Workshop Nyföddfotografering i Linköping

 
Under ons och tors den här veckan så hade jag finbesök i studion av 7 st fotografer med passion för nyföddfotografering. Jag höll en workshop och delade med mig av tips och tricks kring hanteringen av de små. Jag hade tre små modeller att visa på. Ett stort tack till föräldrarna som kom till studion för detta <3 
Och tack Malin, Åsa, Christel, Mia, Lena, Desiré och Kristin för 2 roliga dagar. Nu kommer jag hålla ögonen på er för att se att ni verkligen tagit till er något av det jag försökt lära ut ;)
När jag började fota nyfödda för 4-5 år sedan var det knappt någon som visste vad nyföddfoto var. Det har varit väldigt kul att se hur intresset vuxit och hur många det nu är som vill syssla med nyföddfotografering på heltid, eller ta in det som en del i sin verksamhet som barnfotografer.
 
Här är bilder på de tre nyfödda vi hade äran att träffa under nyföddfotograferingsworkshopen:
 
 

Baby boom

 
Nu är vi inne i mars och jag märker av en baby boom :) Så många fina små nyfödda som kommer till studion för sina nyföddfotograferingar. Om ni bara visste hur tacksam jag är för varje familj som kommer in och låter mig föreviga deras lilla nya familjemedlem. Ibland blir jag alldeles överväldigad över det förtroende NI ger mig med dessa små mirakel som just kommit till världen. Att jag får förtroendet att bära, söva och posera det som är allra viktigast i ert liv är riktigt mäktigt. Och att dessutom få beröm för det jobb jag gör är ofta mer än jag kan ta in ♥ Jag älskar verkligen mitt jobb och jag är så tacksam för att jag får möjlighet att föreviga nyfödda och skapa minnen och tavlor för era hem. Konst när den är som bäst, eller hur!?!?!?! :)
Jag har börjat tänka på var jag var för 4 år sedan. Då drömde jag om att kunna försörja mig på nyföddfotografering en vacker dag. I princip ingen i Sverige visste om att det gick att porträttera nyfödda på det här sättet. Några jag träffade hade sett Anne Geddes bilder på bebisar och jämförde det jag gjorde med hennes bilder (vilken ära, bara att bli jämförd!). När jag nu tittar tillbaka på mina bilder från den tiden och jämför med vad jag gör nu så häpnar jag över vilken utveckling jag gjort! Jag tror faktiskt att det målet jag hade då, det har jag uppnått nu! Bara det att jag inte hunnit stanna upp och inse hur långt jag faktiskt kommit. Jag sätter hela tiden upp nya mål och glömmer bort att njuta av nuet. Men nu, efter WPPI har jag haft några dagar då jag faktiskt har tagit in vad som hänt och hur mycket jag utvecklat min fotografering. 
Att se sin egen utveckling är så viktigt, i alla delar av livet. Att ta in, vara tacksam, berömma sig själv och sedan gå vidare är något man behöver göra regelbundet.
Nu är jag redo att gå in i vardagen igen. Ta tag i alla bildbeställningar, redigeringar osv med ny energi och kraft. Vi är bara i början av 2015 och jag vet att det här kommer att bli ett fantastiskt år. 
Stort tack till alla er som följer mig! Det betyder otroligt mycket! ♥

WPPI Awards 2015

WPPI's (Wedding and Portrait Photographers International) årliga konferens i Las Vegas, USA, avslutades i veckan. I samband med konferensen hålls varje år en av världens största tävlingar för bröllops- och porträttfotografer (WPPI Annual 16x20 print, album and filmmaking competition) där foton, album och film tävlar i totalt 26 kategorier.

Bilderna bedöms efter fotografens tekniska skicklighet, ljussättning, komposition, förmågan att förmedla en känsla, kvalitet på printen osv. I år tävlade totalt över 3000 printar!!!

Nytt för 2015 var att det fanns en tävlingskategori för nyfödda och bebisar (0-1 år) i WPPI Awards. Nyföddfotografering är ett fenomen som växer sig allt större även utanför länder som USA och Australien där det varit populärt i många, många år.

Eftersom nyföddfotografering och babyfotografering är min inriktning så kunde jag inte motstå att ställa upp med 4 st printar i tävlingen. Jag är överlycklig över att alla 4 bilder blev belönade med ”Silver Award”. Silver får de bilder som uppnår 80-84 poäng (av 100). Nu är jag sååå peppad att fortsätta att utvecklas och nästa år åker jag till Las Vegas för att delta på WPPI's konferens och höra bildbedömningen live :)

Ett stort tack till Lundeby&Co As som är min leverantör av bilder och som tog sig an att printa mina tävlingsbilder i sista sekund. Dessutom mitt i julruschen. Så glad att printarna kom fram i tid ♥

Tack även till familjerna vars supersöta barn är med på tävlingsbilderna! ♥

Här kommer bilderna som jag tävlade med. 

84 poäng: WPPI Silver Award

83 poäng: WPPI Silver Award
 
82 poäng: WPPI Silver Award
 
80 poäng: WPPI Silver Award

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se