Artikel i Mera Linköping

 
Mer i pressen! Den här fina artikeln fanns i förra veckans Mera Linköping. ♥

Notis i Correns bilaga Paus

 
Förra helgen fick jag en liten notis i bilagan Paus som följer med i Corren och NT. Så roligt! ♥

SM i porträttfotografi!

Första helgen i september åkte jag iväg till Göteborg för att delta på Svenska FotoGruppens (SFG's) höstmöte och SM i porträttfotografi. Vilken underbar helg det blev! Nu förstår jag alla mina kollegors prat om att mötet är årets höjdpunkt! :) 

Helgen började för några av oss med 3e delen i kursen för att bli auktoriserad porträttfotograf. En hel dag där vår förträfflige lärare Stefan Ohlsson gick igenom print med oss. Färgrymder, pappersval, skrivare, material osv diskuterades och jag insåg i ännu högre grad hur viktigt det är med rätt kvalitet på utskrifter från början till slut för att bilderna ska hålla! Visste ni t ex att förstoringar som sätts i en billig IKEA-ram och sätts upp i ett rum med normalt ljusinsläpp blir synligt påverkade efter bara någon månad!?!?! Detta pga ämnen i skivan som sitter bakom ramen och bilden. Ännu en viktig anledning att välja professionellt inramade bilder. Det kostar mer, men bilderna håller i generationer och kan glädja familjen långt, långt, långt framöver ♥

Direkt efter kursen på lördagskvällen hölls den öppna jureringen av SM i porträttfotografi. Det finns 6 klasser att tävla i på SM: brudpar, porträtt, barn, familj/grupp, fine art och tema (som i år var "hopp"). Jag var med i alla 6 klasser och gick vidare till final i 5 av klasserna. Juryn bestod av Henk van Kooten (Holland), Trine Sundli (Norge) och Anette Ibsén (Sverige).

Dagen efter hade vi workshops, föredrag, leverantörsutställningar mm mm. På kvällen var det middag med prisutdelning. Till min stora glädje fick jag hedersomnämnande för yrkesskicklighet och diplom i tre av klasserna: brudpar, porträtt och fine art. 

Porträtt:
Modell: Mandy Temo
MakeUp: Elin Wiklund
 
Brudpar: 
 
Fine Art:
 
Jag är så otroligt glad och stolt över mina diplom och ser redan fram emot nästa års höstmöte och SM i porträttfotografi! Då höjer jag förväntningarna på mig själv och siktar på medalj! :D

♥ Mirella, 6 månader ♥

I somras fotade jag otroligt söta Mirella i studion. