Recept kommer!

Ni är 6 stycken som gärna vill ha tips på allergimat och det är mer än nog för att jag ska fixa några recept till er! :) Ni som inte är intresserade av detta kan ju blunda när jag lägger upp de enstaka inläggen med allergirecept. De födoämnesallergier som jag har erfarenhet av är mjölk, ägg och soja (även banan och blåbär, men det känns inte så relevant just nu ;) ) och jag riktar in mig på dem. Tyvärr kan jag inte detaljer kring gluten, men jag gissar att i de recept där jag använder mjöl så finns det glutenfria alternativ...

Man måste nog själv ha födoämnesallergi eller ha någon i familjen med det för att förstå hur svårt det kan vara ibland att hitta rätt sorts mat. Särskilt när man äter ute på fik eller restaurang och man ständigt får förklara att t ex laktosintolerans och mjölkallergi inte är samma sak. Jag vet inte hur många gånger vi även fått höra att "det här brödet är glutenfritt" när vi vill ha mjölkfritt bröd... *suck*

I helgen kommer första recepttipset och det blir passande nog LUSSEBULLAR!!! Den som väntar på något gott...

Syskonfotografering med Alvin och Elias

Idag ska jag till studion och fota barn! Ser verkligen fram emot det! Medan jag fotar så får ni njuta av dessa glada bilder på Alvin och Elias som jag fotade för ett par veckor sedan:


Allergimat

På första advent gjorde jag mjölk- och äggfria lussebullar eftersom Oliver är allergisk. Det slog mig att det kanske finns läsare där ute som har allergiska barn som kanske vill ta del av lite recept som jag har jobbat fram och som passar en barnfamilj?!?!? Eller läsare som har bekanta med matallergier och behöver tips??? Så en enkel fråga:

 

Höstfotografering - Nora



Oj, vad jag redigerar bilder nu! Det är rena rama tomteverkstaden och hela tiden kommer det in nya beställningar som ska vara klara innan jul. Känns riktigt härligt att kunna vara med att skänka lite julglädje med hjälp av bilder! :)

Bilderna på Nora är från temafotograferingen "Höst" som jag hade i Trädgårdsföreningen sista fredagen i september. Nora har blivit storasyster och på torsdag ska jag åka och föreviga hennes nya lillebror och lillasyster. That's right! Det är dags för nyföddfotografering med tvillingar igen! :) *längtar*

Ettårsporträtt ♥ Felix ♥



Det här är Felix. Han är ett år :) Felix har sååå fina ögon och långa, mörka ögonfransar. Jag tycker att han är lite extra söt eftersom hans ögon påminner mycket om min Olivers ögon på något sätt. Tack Felix med föräldrar för en rolig fotografering i studion!

Bästa vänner


Jullov och "En bild om dagen"

Jag har bokat in ett långt och härligt jullov tillsammans med mina små pojkar (den stora får jobba, stackarn). 23 dec-8 jan är grabbarna hemma från dagis och det enda jobb jag kommer ägna mig åt är eventuella nyföddfotograferingar (deras födelsedatum kan man ju inte styra över) och redigeringsjobb kvällstid. Eftersom jag kommer att umgås med Hugo och Oliver under 17 dagar även då det är dagsljus tänkte jag ta tillfället i akt att göra en favorit i repris, nämligen att ta "En bild om dagen" på mina söner och visa dagens bild varje dag här på bloggen.

Var ni med sist jag gjorde detta? Då kanske ni kommer ihåg de här bilderna (klicka på dem för att se dem större):


Island

Idag hade jag några av mina mest långväga "gäster" i studion. En mormor och farmor (med man) från Island. Barnbarnet bor i Sverige med sina föräldrar och idag blev det lite av en generationsfotografering i studion. Jättekul! Och himla härligt att få höra några ord på isländska igen. Det är alldeles för sällan! Jag ÄLSKAR Island. Tyvärr har jag bara varit på Island en gång, men när jag satt på planet på väg därifrån kände jag sorg att lämna landet. Jag är helt förälskad i landet, foket, naturen, djurlivet, språket, islandshästarna, allt allt allt. När planet lyfte kändes det som att lämna mitt hem.

Innan jag disputerade (2007) hade jag en önskan om att få åka till Island som postdoc, men så blev jag gravid och det kändes inte lika lockande att lämna Sverige. Men jag hoppas på att få åka till Island som turist flera gånger och ta med mig hela familjen dit :)



(Bilderna är från Färöarna, men får symbolisera min kärlek till Island! Klicka på dem för att se dem större!)

