♥ Nova och Maya, 13 dagar ♥

 
Efterlängtade Nova och Maya var en fröjd att fota! Det var en magisk känsla att se hur mycket de tyckte om att ligga bredvid varandra och att kunna fånga den närheten på bild.... Det är speciellt!
 

Tack Manso och Josef för att jag fick komma och föreviga era små prinsessor! De är fantastiska! ♥
 
fotograf - Linköping - Norrköping - nyföddfotogerafering - newborn photography - babyfotograf - babyfotografering - nyföddfoto - nyföddfotograf - tvillingar

Systrar!

För nästan exakt 2 år sedan fotograferade jag Nova och Nelly. Idag är det dags att fota deras lillasyster som kommit till världen ♥
 
 

Vi Föräldrar augusti 2013

(Klicka på bilderna för att se dem större!)
 
I det aktuella numret av tidningen Vi Föräldrar finns en artikel om nyföddfotografering där jag, tillsammans med två andra fotografer, en läkare och en trendanalytiker delar med oss av våra tankar kring nyföddfotografering. Härligt att få se två bekanta bland de intervjuade föräldrarna ♥

Bröllopsredigering!


Den här veckan kommer jag att redigera de sista bilderna från Svjetlana och Zlatans bröllop. Det blev sååå många fina bilder och jag sitter och ler under tiden jag jobbar med dem :) Inväntar även deras bröllopsalbum som bör komma inom några dagar tillsammans med ytterligare ett bröllopsalbum och ett babyalbum ♥♥♥

♥ Joel, 11 dagar ♥


Det vackraste som finns är ett nyfött litet barn i famnen på sina föräldrar ♥♥♥

"Jag är en hästkille"


Min stora fina pojke har börjat på ridlekis på Valla! Han tycker att det är jättespännande och igår kväll frågade han hur många dagar det är kvar tills vi ska till stallet igen :D Han längtar dit.
När vi cyklade hem från Valla i måndags berättade Hugo att en fröken på dagis hade frågat om ridlekis och då sa jag att "hon är nog nyfiken för hon är en hästtjej". Hugo funderade lite och konstaterade sedan: "Då är jag en hästkille!" ♥♥♥
(Vi kan ju hoppas ;) )

Grattis på ettårsdagen Sofia och Rikard!

Den 18 augusti 2012 vigdes Sofia och Rikard i Ljungs kyrka. Porträttfotograferingen och festen hölls vid Ljungs slott. Pampigare omgivning får man leta efter! Förutom allt det vackra minns jag särskilt väl att det här var det enda bröllopet där vi planerat att ta porträtten inomhus och det var också det enda bröllopet 2012 som jag fotograferade där regnet föll hela dagen. Det sägs ju att regn på bröllopsdagen betyder lycka, så ni kommer att få mycket lycka i ert liv! Tack snälla Sofia och Rikard för att ni lät mig vara en del av er dag! Grattis på er ettårsdag och stort lycka till i framtiden!
 
 
fotograf - Linköping - Norrköping - bröllop - bröllopsfotograf - bröllopsporträtt - Ljungs slott - Ljungs kyrka

♥ Daga, 7 månader ♥

Ett bra porträtt behöver inte alltid betyda någon som tittar in i kameran och ler. Jag älskar t ex bilder på bebisar och barn som tittar ner. När man ser hur de är koncentrerade på något utanför bild. Ögonfransar och de goa babykinderna träder fram så fint ♥♥♥
 

Tips mot fotvårtor på barn!

Jag måste bara tipsa om ett enkelt och smärtfritt sätt att bli av med fotvårtor! Min äldste son Hugo fick en fotvårta under våren som vi behandlade med "Vårtfri" från Apoteket. Det gjorde ont tyckte Hugo och han skrek som en stucken gris varje gång vi skulle behandla vårtan.
Sedan sökte jag runt lite på google och hittade tipset att behandla vårtan med potatis!!! Det var värt ett försök tyckte jag.
Under ca 2 veckor satte vi varje kväll en tunn, tunn skiva potatis över vårtan (precis så att potatisskivan täckte vårtan). Potatisen höll vi på plats med hjälp av kraftig plåstertejp. På morgonen tog vi av plåster och potatis och så upprepade vi varje kväll. Efter ca 2 veckor gjorde vi ett uppehåll eftersom vi skulle på semester och jag hade inte en tanke på att titta på vårtan under vår semester. Men när vi kom hem igen undersökte jag vårtan för att se om vi skulle fortsätta behandlingen med potatis. Då hade hela vårtan blivit helt svart. Jag trodde först att det var smuts som fastnat i vårtans ojämna yta under alla barfotapromenader till och från stranden, men nej, vårtan hade dött och mörknat. Så det var bara att pilla bort den. Halva lossnade nästan av sig själv, andra halvan pillade vi lite på och så lossnade den också kvällen efter.
Så har ni bekymmer med fotvårtor och de behandlingar som apoteket erbjuder, så rekommenderar jag att ni provar med potatis! :)

♥ Emma, 18 mån ♥

Emma är en tjej som jag haft glädjen att följa sedan hon var nyfödd. Senast var det hennes 18-månadersfotografering som var på tapeten. Det var en glad och sprallig tjej som kom till studion :)
 
 
 
 
 


Lång trogen tjänst!

På hösten för 21 år sedan började jag gymnasiet. (Är jag så gammal!?!?!?!?!) Då köpte jag en miniräknare för att kunna räkna min matte och fysik. Sedan dess har jag använt miniräknaren i princip varje dag. Såklart mest under gymnasiet och alla år på universitetet. Men den är med mig även nu när jag räknar ut priser, momskostnader mm mm i företaget.
Under dessa 21 år har jag inte behövt byta batteri en enda gång. Jag har ofta funderat på när min lilla mini ska ge upp... Så igår kväll visade han tecken på att inte riktigt vilja vara med längre. Idag fick han ett nytt batteri och vem vet - kanske han följer med mig i 21 år till :)

♥ Liten blir stor: Hugo ♥

I mars 2012 träffade jag Hugo för första gången. Han var bara 6 dagar gammal och passade perfekt i pappas hockeyhandskar :) Jag har sedan fått följa Hugo under hela hans första år då han varit med i Babyns första år. På ettårsfotograferingen återupptog vi lite av hockeytemat och jag tycker att det är fantastiskt kul att titta på dessa bilder. Tänk vad mycket som händer på ett år!!! Helt otroligt!
 

fotograf - Linköping - Norrköping - Nyköping - nyföddfotografering - newborn photography - babyfotograf - babyfotografering - barnfotograf - ettårsfotografering - hockey - barnfotografering

Min allra första nyföddfotografering

Den 17 maj 2010 gjorde jag min allra första nyföddfotografering. Det var min egen Oliver som var modell och det var inte lätt att få honom att ställa upp som modell då. Han ville helst av allt bara ligga i min famn och sova. Så fort jag lade ner honom för att fota så vaknade han :/ Då kunde jag inga av de knep jag sedan lärt mig för att öka chanserna för att bebisen ska fortsätta sova eller somna om... Därför fick jag bara en enda bild där han sov. Det var den här bilden:
 

För att strö lite extra salt i mina sår, så ligger Oliver nuförtiden, 3 år gammal, och poserar i sömnen, precis så som jag brukar posera mina nyfödda. På mage med benen prydligt placerade "under rumpan" eller på sidan med händerna mjukt och fint placerade under ena kinden. Ibland kör han också lite "flow posing" där han i sömnen går igenom en rad fina nyföddposer. Hopplösa unge! ;)

♥ James, 1 år ♥

Söte James var hos mig innan sommaren och tog sina ettårsporträtt. Supersöt kille med de härligaste föräldrarna :) Älskar det där tandlösa leendet, de stooora ögonen, den lilla tungan som stack ut stup i kvarten och så alla härliga gester ♥♥♥
 
 
 
 

 
fotograf - Linköping - Norrköping - barnfotograf - ettårsfotografering - barnfotografering

Grattis på er ettårsdag Emma och Markus!

För ett år sedan, den 4 augusti 2012, gifte sig Emma och Markus i Gamla Linköping och jag hade glädjen att vara deras bröllopsfotograf ♥ Vilken dag det var! Jag har många minnen, från att Emma bokstavligt talat föll pladask för sin blivande man på skogsstigen till lyckotårar, glada poliser och det otroligt vacka ekipaget som tog er från vigselplatsen i Gamla Linköping till festen i Valla. Wow! Jag är så glad att jag fått träffa er och även ert lilla mirakel som föddes ett par månader senare ♥♥♥ Jag önskar er fortsatt lycka i livet!
 

fotograf - Linköping - Norrköping - bröllopsfotograf - Gamla Linköping - Valla - bröllopsfotografering - häst och vagn

♥ Theodor, 7 månader ♥

Theodors föräldrar har beställt den här bilden som 40x50 cm och den är fantastiskt fin i det större formatet! ♥♥♥ Mitt tips till alla er där ute är att beställa stora förstoringar av era favoritbilder. De blir så mycket bättre när de kommer upp i storlek!
 
 

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se