Sista bröllopet!

Imorgon fotar jag mitt sista bröllop på åtminstone ett par år. Jag har tänkt att ta ett uppehåll från bröllop för att kunna lägga hela mitt hjärta och min själ i mitt arbete med nyfödd- och babyfotografering. Jag älskar att fota bröllop och har hunnit med att träffa och föreviga strax över 30 fina brudpar. Jag har hållt tillbaka tårarna under varenda vigsel, stor som liten. Jag har fått dela så mycket kärlek och personlighet. Jag har sett brudar, brudgummar, anhöriga fälla kärlekstårar. Allt med bröllop är så vackert och jag har njutit av varenda minut jag fått vara med och jag kommer att sakna mina bröllopsfotograferingar de kommande åren.
 
Mitt uppehåll beror på flera saker. Den viktigaste anledningen är att mina barn har kommit i en ålder då de har aktiviteter, kalas, avslutningar, uppvisningar osv på helgerna. Jag vill inte missa deras aktiviteter nu när de är så små. Jag vill finnas där för dem och dela deras upplevelser.
 
Jag känner också att jag inte klarar av att hantera den arbetsmängd som ett bröllop innebär, både före och efter bröllopsdagen, utan att min babyverksamhet påverkas. Bildbeställningar från mina babyfotograferingar sinkar bröllopsbeställningarna och vice versa, så jag är i ett läge där jag måste välja vad jag ska satsa på. Och med tanke på att jag har småbarn och vill hålla mig till att arbeta vardagar, dagtid, så är valet enkelt ändå. Även om jag älskar bröllopsfotograferingar så slår mitt hjärta ännu hårdare för nyföddfoto :)
 
Men vem vet, när barnen blir lite äldre och inte vill att en pinsam mamma ska hänga dem i hasorna på helgerna, då kanske jag tar några bröllopsuppdrag igen ♥
 
Och innan jag säger hej då till bröllopsfoto, så ska jag njuta för fulla muggar av bröllopet imorgon. Det kommer att bli något utöver det vanliga med 8 st brudtärnor :D Peppad till tusen!
 
 

Nyföddfotografering - Olof, 7 dagar

Supersöte Olof kom in för sin nyföddfotografering när han var 7 dagar. Åh, han var så liten och go och en ren fröjd att jobba med ♥
Olofs föräldrar beställde ett Leather Album med bilderna från nyföddfotograferingen och de valde också att lägga in ett litet brev med sina känslor och tankar till Olof i boken. Så fint för Olof att själv kunna läsa när han blir stor! Nu väntar både de och jag med spänning på att boken ska vara klar och levereras.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gravid med BF sept eller okt 2014?

 
När jag förberedde och plockade ihop filtar, wraps, mössor och annat inför nyföddfotograferingen med trillingarna för några dagar sedan, så fick jag massor med nya idéer på hur jag skulle kunna matcha ihop olika rekvisita och få de sötaste bilderna på små nyfödda bebisar. Kreativiteten flödar! :)
 
Som jag skrivit tidigare så är det nu hög tid för er som är gravida med BF i september eller oktober att boka in ert intresse för en nyföddfotografering. Under våren/sommaren var intresset för nyföddfotografering så stort att jag inför hösten planerat om så att jag har möjlighet att ta in fler nyfödda. 
 
Allt fler hör av sig 5-8 veckor EFTER att barnet kommit till världen och då är det tyvärr redan försent att få de där riktigt mysiga sovbilderna. Det här beror på att barnets fysik förändras väldigt snabbt efter födseln. Skelettet hårdnar och bebisen blir mindre rörlig. Den nyfödda sover också tyngre och störs inte lika lätt när man flyttar dem under de första dagarna i livet.
 
Så, vet du med dig att du vill föreviga den här speciella tiden i livet, hör av dig redan nu så kan jag skriva in ert BF i min kalender och kan hålla en tid för er nyföddfotografering. 
 
