller 11. Skruvar man upp ISO så ökar bruset i bilden vilket gör att bilden upplevs som mer oskarp. En mer avancerad kamera brukar ha bättre brushantering. Ett bra objektiv bidrar också till bättre skärpekvalitét.

Hur funkar det med studion du använder, hyr du den hela tiden eller från gång till gång?
Jag har ett abonnemang på studion för ett visst antal timmar i månaden.

Detta kanske är svårt att svara på - men om man satsar på att köpa en systemkamera, är Canon Nikon eller rentav något annat märke bäst?
Vilket kameramärke man väljer är givetvis en smaksak. Idag finns nog ingen systemkamera som är dålig ;) Själv kör jag Nikon och jag valde Nikon för att det kändes rätt helt enkelt. Provhåll de olika märkena och se om någon av dem känns bättre i dina händer...


Beautiful Day 26 april 2012, Sandra


Modell: Sandra
Smink och hår: Elin Wiklund
Fotograf: Laila Villebeck

Jag är glad att kunna presentera den här fina bilden på Sandra!!! Till 90% fotar jag med vit eller ljus bakgrund när jag är i studion, men så fort jag såg leopardtoppen som Sandra hade med sig så ville jag genast plocka fram den svarta bakgrunden. Ser ni hur fint Sandras hår och ögon kommer fram med det svarta bakom!?!?! :) Love it!

Jag kommer att visa fler bilder från torsdagens fotografering allteftersom.

Beautiful Day

Imorgon kör jag och Elin Beautiful Day igen. Vår "lyxvariant" av Modell för en dag. Sitter och förbereder mig inför denna glamourösa dag. Jag skulle vilja tipsa studenter om att ta sina studentporträtt under en av våra Beautiful Days. Det här upplägget passar även utmärkt för blivande brudar som vill ta vackra bilder och ge i morgongåva till sin man på bröllopsdagen.

De datum vi har kvar innan sommaruppehållet är:
31 maj
18 juni

Välkomna med er bokning på info(at)lailavillebeck.com


Barnfotografering - Elmer och AlbinNär Elmer och Albin var i studion tog vi lite vardagsbilder på pojkarna. De satt och läste i en bok och spelade spel. Ett par härliga syskonkramar hann vi med också :)

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 1 (av 2)

Tack snälla ni för alla bra och roliga frågor! Jag tänkte dela in mina svar i två inlägg och börjar med de personliga frågorna och en extra fråga i kategorin bröllop!


PERSONLIGT
Har du något intresse förutom fotografering och familjen?
Åh, jag har så mycket jag gillar att göra! Hästar har tidigare varit ett stort intresse, träning, att skriva mm mm. Jag gillar att SKAPA och jag gillar att sitta och pyssla. Med både företag och två barn (tre barn om man räknar med sambon *blink*) är all min tid uppslukad och jag hinner tyvärr inte med någonting annat. Prio ett när minsta lucka dyker upp i framtiden blir att komma igång med träningen igen!Vilket land/vilken stad är ditt drömresemål?
Ett land som jag gärna återvänder till är Island! Jag har varit där en gång och jag kände mig verkligen hemma. Hela kroppen blev tung och jag kände mig så ledsen när vi satt på planet och lyfte från den isländska marken för att åka hem till Sverige igen.

Annars vill jag gärna åka till Nya Zealand och Bali.

Vilket språk tycker du är vackrast?
Isländska och italienska

Vad gör du när ingen annan ser?
Dansar till Michael Jackson!!!

Vad vill du bli bättre på?
Jag vill bli bättre på att prioritera mig själv, utan att känna dåligt samvete för att jag inte ägnar tid åt familjen eller företaget.

Vad är din bästa egenskap?
Min bästa egenskap som fotograf är mitt TÅLAMOD! Guld värt vid nyfödd-, baby- och ettårsfotograferingar!Vad är din sämsta egenskap?
Mitt dåliga morgonhumör?

Vad är det första du gör när du vaknar?
Sätter mig vid datorn och börjar jobba (om det är en redigeringsdag). Jag vet, helt knäppt. Men om jag har en redigeringsdag så passar jag på att ligga kvar i sängen och dra mig tills barnen går till dagis och då sätter jag mig och jobbar ett par timmar i pyjamas :)

Om du var tvungen att satsa på bara EN kategori (bröllop, nyfödd, baby, gravid, barn osv) inom fotografering - vad blir det då?
Jag tycker att gravid, nyfödd och baby (upp till ett år) hör ihop, så det blir den kategorin då. Jag älskar att fota bröllop, men har medvetet hållt en låg profil med min marknadsföring mot blivande brudpar. Och det beror helt och håller på min familjesituation. De flesta bröllop hålls på sommaren och då under de veckor som mina barns dagis har stängt. Nu hjälpte det ju inte att hålla låg profil, utan jag blev tidigt uppbokad under juni och juli ändå och jag har nu 11 inbokade bröllop i sommar. Vi har löst det så att jag är ledig på veckodagarna och jobbar på helgerna under de 5 veckorna som barnen inte går till dagis.


