Nyföddfotografering!För en vecka sedan kom pojken i den här magen till världen :) Välkommen! Idag har jag den äran att få göra hans nyföddfotografering. Det ska bli otroligt roligt, både att träffa bebisen och hans föräldrar och att fota. Vi får hoppas att han sover gott i värmen... :D

Vårdnäs kyrka, tilt shift styleIgår träffade jag det blivande brudparet Sandra och Erik vid Vårdnäs kyrka för konsultation inför deras bröllop i juli. Vi gjorde även en provfotografering och de var så fina, så fina :) (Visar bilder från provfotograferingen så småningom.)

Jag passade på att fota kyrkan igen (tidigare bilder som jag tagit på Vårdnäs kyrka ser ni här) och här har jag provat att göra en tilt shift-version av en av bilderna. Bästa sättet att få en "leksakseffekt" är att fota lite snett uppifrån, men det här fick duga. :p

Har ni provat på att göra tilt shift-bilder? Kommentera gärna och länka till era bilder. Det skulle vara jättkul att få se era bilder!

Tips: UV-filter!

Idag fick jag hem ett paket från Scandinavian Photo. Det innehöll bland annat ett nytt UV-filter till mitt macroobjektiv. Det gamla filtret hade fått fläckar på sig som inte gick att putsa bort. Tack och lov att det satt ett filter på! (Ett nytt objektiv kostar ju aningen mer än ett nytt filter.... ) Har ni UV-filter/skylightfilter på era objektiv? Annars rekommenderar jag er att gå iväg bums och köpa! :D


Sommarhetta!

fotograf, Linköping

Vilken fantastisk värme vi har idag! Skönt! Jag ska åka till Vårdnäs kyrka för konsultation med ett bröllopspar.

Jag undrar vad ni tycker...
Min nya vän

 
I ett tidigare inlägg hintade jag lite om att jag har något nytt som gör att jag kan blogga även på främmande ort. Jag har skaffat mig en netbook och vi är sååå bra vänner :) Självporträtten som jag tog igår gick ut på att fota mig och min netbook.

Hur gör ni när ni bloggar på semestern och inte är hemma?

Missa inte tävlingen där du kan bli modell för en dag!

Videotips: Ta bättre självporträtt med fjärrutlösare

För några veckor sedan lovade jag att när ni blir 30 prenumeranter skulle jag ge er ett videotips här på bloggen. Jag spelade in ett tips, men det blev.... katastrof! Och så gick tiden... Men nu äntligen kommer mitt videotips. Det handlar om att ta självporträtt med sin systemkamera.

Jag har fått flera frågor om hur jag gör när jag tar självporträtt och här pratar jag lite om det. Som bloggande fotograf är det alltid kul att visa lite självporträtt och har man t ex "dagens outfit" som en stående inslag i sin blogg så är det här ett tips som passar för det också.

Ni får ursäkta att jag är lite rastlös i videon, men jag sprang 3 (TRE) gånger fram och tillbaka till den här fårhagen i utkanten av Linköping för jag glömde saker hemma. Först glömde jag fjärrutlösaren, sedan glömde jag sladden som ska vara mellan kameran och fjärrutlösaren. Jag filmade innan jag gick hem igen för att hämta sladden och var lite orolig för att klockan skulle bli för mycket för att hinna ta självporträtten. Därav min rastlöshet ;)PS Jag hann ta självporträtt!!! Phu! DS

Bröllopsfeber

bröllopsfotograf, Linköping

Idag har jag legat i sängen nästan hela dagen. Tror att jag har något slags virus i kroppen och en smula feber. Annars är allt på topp! Nästa vecka får jag några fotorelaterade paket på posten (alltid roligt), jag ska ha en bröllopskonsultation vid Vårdnäs kyrka och familjen ska börja fundera på vad vi ska ha med oss när vi åker på semester till Holland. Jag kommer inte att överge er de dagar jag är borta och hur det kommer sig ska jag tala om för er i ett inlägg om ett par dagar :)

Har ni några tips på vad man kan göra för kul i Holland? Vi kommer att hyra bil, så vi kan röra lite på oss...

Kemisten inom migJag visste att jag inte doktorerat och disputerat "i onödan". I mina vattendroppsbilder får jag slå samman mina kunskaper inom kemi och foto samtidigt som jag får utlopp för mina konstnärliga behov :) Experimenten fortsätter...

Ha en riktigt trevlig midsommar allihop! :D

En droppe tillSom variation till gårdagens droppe ville jag visa en mörk variant. Här har jag använt en annan bakgrund och ljussatt lite annorlunda mot i den här bilden. Vilken gillar ni mest?