Bröllopsporträtt ♥ Josefine och Christian ♥

Igår bjöd jag på några bilder från vigseln av Josefine och Christian. Idag vill jag visa några av alla de fina bröllopsporträtten vi tog vid nya slottet i Bjärka Säby.



bröllopsfotograf - Linköping - fotograf - bröllopsfotografering - bröllopsporträtt - Bjärka Säby - nya slottet - Östergötland - brudpar - brudbukett - brudfölje

Göteborg och Stockholm?

Lustigt, på samma dag fick jag förfrågningar från en mamma i Göteborg och en i Stockholm om jag gör fotograferingar där! Vad är oddsen för det? :) Så nu tänkte jag faktiskt höra om det är fler som är intresserade av att få sina bebisar och barn fotograferade i dessa städer? Om jag får ihop ett par stycken på samma dag så kan det ju vara värt att åka! Maila mig vid intresse: [email protected]



(Klicka på bilderna för att se dem större!)

♥ Josefine och Christian ♥

Idag har jag redigerat färdigt bilderna från Josefines och Christians fina bröllopsdag. Här kommer ett litet urval från vigseln som ägde rum i Landeryds kyrka.



bröllopsfotograf - Linköping - fotograf - bröllop - vigsel - Landeryds kyrka - brud - brudgum - brudpar

Ettårsporträtt ♥ Josiah ♥

Förra veckan fick jag besök i studion av en riktigt härlig familj. Det var Josiah som kom för att ta sina ettårsporträtt tillsammans med sina föräldrar. Charmigare kille än Josiah får man leta efter! :)


Söt tomte

En del tomtar är sötare än andra.... ♥♥♥



nyföddfotografering - Linköping - fotograf - nyföddfoto - barnfotograf - Norrköping - newborn photography - nyfödd - BF jan, feb, mars 2012 - babyfotografering - Mjölby

♥ Ida och Elsa ♥



Jag fick låna Gunillas tvillingtjejer för att testa mina nyinköpta tyllkjolar och underbyxor för ettåringar. Jag ville sååå gärna ha bilder på tjejerna tillsammans vilket var ungefär så svårt som jag hade förväntat mig ;) Alla som fotat ettåringar vet ju att det är svårt att fånga EN ettåring på bild. Att få tvillingar i ettårsåldern att samarbeta med fotografen och varandra samtidigt var en utmaning. :D Men Elsa och Ida var jätteduktiga och Gunilla kämpade på med att springa fram och tillbaka med barn som försökte smita ur bild ;) Tack snälla Gunilla, Elsa och Ida för en rolig stund i studion!!! ♥

Barnfotografering ♥ Tuva, 14 månader ♥

Söta Tuva var hos mig förra veckan och tog porträtt. Vi klappade händer och sjöng Imse Vimse Spindel :D


Barnfotografering - Gustav



En glad bild på en glad kille som jag fotade i studion i fredags. Gustav var sjuk när skolfotografen var på dagis och det var ju tur för mig ;) Den här fotograferingen med Gustav och hans lillebror blev ett bra avslut på en stressig vecka. Lättare barn att fota får man leta efter! Ni kommer garanterat att få se fler bilder härifrån framöver!

Höstfotografering med Livia



Här kommer två av alla fina bilder jag fångade på söta Livia i Trädgårdsföreningen under höstfotograferingen. Dags att göra en stor bildbeställning igen :)

Jag har grymt mycket redigeringsarbete att göra och bloggen kommer i princip handla om att visa några av bilderna jag redigerar åt kunder några veckor framöver. Jag skulle gärna vilja variera inläggen mer, men just nu hinner jag helt enkelt inte med något annat än att fota uppdrag och redigera. Men efter jul, då lovar jag att bloggen blir lite mer spännande ;) Kom gärna med förslag på vad ni vill se i bloggen!

Julankan inköpt

För mig är svensk julmat inget måste. Alls. Däremot klarar jag mig inte utan att äta anka på jul (tradition från mina färöiska rötter :) ). Nu ligger ankan i frysen och allt är frid och fröjd. (Kan vara svårt att få tag i anka innan jul...) Helst ska det vara lamm på någon av juldagarna också. Får se vad karln i huset säger om det ;) Men han är ju holländare och har inga krav på någon specifik julmat. Skönt att kunna vara diktator över julmaten, särskilt med tanke på att den är så viktig för lilla mig ♥

Äter ni något särskilt på jul?

♥ Tilde, 12 dagar ♥



Nu är det nästan 2 veckor sedan jag fick nöjet att träffa Tilde och hennes föräldrar. Trots att jag haft med mig den här docksängen till många nyföddfotograferingar så är Tilde den första som jag faktiskt provat den på. Hon verkade gilla sängen för hon sov som en liten prinsessa i den :) Det finns många fina bilder från Tildes fotografering och jag hoppas att jag snart får tid att redigera dem och visa fler här på bloggen. (Det är grymt mycket redigering nu innan jul.) Nallen är Tildes egen!

nyföddfotografering - Linköping - fotograf - nyföddfoto - barnfotograf - Norrköping - newborn photography - nyfödd - BF jan, feb, mars 2012 - babyfotografering - Mjölby

Bröllopsporträtt ♥ Josefine och Christian ♥



Under bröllopsfesten på gamla slottet i Bjärka Säby såg vi genom fönstret hur vackert det blev nere vid bryggan i solnedgången. Jag fick låna brudparet några minuter och så gjorde vi en snabb porträttfotografering i solens sista strålar den dagen. Vackert!

bröllopsfotograf - Linköping - fotograf - bröllop - gamla slottet Bjärka Säby - Landeryds kyrka - bröllopsporträtt - brudpar - solnedgång - brygga

Mer av Neo, 4 månader

Här kommer fler bilder på Neo från hans 4-månadersfotografering :) Jag tycker att det är smått fantastiskt att han kunde stå på det där viset. Visserligen med all balans i föräldrarnas händer, men ändå!!! Ta även en titt på Neos händer i sista bilden :)



fotograf - Linköping - barnfotograf - babyfotografering - Norrköping - Motala - Mjölby - Finspång - Babyns första år - 4 månader - baby

TACK GODE GUD!!!

OMG vad glad jag är!!! Min kraschade hårddisk är nu analyserad och det verkar som att alla filer på den har gått att rädda!!! YES!!!! Det blir till att maila de som blivit drabbade. Det var 3 mappar som försvann i kraschen som nu alltså ser ut att vara tillbaka :)

Lesson lerned: Slarva ALDRIG med backup av filer!!! Jag tänkte att "till helgen ska jag göra en backup på allt på hårddisken". Bara det att kraschen kom innan det blev helg... På ett sätt har jag varit tacksam att det "bara" var tre mappar, men jag har allt haft en tagg i hjärtat dessa veckor av ovisshet!

Ser fram emot att få tillbaka filer från dessa fotograferingar:

(klicka på bilderna för att se dem större!)


♥ Neo bus ♥

I september träffade jag söta Neo. Han var då 4 månader och en riktig liten solstråle. Snart blir Neo 6 månader, han kan sitta upp själv och jag ska få träffa honom igen om knappt två veckor för att fånga det där speciella som halvåret innebär. Neo är med i "Babyns första år" och det är sååå roligt att jag ska få följa hans utveckling under hans första år i livet ♥♥♥


BF 2012?

Nu är jag redo att ta emot bokningar för nyföddfotograferingar för er med BF i januari, februari eller mars 2012. Anmäl ert intresse innan årsskiftet så får ni ta del av 2011 års erbjudande: nyföddfotografering inkl 25 st dubbelvikta kort (för tackkort eller inbjudning till dop) med en utvald bild från fotograferingen, för endast 1200 kr.

1 januari höjs detta priset, så vänta inte med att kontakta mig! :)

Tipsa gärna era gravida vänner om detta unika tillfälle att fota den nya familjemedlemmen!

Välkomna med er bokning!



♥ Maja, 9 dagar ♥ Detaljer

Igår träffade jag Maja. Hon var 9 dagar och hur söt som helst :) Föräldrarna ville ha avskalade, avslappnade och naturliga bilder. Jag ville även fånga så mycket detaljer som möjligt och här kommer två detaljbilder från dagen. Hårslingan i nacken som lägger sig över axeln och örat med de små typiska fjunen hos nyfödda :)



nyföddfotografering - Linköping - fotograf - barnfotograf - babyfotografering - newborn photography - Norrköping - Motala - Mjölby - Finspång

Höstfotografering - Tor

Det dimper ner stora bildbeställningar i min mailbox nu så här lagom innan jul. Jag har lite att göra med andra ord ;) Jättekul! Idag ska jag skicka efter bilder från 5 olika familjer, bland annat bilder på Tor från hans höstfotografering i Trädgårdsföreningen:



fotograf - Linköping - barnfotograf - höstfotografering - barnfotografering - temafotografering - Trädgårdsföreningen - barn - barnfoto

Nyföddfotografering idag!