BRÖLLOPSFOTOGRAFERING
Hur kändes det när du fotograferade ditt första bröllop?
Mitt första bröllop var en förfrågan från en tjej som jag tidigare fotat som amatörmodell vid ett par tillfällen. Bröllopet hölls i Småland och det var faktiskt så att jag var mer nervös för att köra bilen, än vad jag var för att fota bröllopet den dagen. Jag hade nämligen inte kört bil på flera år! Men det gick galant och fotograferingen gick också bra :)


En bild om dagen - 22 april 2012Dags att byta däck på bilen! :)

FRÅGESTUND!

Det var länge sedan jag hade frågestund på bloggen, så jag tänkte att det var dags igen! Ni har hela helgen på er att ställa frågor, fram till söndag kl 23.59. Ös på!

Frågestunden är avslutad! Tack för alla era frågor och jag ska svara på dem så snart jag kan! ♥


Ettårsfotografering tvillingar

Jag har nog alltid varit fascinerad av tvillingar. Och visst är det lite speciellt med två små individer som varit tillsammans från allra första början, inne i mammas mage. Helt fantastiskt att de kan vara så lika och så olika på samma gång!

Idag sitter jag och redigerar bilder på Sigrid och Lukas som kom till världen i höstas.

Bilden i detta inlägg är dock från Ida och Elsas fotografering. Ett år gamla var de och givetvis ville jag fota dem i dessa söta trosor med en cupcake och ljus :) Sött, eller hur!?!?!För övrigt så skulle jag gärna vilja fota nyfödda tvillingar igen, det är ett tag sedan nu :) Jag har nya idéer och inspiration för just tvillingar!

Bilder till BVCIdag blev det en tidig morgon. Upp och iväg till BVC för att lämna bilderna som de ska använda för hörseltest. För att kontrollera hörseln på en 4-åring får barnet flytta en kula på kulramen varje gång de hör ett pip i hörlurarna. Ett alternativ är att de trär ringar på en pinne. En ring för varje pip :) Mycket smart!


Syskonfotografering - Maria, 9 månader

I förra inlägget visade jag bilder från Marias 6-månadersfotografering. Igår fotade jag henne tillsammans med hennes två äldre bröder, Jonathan och Leon. Sååå fina barn!!! :) De var en dröm att fota! Killarna förstod precis hur jag ville att de skulle stå, sitta och ligga och Maria, ja hon lyste bus och skrattade i princip hela tiden ♥♥♥


Jag älskar att vara fotograf!

Jag har nu jobbat som fotograf och egen företagare i drygt 7 månader! Tiden går otroligt fort! Det märker jag inte minst på alla tjejer och killar som är med i Babyns första år. Idag har jag fotat lilla Maria igen. Hon har hunnit bli 9 månader!!! Jag blev tvungen att rota fram Marias 6-månadersbilder :) Det var då:


Vernissage idag, kl 17-19

Hej allihop!
Idag är det vernissage på Hunnebergsgatan 29. Hoppas att ni som kan komma kommer :)

Jag ska fixa iordning i galleriet nu under förmiddagen och sedan har jag två fotograferingar på eftermiddagen innan vernissagen startar. Fullt ös! :)


Nyföddfotograf i Linköping - Teodor, 11 dagarLille Teodor kämpade för att hålla sig vaken. Han ville ju såklart veta vad den där fotografen sysslade med egentligen. Men till slut somnade han. Helt klart en liten ängel! Vaken som sovande

En fullspäckad vecka!

Den här veckan har det varit mycket att göra! Oliver har hållt mig sysselsatt varje kväll/natt då han är förkyld och inte kunnat sova ordentligt. Igår fick han hög feber och var ynkligare än någonsin. Stackaren! Mammas hjärta! ♥

Det här har inneburit minimalt med datortid (och därmed redigeringstid) och jag halkar alltmer efter med mitt redigeringsjobb :( Dags för ett bokningsstopp igen! I mars fick jag planera in en vecka då jag inte tog några studiofotograferingar för att hinna ikapp med redigeringen. Och nu är det alltså dags igen.

Jag har ändå hunnit med babyfotograferingar, syskonfotograferingar, nyföddfotografering den här veckan, och idag en gravidfotografering. Ett par från Stockholm åkte hela vägen till mig för att göra sin gravidfotografering. Nu sitter de i bilen på väg hem igen :) En stor ära att ni åkte så långt!!! ♥♥♥

Imorgon är det bröllopskonsultation på G! Hoppas att vädret är bättre än det varit idag!!!