Missa inte tävlingen där du kan bli modell för en dag!

Dripp dropp, dripp droppNågot som jag har velat testa HUR länge som helst är att fota vattendroppar. Idag blev det ÄNTLIGEN av! Det var svårt och tålamodsprövande, men jag har gott om tålamod (jag är ju trots allt barnfotograf) och utmaningar gillar jag.

Dagens droppövningar gick mest ut på att klura ut hur jag skulle använda blixten, hur jag skulle få dropparna att droppa lagom fort och från rätt höjd, hur jag skulle tajma avtrycket osv.

Allt det där går ju att variera. Och det kommer jag göra! :p Så det kommer att bli fler droppar, var så säkra på det! Jag har redan massor med idéer jag vill testa!

Missa inte tävlingen där du kan bli modell för en dag!

Vårdnäs kyrka

vårdnäs kyrka, bröllop, bröllopsfotograf, fotograf, Linköpingvårdnäs, kyrka, bröllop, bröllopsfotograf, Linköping, fotograf

I juli har jag en bröllopsfotografering i Vårdnäs kyrka. Eftersom jag aldrig varit där tidigare, plockade jag med mig familjen på ännu ett äventyr igår eftermiddag. Det visade sig att kyrkan ligger bara ett stenkast ifrån ett stall där jag tränade dressyr för ca 7 år sedan :) En rolig upptäckt. Kyrkan och omgivningarna är väldigt fina! Ser fram emot detta bröllop!

Missa inte tävlingen där du kan bli modell för en dag!

EttårsfotograferingLudvig var och tog sina ettårsfoton hos mig för ett tag sedan. Han hade precis lärt sig att stå själv någon sekund, men var inte på humör för att visa det för fotografen ;) Så istället fick han promenera lite medan han höll mamma och pappa i handen. Det var roligare!

Missa inte tävlingen där du kan bli modell för en dag!

TÄVLING: MODELL FÖR EN DAG

Nu ger jag och Elin Wiklund dig chansen att prova på att vara modell som start på vårt framtida samarbete.
2 vinnare får en professionell makeup, hårstyling och fotografering i vackra Hagaparken i Stockholm, den 3 augusti 2011 kl 9-12 eller 14-17.
Vinnarna får även 3 st bilder i storlek 18x24cm.

För att vara med och tävla måste du:
* skriva en kommentar till detta inlägget där du skriver att du är med och tävlar samt
* skriva ett inlägg på din blogg där du talar om att du är med och tävlar, motiverar varför just du ska vinna och att du länkar hit, till detta inlägget!

OBS! I detta inlägget godkänns endast kommentarer som uppfyller ovanstående krav. Glöm inte att länka hit från din bloggsida.

Tävlingen pågår till och med den 4 juli. Vinnarna publiceras den 14 juli här på bloggen och på Elins fansida på Facebook.

FÖRDUBBLA DINA CHANSER!
1 vinnare utses från min blogg och 1 vinnare utses från Elins fansida.
Du fördubblar dina chanser till vinst genom att delta på båda ställen!

Villkor!
Du står för dina egna resekostnader och tar med valfria kläder.
De under 18 år måste ha målsmans godkännande.

LYCKA TILL!!
Elin & Laila

Nya hemsidan uppe!


Nu mina vänner ligger äntligen min nya hemsida uppe på rätt adress. Det är fortfarande en del småsaker som ska läggas till och lite ändringar som ska göras, men nu är den uppe! Ni får gärna gå in och titta:
www.lailavillebeck.com
VÄLKOMNA!

Oliver kan gå självEn regnig dag... Vi hittar på saker inomhus och passade på att filma Oliver när han går själv eftersom mormor (och säkert Oma & Opa) vill se!!! ;) Visst är han söt?!?!?

Landeryds kyrkaHelgutflykterna med familjen fortsätter. Idag har vi varit ute i Landeryd och bland annat spanat in denna vackra kyrka. Under tiden vi var där hann två bröllop äga rum :) Vacker och populär!