Ska strax iväg på nyföddfotografering. Jag håller på och packar det sista. Har lite beslutsångest över vilken rekvisita jag ska plocka med mig... Lyxproblem!


♥ Joline, 3 månader ♥



När Joline var 9 dagar gammal åkte jag upp och fotade hennes nyföddporträtt. Hon var så liten, så söt, så snäll och så trött och jag blev givetvis lite kär i henne. Nu har Joline hunnit bli 3 månader lite drygt och jag har fått äran att följa henne under hela första året genom mitt populära fotopaket "Babyns första år".

3-månadersporträtten togs i förra veckan och det var en riktigt glad tjej som besökte studion. Hon babblade och skrattade åt både mig och mamma Sandra :)

Här är några av bilderna jag tog på Joline för 3 månader sedan. Visst är hon sig lik!?!?!


Blåsa bubblor!



"Om fotografen glömmer såpbubblorna hemma får man fixa bubblorna själv!" :D

Hoppsan! Oj!

Jag måste bara få berätta! Vi satt vid matbordet här hemma. Oliver kastade sin sked på golvet och utbrister: oppa! Sekunden senare kastar han gaffeln på golvet och säger lika förvånat: "Oppa! ojjjjjjjjch!" (dvs hoppsan! oj!) Ja du Oliver. Hoppsan. Trillade besticken ner på golvet!?!? Sådär helt av sig själva!?!?!? ;)

Världens sötaste och busigaste 18-månaderskille!!!


Babyfotografering, Frida 6 månader ♥

Min allra första kund som företagare var Frida, 6 månader. En glad liten tjej med de finaste ögonen :) Fridas mamma och pappa har nu gjort sin bildbeställning och jag har därmed nöjet att redigera Fridas bilder.


11-11-11 kl 11:11:11

Vad gjorde ni kl 11:11:11 denna magiska dag?
Själv satt jag och redigerade gravidbilder. :)

För övrigt firar jag och Jeroen 7 år tillsammans just denna dag :D


Friskvård!

När jag träffade "min" bokföringskonsult så uppmärksammade han mig på att man har rätt att göra avdrag för friskvård även som egen företagare. Jag har funderat på det där tidigare, men inte tagit mig för att kolla upp reglerna kring det. De senaste dagarna har jag gått och funderat på vad som kan vara skälig friskvård för mig och kommit fram till att jag ska köpa ett årskort på simhallen samt gå på massage en gång i månaden. Jag sitter ju vid datorn ganska mycket så massage är välbehövligt. En halvdag i månaden ska jag ägna mig åt friskvård - simning, ordentlig stretching och massage. Och utöver det ska jag simma så ofta jag hinner (vilket är alldeles för sällan nu när jag har eget företag och två småbarn...).

Tänk att man ska behöva planera in tid för att kunna ta hand om och skämma bort sig själv!!! :o


En favorit!



Idag har jag en redigeringsdag. Bland annat sitter jag med bilderna från Josefines och Christians bröllop och det här är en av mina favoriter från ceremonin i kyrkan. Brudparet har precis vänt sig om för att tåga ut. Brudtärna och best man är snabbt framme för att rätta till släpet på brudklänningen. ♥

Ettårsfotograferingar

Det börjar trilla in en hel del förfrågningar om ettårsfotograferingar nu och det tycker jag är jättekul! Första födelsedagen är så speciell. Barnet går från att vara baby till att bli barn. Att se hur olika barnen är vid just ett år är faschinerande! En del har precis lärt sig stå själv, en del måste hålla sig i för att hålla balansen, en del har just tagit sitt första steg och andra har redan gått i ett par månader. :)

Här kommer en bild från Wilmas ettårsfotografering tidigare i år:


Brudens förberedelser

Josefine och Christian gifte sig sista helgen i september och jag har börjat redigera deras bilder. Här visar jag er några av bilderna från brudens förberedelser! Det var ett glatt gäng (bruden, hennes två brudtärnor och två frisörer) som samlades på e-hair för håruppsättningar och smink på morgonen. Vilken härlig start på bröllopsdagen!