Bröllopsfotograferingar 2012

Under kvällen så har jag suttit och strukturerat upp alla datum kring mina bröllopsfotograferingar och -konsultationer för i sommar. 10 bröllop är fullt bokade, 1 är på G och ytterligare ett datum är på förfrågan. Inte kunde jag tro att jag skulle få så många bröllop i år, med tanke på att jag inte marknadsfört mig som bröllopsfotograf :) Min tanke var att jag i år skulle känna efter hur jag kan balansera bröllop, nyföddfotograferingar och dagisstängt (dvs jag är hemma med barnen mån-fre i 5 veckor). Och nu får jag känna efter på riktigt ;)

Jag har dock varit noga med att inte ta fler än 3 veckor på rad med bröllopsfotograferingar. Däremellan har jag vilohelger. Jag blir så ofantligt trött efter att ha fotat bröllop och det tar mig en vecka att komma ikapp igen. Men det är det som är lite av tjusningen med att vara bröllopsfotograf - man får vara på tårna hela tiden under en hel dag ♥

Det ska bli otroligt roligt att få träffa alla årets brudpar och vi får hoppas på fint sommarväder alla lördagar maj-sept 2012 :D

Några bröllopsfavoriter från 2011 (klicka på bilderna för att se dem större):


Pingu!

Åh! Jag längtar efter att få gå och lägga mig! Idag har jag nämligen bäddat sängen med sängkläder tvättade med parfymerat sköljmedel (ingen parfym i tvättmedlet dock) för första gången på 4½ år! Så gott det luktade när jag bäddade!!!

Oliver var mindre nöjd med rena sängkläder ikväll. Han har nämligen ett favoritpåslakan och örngott med Pingu och Pingu har blivit viktig för honom när han sover den senaste tiden. Han tittar och pekar och pratar om Pingu innan han somnar och om han vill ha hjälp med att lägga på täcket skriker han "IGGUUUU!" :)

Jag försöker så gott jag kan att hinna tvätta Pingu så att det hinner torka innan det är dags att sova. Men idag hann jag inte. Pingu låg fortfarande i torktumlaren när det var dags för nattning. Så jag fick förklara att Pingu badade och att Oliver istället fick ha annan kudde och annat täcke. Gissa vad han gjorde? Han letade inuti örngottet efter Pingu :) Haha! Sötis! Efter lite gnäll var det dock ok och nallarna på täcket var roliga att titta på också.Babyfotografering

I veckan var Rasmus hos mig i studion och gjorde sin 9-månadersfotografering. Och nu slog det mig att jag nog inte visat hans fina 6-månadersbilder! Så här kommer ett litet urval från Rasmus då han preciiiis lärt sig sitta! :)


Påskpyssel för en nyföddfotograf...

Vad har den där fotografen nu hittat på????..... :)


Trött idag!

Oj, vad jag är trött nu! Vad jag ska sova i helgen!!! :) Om pojkarna tillåter förstås... Jag har en plåtning imorgon och sedan tar jag påsklov i 3 härliga dagar!

GLAD PÅSK önskar jag er alla! ♥

Sötaste nyfödda!Idag är jag glad! Jag har haft två roliga fotograferingar i studion, men jag har också hunnit ta emot ett par nya nyföddbokningar i april. Ser fram emot att få träffa alla små guldkorn framöver! :)

Nu är det också dags att planera och börja förbereda för utställningen på Hunnebergsgatan 29 vecka 16-18! Det är återigen mina nyföddbilder som kommer att visas upp och jag har en del nya bilder att ställa ut. Jag vill passa på att välkomna er på vernissage den 16 april kl 17-19. Kom och titta närmare på bilderna, prata med mig och unna er lite snacks :) Välkomna!

Något ni inte visste om mig....

När jag läser andras bloggar så slås jag ofta av hur mycket roliga saker andra upplever! Och i jämförelse verkar mitt liv så platt och tråkigt. Men så ibland dyker det upp lite roliga minnen som bekräftar att mitt liv inte är helt grått ändå :) Här kommer en "Något ni inte visste om mig...."

.... Jag har varit ensam i ett litet, trångt rum (även kallat "Cellen") med David Batra när han tog av sig både skjorta och byxor!

Sug på den ni ;)

Babyns första år!

Nu börjar det bli dags för er som fått barn 2012 att anmäla er till Fotopaketet "Babyns första år" Jag fotar er bebis vid 3 tillfällen, 4 mån, 7 mån och 12 mån och fångar det där speciella vid varje ålder. Utvecklingen går så fort under första året och det är så roligt att se hur barnet växer. Att få denna utvecklingsserie på bild är något alldeles speciellt och något man bara får en chans att göra!

Så här ser mitt erbjudande ut:Välkomna med frågor och bokning!
info@lailavillebeck.com

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se