 
 
fotograf - Linköping - Norrköping - nyföddfotografering - nyföddfotograf - babyfotografering - trillingar - BF 2014 - nyfödd - gravid
 

Fotvårtor och potatis

I helgen upptäckte jag att Oliver har fått fotvårtor! En riktig bamsing på hälen och en liten, liten på en av tårna. Förra året hade Hugo en fotvårta som vi inte kunde behandla med Apotekets Vårtfri då Hugo tyckte att det gjorde ont och var obehagligt. Då gick vi över till att behandla med potatis! Ja, potatis! :) Det gick så snabbt och smärtfritt så det har vi tänkt göra den här gången, med Olivers vårtor, också.
 
Hur gör man då? Jo, på kvällen när Oliver går och lägger sig så skär vi en tunn, tunn skiva av en rå potatis. Vi skär potatisskivan så att den täcker vårtan, lägger den mitt på vårtan och tejpar fast den med kraftig plåstertejp. Sedan får han sova med potatisen på foten :) På morgonen tar vi av plåstret och så upprepar vi proceduren varje kväll.
 
I Hugos fall behandlade vi vårtan så här i 2 veckor. Sedan åkte vi iväg på semester några dagar och brydde oss inte om vårtan. När vi kom hem såg vi att vårtan var helt svart. Den hade dött och trillade ut av sig själv. Helt smärtfritt och väldigt enkelt med hjälp av naturens apotek.
 
Redan efter en behandling av Olivers vårtor såg vi att den lilla vårtan på tån hade mörknat, så den kanske redan är på väg att dö. Den stora får vi nog hålla på med ett tag.
 
Vet inte varför det fungerar så bra med potatis? Har potatisen ett pH som vårtan inte trivs med? Det i kombination med att man stänger ute syret när man plåstrar in vårtan kanske gör att vårtan ger upp och säger sayonara? :) Helt klart ett tips värt att prova!
 
 

Bröllopsalbum

Hoppas att ni har haft en härlig helg allihop! :) Själv har jag haft det jättebra och faktiskt varit helt ledig hela lördagen och fram till nu (kl 19) på söndag kväll.
Den här veckan ville jag hinna med att bl a lägga min sista hand vid Annicas och Davids bröllopsalbum och beställa det. Jag hann inte riktigt klart med de sista detaljerna i fredags, så ikväll sitter jag och ordnar med det så att jag är i fas imorgon :)
Här är en liten serie från sminkningen på MakeUpStore.

Nyföddfotografering med trillingar!

För bara några dagar sedan hade jag lyckan att få träffa nyfödda Munir, Milan och Antonios. Identiska trillingar som vid fotograferingen bara var 23 dagar gamla. De var en ren fröjd att jobba med och jag fick inte nog :) Storasyster Heidi fick såklart också vara med på bild.
Trillingarnas band från sjukhuset satt fortarande kvar runt vristerna när jag kom, för att familjen skulle veta vem som var vem av de två "stora" pojkarna. Jag fick äran att klippa bort bandet på nr 3, Antonios ♥ Nr 1 fick nagellack på en tå så att vi inte skulle blanda ihop dem under fotograferingen :)
Det här är en fotografering som jag kommer att minnas för alltid.
 
 
 

Sponsrar Valla Ponnyklubb

 
Nu är jag officiellt sponsor till Valla Ponnyklubb!
 
Känns jättekul att kunna stödja klubbens verksamhet. Jag minns själv hur viktig min ridklubb var för mig när jag växte upp. Gemenskapen, kompisarna, ansvaret man fick både vid hanteringen av hästar och då vi anordnade aktiviteter för de mindre barnen, ego-boosten när man klarade av att rida en svår häst eller vann en tävling... Det var en härlig tid och nu kan jag bidra till att barn och ungdomar här i Linköping får ta del av samma sak. Känns helt fantastiskt bra! :)

SM i porträttfotografi

Om 2½ vecka, närmare bestämt den 6-7 september, går SM i porträttfotografi av stapeln. Deadline för att anmäla sig och lämna in bilder är på fredag den här veckan. SM är uppdelat i 6 kategorier: bröllop, porträtt, barn, familj/grupp, fine art och tema (som i år är "hopp") och man får som fotograf delta med en bild i varje kategori. Jag sitter nu och våndas över om jag valt rätt bilder, om jag ska justera något i redigeringen, hur de ska presenteras osv osv. Det är pirrigt! SM blir första gången som jag tävlar med mina bilder och det ska bli så spännande att höra hur juryn tar emot dem. 

