Barnfotografering med de egna barnen

Jag har länge gått och funderat på att sätta upp bilder på barnen i deras rum. (Vet ni förresten att det finns studier som visar att i familjer som har porträtt på barnen uppe på väggarna, har barnen en bättre självkänsla och självförtroende!?!?! Intressant, men jag tror absolut att det kan vara sant med tanke på hur mina barn reagerar när de ser sina porträtt som vi har här hemma och med tanke på vad andra familjer berättar om hur barnen säger sitt namn när de ser sina bilder och t o m säger godnatt till sina bilder :) )
 
I alla fall, vi kände att det var roligare att ta nya bilder än att leta upp några gamla att förstora, så på midsommardagen tog vi tag i det hela och gick ut till fårhagen efter middagen för att göra en liten fotografering. Min tanke var att ta syskonbilder och enskilda bilder. Barnen skötte sig strålande. Här är mina favoritbilder som vi har beställt som touch-tavlor:
 
 
Om vi hänger dem i grupp ser det ut så här:

Kristoffers nyföddfotografering

I maj träffade jag en jättefin familj för en nyföddfotografering. De bor i Papua Nya Guinea, men födde sin lille son här i Sverige. Lille Kristoffer ville helst äta, så vi fick kämpa lite för att få honom att somna, men det löste sig och vi fick många fina nyföddporträtt. Och jag hade en jätterolig dag. Helt klart världens bästa jobb det här! :)
 
 

Bröllopsredigeringar

 
Två majbröllop hade jag inbokade i år och nu börjar det bli dags att redigera bildbeställningarna från dessa. Tidskrävande, men å så roligt när brudparens fotoböcker kommer!!! I år kommer kopiorna som beställs till föräldrarna att ha samma utsida som brudparets. Grymt snyggt och jag ser redan fram emot att överlämna årets böcker till mina brudpar ♥
 
 

♥ Mirella, 6 månader ♥

 
För en vecka sedan var söta lilla Mirella i studion för en 6-månadersfotografering. Sååå söt! Hon fick vara lite modell för några av mina rekvisita som jag använder till både nyföddfotografering och babyfotograferingar. Min tanke är att jag framöver ska fläta samman min stil för båda dessa genrer och få samma känsla i mina bilder. En liten rolig idé är att om en nyfödd t ex fotas i den här dockvagnen, så kan samma barn fotas i samma dockvagn ett halvår senare och så får man en fin jämförelse på hur mycket som hänt på bara några månader.
Vad tycker ni? Kul idé? :)

Gravid med BF i augusti eller september 2014?

Vilka härliga veckor jag har haft i maj med en hel rad nyfödda bebisar att fota! Och jag har fortfarande 6 nyfödda kvar att se fram emot i juni, samt tvillingar och trillingar i juli, som egentligen är min semestermånad. Men vem kan säga nej till nyföddfotograferingar? ;)
Jag har börjat ta emot bokningar för familjer med BF under hösten och om du är gravid med BF i augusti eller september 2014, så är det hög tid att boka nu för att vara säker på att få en tid.
Under hösten satsar jag ännu mer på min inriktning som nyföddfotograf och jag kommer under sommaren att ta fram fler produkter och skaffa hem fler bakgrunder, korgar, fällar, mössor, hårband o dyl att använda till mina fotograferingar av de allra minsta. Min tanke är också att utveckla mina babyfotograferingar (för de lite äldre bebisarna) så att stilen på nyfödd och baby går hand i hand.
De allra första dagarna efter att bebisen är född är så speciella och de försvinner så snabbt och därför bultar mitt hjärta extra för att skapa unika minnen i form av porträtt på er nykomling i familjen och gärna också tillsammans med er föräldrar. För den där känslan att bebisen får plats i er famn, i era händer, den är sååå speciell och efter bara några veckor så har bebisen vuxit så mycket att han eller hon inte alls går att hålla på samma sätt. Att då kunna ha den där bilden på er tillsammans och minnas känslan, minnas doften och er kärlek och lycka - det är oslagbart! Vem bryr sig om några extra gravidkilo? Känslan finns där ändå och den är värd att minnas! ♥
 

Olof, 7 dagar - nyföddfotografering i Linköping

 
Åh, lille Olof hade jag besök av i studion i tisdags och har var så otroligt söt! Svart hår och vackra ögon, djupa som brunnar. Lustigt det där att en liten kille på bara en vecka kan verka så klok.
Idag är det dags för nyföddfotografering igen och det är en liten kille på 5 dagar som tar med sig sin storasyster för lite porträtt :)

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se