När ska man fota sin bebis hos fotografen?

Det första året i babyns liv går fortare än man någonsin kan ana innan man blir förälder. Och det händer otroligt mycket dessa första 12 månader i barnets liv! Från att vara en liten hjälplös varelse till att bli en individ med stark vilja och personlighet som kan ta sig från en plats till en annan för egen maskin. Som förälder vill man såklart ha fina minnen från den här tiden i form av bilder. Men när är det värt att gå till fotografen? Låt mig berätta vilka åldrar som är mina favoriter och varför:
 
Nyfödd:
Nyfödda fotar jag när de är 4-10 dagar gamla. Nyföddfotograferingen tar längre tid än en fotografering med äldre bebisar. Ofta hamnar det kring 2-4 timmar. Det är för att ge tid åt amning, ev blöjbyten, sövning osv. Fotograferingen sker i bebisens takt. Bilderna tas när bebisen sover för att få de där speciella rofyllda, harmoniska porträtten. En nyföddfotografering är verkligen "once in a lifetime". Det är bara de allra första dagarna som bebisen är så liten, så sömnig, så formbar som jag vill ha dem för att kunna skapa nyföddbilderna. Redan efter 2 veckor i livet är de mer lättväckta, de kan få kolik, många får hormonprickar, skelettet utvecklas och bebisen blir därför svårare att posera. 
 
För att boka en nyföddfotografering hos mig behöver man höra av sig redan under graviditeten för att försäkra sig om en plats. Jag tar endast ett begränsat antal nyfödda per månad för att vara säker på att jag kan hålla en tid för fotograferingen. En del hör av sig när bebisen är 3 veckor och då är det redan försent. Ofta är jag fullbokad och bilderna blir inte alls så som man kanske föreställt sig.
 
Hur går bokning och nyföddfotografering till? Läs mer om det här
 
 
7 månader: 
 
För en babyfotografering rekommenderar jag att bebisen är runt 7 månader. Vid 7 månader kan de flesta bebisar sitta, de är glada och nöjda med att få upptäcka "en ny värld" och de ler ofta och mycket mot allt och alla. Det här min favoritålder att fota (förutom nyfödd), eftersom man kan få så stor variation i bilderna. Bebisen kan ligga på mage med stark nacke och lyft huvud. En del har upptäckt sina fötter och leker med dem när de ligger på rygg. Man kan variera sittande bilder på ett oändligt antal sätt. Många 7-månaders tränar sin styrka genom att stå och gunga i krypposition eller demonstrerar sin styrka genom att "stå i plankan".
 
Boka gärna babyfotograferingen 1-2 månader i förväg då jag periodvis under året har många bokningar.
 
Välkomna med frågor eller bokning! Maila till: info@lailavillebeck.com

 

12 månader:

Ettårsfotograferingen är en klassiker. Ettårsdagen är dagen då babyn slutar att vara baby och börjar räknas som barn. En stor och viktig dag! Första året brukar gå galet fort, det är knappt man hinner med, och helt plötsligt står man där och planerar sin dotters eller sons första födelsedagskalas.

Som fotograf tycker jag att det är riktigt spännande att träffa de barnen som kommer för sin ettårssession. Alla barn är olika, en del går, en del kryper, en del hasar på rumpan. Några barn vill vara nära mamma och pappa hela tiden och andra är mer utåt och framåt. Alla är lika härliga och jag älskar att kunna fånga varje barns personlighet i bilderna jag tar.

Läs mer om ettårsfotograferingen här.

Bokning sker via mail till info@lailavillebeck.com 

 

Tack för ett fantastiskt 2015!

2015 har utan tvekan varit det största året under min tid som fotograf! Jag har sammanfattat årets stora händelser i den här lilla videon och vill passa på att tacka alla er som följt mig under året och alla som besökt mig i studion för fotograferingar. Ni gör mitt jobb till det bästa jobb man kan ha!!! ♥ ♥ ♥
 
 

Fotograf Laila Villebeck i Nyhetsmorgon

 
 
Efter mitt SM-guld i porträttfotografering i september 2015 blev jag uppringd av Nyhetsmorgon i TV4 för en telefonintervju. Klart att Jenny och Steffo skulle skoja till det med pruttljud mm... ;) 
Inslaget hittar ni här:
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3204564

Press: Corren sept 2015

 
 
En intervju i tidningen Östgötacorrespondenten efter SM-guldet i porträttfotografi 2015.
(För att läsa hela artikeln, klicka på bilden ovan.)
 

Fotograf Laila Villebeck på 24Corren

 
 
24corren gjorde en tv-intervju i min studio i december 2015. Som modell fanns superglade Vilmer på plats. Honom behöver man bara titta på så skrattar han stort - ett riktigt charmtroll!!!! :)
 
Inslaget hittar ni här:
http://corren.flowonline.tv/video/sm-vinnare-i-foto/

Press: Linköpingsposten okt 2015

 
 
(För att läsa hela artikeln, klicka på bilden ovan.)
 

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se