Under eftermiddag/kväll den 6e september sker en öppen jurering då en internationell domartrio bedömer och poängsätter bilderna. Det är något som jag ser fram emot, då det är en chans att se de övriga deltagarnas bilder och höra vad domarna har att säga om dem. En chans att lära sig en massa med andra ord!

På lördagen kommer jag också att gå del 3 i kursen för att bli auktoriserad porträttfotograf. Det är SFG, Svenska fotogruppen, som anordnar både kurs, SM och annat skoj under höstträffen. Vi kommer att vara på Säröhus i Göteborg och det är även föredrag, spa och middag inplanerat under dagarna. HUR kul som helst. 

Ser fram emot att träffa alla fina kollegor från olika delar i landet. ♥

Vilka bilder jag kommer att delta med är en hemlighet, men jag kommer att visa dem efter SM och meddela hur det gick :)


Alices första år!

Idag har jag suttit och redigerat söta Alices bilder från hennes Babyns första år-fotograferingar som hon gjort hos mig. Så snart jag redigerat klart alla bilder ska de printas och monteras i ett fint dragspelsalbum. Ska bli kul att se resultatet och jag längtar tills jag får överlämna albumet till familjen ♥
 
 
 

Nyföddfotografering med Liam, 4 dagar

Tidigare i år hade jag nöjet att träffa 4 dagar gamla Liam och hans storasyster Julie. Såååå söta båda två.
 
 

Gravid med BF i sept eller okt 2014?

Är du gravid med BF i september eller oktober 2014? I så fall är det hög tid att boka in en nyföddfotografering! Den första tiden med den nyfödda går förbi så snabbt och min passion är att fånga den här tiden på bild och skapa minnen för livet för familjen. Barn älskar att se bilder på sig själva som bebisar och mina barn frågar mig ofta hur små bebisar är när de kommer ut. Tänk att då kunna ha de här fina nyföddbilderna och tala om att "när du var nyfödd fick du plats i mina händer" eller "när du var nyfödd fick du plats i den här lilla korgen". ♥
 
Mer info om mina nyföddfotograferingar finns på min hemsida: www.lailavillebeck.com 
 
Välkommen med din bokning på: info@lailavillebeck.com 
 
Har du gravida vänner? Se till att tipsa dem om nyföddfotografering! Jag hör fortfarande alldeles för ofta att "Åh, vad jag önskar att jag hade vetat om att man kunde göra nyföddfoto." Hjälp mig sprida ordet! :) Tack!
 
 
 

Rasmus och Julius - Babyfotografering

Nu är det länge sedan jag fotade Rasmus som nyfödd. Han var en av de allra första nyfödda jag fotade och jag minns så väl hur jag packade barnvagnen med rekvisita och traskade bort till en annan del av vår stadsdel för att träffa den lille mannen. Så liten!
 
 
Jag hade sedan nöjet att följa Rasmus under hela hans första år. Nu är han storebror till lille Julius och nu är det Julius tur att vara med i Babyns första år. Den första fotograferingen gjorde vi innan sommaren. Klart att Rasmus fick vara med på bild också :)
 
 
fotograf - Linköping - Norrköping - babyfotografering - babyfotograf - nyföddfotografering

Noordzeestrand, Holland 2014

I onsdags tog vi med pojkarna till Noordzeestrand för att leka lite och fota lite. Och mest för att bli av med lite överskottsenergi ;) Några dagar tidigare var vi där för att bada. Då stekte solen, det var varmt och fullt med folk på stranden. Nu var det istället molnigt, lite blåsigare och inte mycket folk alls som badade. Perfekt för en liten fotografering ;)
 
 

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se