♥ Emma och Markus, Gamla Linköping ♥

Den här veckan har jag nöjet att redigera Emma och Markus härliga bröllopsbilder från Gamla Linköping. Här kommer ett litet smakprov:
 
 
2013 kommer jag att fotografera bröllop mellan maj och sept och om ni tror att jag kan vara rätt fotograf för er, så hör gärna av er på info@lailavillebeck.com 
Jag ser redan fram emot bröllopssäsongen 2013 ♥

♥ Pernilla och Patrik ♥

En bild säger mer än tusen ord...
 

Jag älskar bröllopsdetaljer!

 
I helgen har jag suttit och redigerat bilder från Johanna och Anders bröllop vid Brunneby kyrka. Jag älskar att föreviga de små detaljerna som brudparet så noga valt ut inför deras dag. Det är de små små detaljerna som gör det :)

Colour Catcher

Ni har väl inte missat att det finns något som heter Colour Catcher!?!?!?! Det hade jag tills jag fick tipset av en nyföddmamma alldeles nyligen. Provade för första gången idag och det funkar! Colour Catcher fångar upp "lösa färger" och gör det möjligt att blanda alla kulörer utan att kläderna missfärgas! Precis vad jag behöver eftersom jag tvättar fulla maskiner dagarna i ända och inte har tid att sortera upp allt i olika färger. Jag kör ljust, mörkt och vitt. Och numer med ett blad colour catcher. Hur smidigt som helst! Tack för tipset supermamman! ;)
 

Fotografskämt

När Hugo var 2 år så var vi hos en fotograf med honom. När bilderna var beställda och färdiga skickade jag iväg J för att hämta ut dem och när han skulle betala frågade han "Tar du kort?" varpå svaret blev "Ja, jag livnär mig på det". Hahahaha!
 
Har DU något fotografskämt? Dela gärna med dig!

Att fota sina egna barn

Att fota sina egna barn är svårt. Barnen känner dig utan och innan och det finns sällan några "överaskningsmoment" som du kan ta till för att få till det lilla extra i bilden. De är inte heller blyga för dig och tvekar inte att spexa till det lite för mycket, eller ibland kanske t o m totalvägra att vara med på bild... Det tidsfönster man har på sig för att hinna ta ett par bra bilder är så mycket kortare än när man fotar barn man inte känner!
Så här kan det se ut när jag fotar mina egna barn (från en kort session som vi gjorde här hemma idag):
 
 

Julkortsfotografering 2012


VAB

Idag har jag varit hemma med en liten kille som haft ont i magen. Tror vi. Samtidigt är han förkyld och håller på att få två kindtänder, så han har det inte lätt lille bubben. Jag fick dåligt med sömn natten till idag och har ägnat stora delar av dagen åt att försöka trösta. Båda pojkarna har sovit dåligt ikväll och jag är så trött, men ändå vill jag ta tröstandet ikväll så att jag med gott samvete kan överlämna VABet till J imorgon och själv åka och fota i studion.
 
Jobbigt när det är jobbigt, men jag inser också hur bra och lätt vi har haft det en låååång period nu.
 
Snart blir det bättre! :D
 
 

Emma, 6 månader

Nu vågar jag äntligen visa er den här mysiga bilden på Emma. Bilden var en överaskning till Emmas pappa som fyllde år för ett tag sedan. Jag hörde att han blev glad över bilden :)
 

Dags att fota mina egna barn!!!

 
Åh, igår fick jag plötsligt en stor lust att fota mina egna barn i studion igen. Det är snart ett år sedan jag drog med dem till studion och då var det bilder till julkorten vi tog. Mammas små gullepluttar!!! ♥

Jag älskar mitt jobb!

En liten anteckning ur mitt dagliga liv:
 
Igår kväll, strax innan midnatt hämtade jag bilen i garaget för att köra upp den utanför ytterdörren och packa all rekvisita jag skulle ha med mig till studion idag. Ikväll, vid 22.30, packade jag ur bilen och packade om till nyföddrekvisita för morgondagens möte med en liten kille på 9 dagar. Imorgon kväll kommer jag att packa om bilen igen för en nyföddfotografering med en liten tjej. Det roliga är att jag springer upp och ner i trappan med alla korgar med ett leende på läpparna. Så mycket älskar jag att ta med mig rekvisita som passar de små i olika åldrar, så mycket älskar jag att göra ERA bilder speciella ♥
 
Anledningen att jag packar bilen så sent på kvällen är att när jag kommer hem från mina fotograferingar så vill jag ägna några timmar åt familjen innan barnen går och lägger sig. Så bilen får helt enkelt stå... Och så jobbar jag lite extra på kvällen istället när barnen sover. Och när man kommer hem med fina bilder som gör föräldrarna lyckliga är det värt det.
 
Men så här kan jag såklart inte hålla på hur länge som helst. Drömmen om en egen studio där min rekvisita och bakgrunder kan stå kvar dygnet runt växer sig starkare :) En vacker dag!
 
En favoritbild från dagens studiofotograferingar:
 
 
(Hahahahah! Ironiskt nog så valde jag en bild där både mössa och korg är familjens.... Sååååå roligt!!!)

En liten mini-förkylning i kroppen

Imorse (kl 05.30 väckte Oliver mig) vaknade jag med lite halsont. Därmed blev dagens nyföddfotografering framflyttad tills på onsdag för att jag inte skulle riskera att dra med mig virus till den lille. Jag känner att jag har något som kryper i kroppen på mig, men jag känner mig mycket bättre än imorse och jag hoppas att inget bryter ut! Mina barn har varit snoriga i helgen så jag skyller allt på dem och dagisbacillerna ;)
 
Ser verkligen fram emot veckans fotograferingar eftersom jag nästan uteslutande har suttit vid datorn och redigerat bilder i två veckor. Cirka 20 bildbeställningar har jag hunnit med och det känns jätteskönt. Bara 4 st ligger kvar i min tidigare så enorma redigeringkö.
 
Imorgon blir det 4 st studiofotograferingar, sedan nyföddfoto i Vånga på onsdag och på torsdag åker jag hela vägen till Stockholm för ytterligare en nyföddfotografering. Just det, sedan blir det en gravidfotografering utomhus på fredag om vädret tillåter. DET blir spännande! ♥
 
I studion imorgon är det bland annat en liten bekant som dyker upp för sin 6-månadersfotografering - Alfons. Hans storasyster följer också med :) Så här såg det ut sist vi sågs:
 

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se