Fundersam

barnfotograf, Linköping

Häromdagen fotade jag en kompis till Hugo. Jag försökte få lite busiga och glada bilder på Linn medan hennes mamma var ute och matade lillebror. Helt plötsligt blev Linn tyst och allvarlig och tittade på sina händer. "Ska jag hålla händerna så?" frågade hon. Haha! Sötnosen! Ja, det är jättefint! svarade jag och tog snabbt en bild ;)

Kloka ord

Jag hämtade ett paket häromdagen och på paketet stod några vackra ord som jag sög i mig:

"Go confidently in the direction of your dreams! Live the life you've imagined."
Henry David Thoreau

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Nyföddfotografering i Linköping och Norrköping snart!Oh, precis nu fick jag ett jättesug efter att göra nyföddfotografering! Det är ju så himla mysigt (samtidigt som det är fantastiskt svårt). Två av de blivande föräldraparen som har anmält sitt intresse för nyföddfoto ska föda snart, om de inte redan gjort det. Så nu håller jag tummarna för att allt går bra för dem och att alla mår bra efter förlossningen. Jag får en stor lyckokänsla i hela kroppen när jag tänker på dem som ska föda! Vilken fantastisk händelse det är!


Wilma och IsakÄnnu en härlig bild från syskonfotograferingen med Wilma och Isak. Jag är helt faschinerad över deras vackra, isblå ögon! Superfina!

Idag blir det en heldag framför datorn med en paus för träning på gymmet.

Fotograf i Linköping!Det känns att det är nära nu! Snart är jag på riktigt fotograf i Linköping! Först ska jag bara klara av en semester i Holland med familjen och inskolning av Oliver på dagis i augusti. Sedan kör vi! :) Åh, vad jag längtar! Lyckligtvis har jag ett par nyföddfotograferingar, bröllop och någon gravidfotografering att se fram emot redan under sommaren.

Bilden ovan är från Wilmas ettårsfotografering då även brorsan Isak var med i studion :)

Mycket på gång!Åh, det är så mycket roligt på gång nu som jag inte kan avslöja allt om ännu!!! Idag har jag bl a fått iväg ett avtal med ett bokförlag (!), fixat med emballage och marknadsföringsgrejer, jag kikar på en fotoresa till en mycket spännande stad till hösten, på måndag har jag ett möte ang ett samarbete som startar i höst, jag planerar 2 utställningar efter sommaren osv osv.

Mitt i allt detta har jag även kikat efter jobb (jag är ju trots allt arbetssökande och måste göra min plikt att söka jobb samtidigt som jag förbereder mitt företag...) och varit hos läkaren med mina fötter. Läkaren trodde att det var muskelfästen som ömmade. Han böjde och bände på fötterna åt alla möjliga håll och kanter, men det enda stället jag har ont på är "knölen" på utsidan av fötterna (inte på vristen, utan längre ner). Jag fick rådet att köra på med så mycket träning jag orkar med. Får jag ont ska jag smörja med Zon el liknande och ta det lite lugnare ett par dagar... Han trodde att träning skulle göra gott. Hoppas att han har rätt! :)

Mer 50-tal


Modell: Sandra Vulkan
Smink och hår:
Elin Wiklund
Fotograf: Laila Villebeck

Ytterligare 2 bilder från fotograferingen med Sandra och Elin bjuder jag på här.

Imorgon ska jag till läkaren angående mina fötter. Jag har haft ont i dem sedan jag födde Oliver och jag fick höra från BVC att det troligen var foglossning som orsakade smärtan. Jag hade även foglossning i bröstkorgen. Nu har foglossningen i överkroppen släppt, men fötterna gör fortfarande ont. Förra veckan var det riktigt illa och varje steg var jobbigt att ta. Sedan igår känns det dock bättre. Så typiskt, när man äntligen får tummen ur och kontaktar vårdcentralen så blir allt bättre. Jag känner dock fortfarande av fötterna, så det är väl ändå en idé att kolla upp det.

(Jag var ute och sprang idag och tog en lite extra lång runda för att öka chansen att ha riktigt ont imorgon - hahaha!)

Sommar, sommar, sommar

fotograf, Linköping

Vilken härlig sommar det är i år! :) Min gräspollenallergi håller sig i schack än så länge och jag blir inte alltför trött av antihistaminerna... Super!

Igår packade jag ihop familjen och picknickkorgen och så åkte vi på utflykt. Vi åkte till Bjärka-Säby och fikade på gräset framför nya slottet. Oliver blev inspirerad av slottsmiljön och började gå - på riktigt! Han gick om och om igen och tjöt av förtjusning när han upptäckte att han kunde förflytta sig på detta nya sättet, helt själv. Som mest gick han ca 3 meter.

I september ska jag ha en bröllopsfotografering vid slottet i Bjärka-Säby så jag passade på att traska omkring lite och se ut ställen att fota på. Det finns möjlighet till stor variation med ängar, vatten, brygga, trädgård, grusväg, skog och hagar. Det är bara att hoppas på att natur och väder är på vår sida på bröllopsdagen så kommer det här bli hur vackert som helst!