Nyföddfotografering!



Idag ska jag iväg på nyföddfotografering igen. Den här gången behöver jag inte åka så långt och det är faktiskt lite skönt :) Det är en liten tjej som ska fotas idag och jag ser jättemycket fram emot fotograferingen!

På bilden är Olle, en kille som var 6 dagar när jag fotade honom. En riktig liten goding!

Syskonfotografering



De här bilderna på storasyster Florence och lillebror Milo älskar jag! Man ser hur mycket de gillar varandra och de är fulla av glädje och kärlek ♥

Milo och Florence mamma Lisa driver bloggen Sockerrus (den har ni väl inte missat!?!?!?!). Lisa och hennes man är på väg hem från en resa till New York och jag hoppas att bilderna hinner komma fram till deras brevlåda innan de kommer hem :)

Cirkus & Varité



Igår kväll satt jag och redigerade de sista bilderna från barnmässan Barn & Kompani i oktober 2011. De här bilderna är från Cirkus & Varités uppträdande. Helt otroligt vad man kan göra med ett lakan som hänger ner från taket :D

Söta Alice - ettårsfotografering



I måndags var Alice hos mig och tog sina ettårsporträtt. När de sedvanliga porträtten var avklarade så passade vi på att fota lite julbilder och Alice fick därmed premiärinviga mina nyinköpta juloutfits för små tjejer. Visst är hon söt!?!?! :)

ettårsfotografering -  Linköping - fotograf - barnfotograf - julkort - julkortsfotografering - jul - ettårsporträtt - Norrköping - Motala - Mjölby - foto

♥ Mina fina prinsar - en sneak peak ♥

Mina pojkar skötte sig sååå bra i studion idag. Till och med när vi var klara och jag hade börjat plocka ner alla grejer så sprang Oliver gång på gång och satte sig på bakgrunden och skrattade stort. Och Hugo tramsade inte HELA tiden ;) Så det blev en del bra bilder. Här får ni se två av dem ♥


Förberedelser för julkortsfotografering

Vilken vecka det har varit! Jag har träffat och fotat många barn (och nyfödda) och jag är lika trött nu som jag är glad ;) Imorgon är det dags för julkortsfotografering och jag testfotade lite i studion idag mellan två uppdrag. Så här såg det ut:



Är inte Hugo och Oliver på fotohumör imorgon får det här bli årets julkort :D

♥ Olle - 6 dagar ♥



Idag har jag hängt med 6 dagar gamla Olle och hans härliga föräldrar! Jag var där i 5 timmar eftersom Olle, när han väl somnat och jag börjat fota honom, fyllde på i blöjan och sedan var vaken efter blöjbytet. Men istället för att gräma mig över det så tog jag chansen att få umgås och prata med denna underbart söta lilla pojke. Jag hade honom i famnen och pratade med honom när han plötsligt gav ifrån sig världens största "leende". Sååå söt. Jag tror jag är kär ;) ♥♥♥

Två tomtenissar



Idag har jag träffat dessa två söta tomtar :) Axel och Nils. Det var en del gnök och bök, men det var bara mysigt för då fick jag chansen att hålla och bära lite på en miniatyrmänniska. Det är så härligt!!! :)

nyföddfotografering - fotograf - Linköping - nyfödd - tvillingar - tvillingmamma - babyfotografering - barnfotograf - Norrköping - julkort - Mjölby - Motala - baby - nyföddfoto

Åh vad jag är glad! :)

Nu har den här goa lilla prinsessan bokat in sig för sin 3-månadersfotografering. Det ska bli sååå kul att få träffa henne igen :D Bilderna är från Jolines nyföddfotografering i somras.


"Mina" bebisar



Jag satt och tittade igenom mitt bildarkiv och såg dessa sötnosar som är med i mitt fotopaket "Babyns första år". Jag har nu haft nöjet att fota 10 st 3-månaders och fler är på ingång, samtidigt som det snart är dags för några av dem som jag fotat att boka in 6-månadersfotograferingen :) Det är verkligen härligt att få träffa dessa små gurglande varelser och se dem växa och utvecklas till en individ som kan stå och kanske gå när vi gör sista fotograferingen i fotopaketet :) *LYCKA* ♥♥♥


Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
[email protected]


JAG SAMARBETAR MED:




GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se