Underbar dag!Oj, vilken härlig dag det blev idag. Jag har träffat 2 blivande brudar, en ettåring och några bebisar. Jag har nämligen fotat Ludvig som precis fyllt ett år. Hans föräldrar ska gifta sig i september och jag har den stora äran att få fota deras dag! Det ser jag verkligen fram emot. Sedan har jag även varit på en möhippa och fotat den blivande bruden. Hon var jätteduktig och supersnygg! Med på möhippan var en del småbarnsföräldrar som hade med sig sina bebisar. Jag höll på att dö lite när jag först kom in i huset och det låg två små bebisar som sov. Helt utslagna med armarna över huvudet. Så otroligt sött!!! En tredje bebis låg och sprattlade lite längre bort :)

Flytt pågår!

Just nu håller min nya hemsida på att flyttas över till min rätta adress och jag hoppas att allt flyter på smidigt och att sidan kommer igång som den ska. Min mailadress kan krångla ett tag framöver och jag hänvisar därför till min andra mailadress: m4ndarin(at)hotmail.com

Jag uppdaterar er så snart jag ser att hemsidan fungerar igen!

För övrigt känner jag mig väldigt hemlighetsfull just nu. Det är mycket spännande och roligt som är på G med mitt blivande företag, men jag vill inte avslöja saker innan de är klubbade och klara. ;)

Hoppas att ni får en trevlig helg!


Barnfoto: ThureFörra året fotade jag Thure bland lupinerna. Det var en kort och intensiv fotografering där Hugo var med och hjälpte till att hålla reflexskärmen åt mig (han var 2½ år då). Ett kul minne med fina bilder som resultat :D

Movie star!


Modell: Sandra Vulkan
Smink och hår: Elin Wiklund
Fotograf: Laila Villebeck

Med mycket kort varsel ändrade vi dagens utomhussession med 50-tal som tema till en studiosession med filmstjärnetema a la 50-tal. Inspirationen fick bli gamla bilder på Grace Kelly, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor m fl och en av dagens alla bilder ser ni i det här inlägget. Tack Sandra och Elin för en fantastisk dag! :)

Modellfotografering idag!Idag gör jag och Elin en efterlängtad modellfotografering. Vi har pratat om den i flera år, men det har inte blivit av. Men så spikade vi 8 juni 2011 :) Det blir 50-talsfotografering i sann filmstjärneanda!

På bilden är jag längst till vänster (mycket snygg bild på mig!) och Elin längst till höger. Modell kommer Sandra Vulkan att vara (ej med i bild). Nu ska jag bara packa all fotoutrustning och så bär det av mot studion för sista smink- och hårfixet. Wihooooooooooo! Det här kommer att bli HUR bra som helst! Nu kör vi!

Vilken värme!Dagar som dessa vill jag inte vara i Linköping - det är för varmt! Hade hellre legat vid havet och lyssnat på vågornas kluckande :)

MaskrosorCarmen har precis lärt sig blåsa, så maskrosor är roligt att leka med :)

Carmen i FjällbackaNu har jag kommit hem igen efter en härlig semester! :) Idag är jag dock "mammaledig" och försöker plocka iordning bland alla kläder vi haft med oss till västkusten samtidigt som jag underhåller två rastlösa småbarn... Går sådär. Det blir mest underhållning och inte så mycket plock.

I lördags var jag, Hugo och Oliver i Fjällbacka och fick äntligen träffa söta Carmen. Jag passade såklart på att fota henne - hur skulle jag kunna låta bli??? ;)

Eltons ettårsfotograferingSöta Elton! Försökte han charma fotografen måntro? :D

Ny garderobOliver har definitivt vuxit ur sina kläder i strl 80 nu. Vi har packat upp alla Hugos gamla kläder i strl 86 och hängt in i garderoben. Därmed är det dags att rensa bort alla babykläder (strl 50-80). Frågan är nu bara vad tusan vi ska göra med dem? När Hugo hade vuxit ur sina kläder var det självklart att spara en del eftersom vi var ganska säkra på att vi ville ha ett barn till. Nu är vi ganska nöjda med antalet barn, så egentligen borde vi skänka bort, sälja och/eller slänga kläderna och babyprylarna. Men det känns jättesvårt! På något sätt har jag fått en känslomässig relation med dessa söta minikläder! :o Jag kommer nog spara en del och när Hugo och Oliver får barn så kommer jag kunna ge kläderna till dem :) Hahaha!

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se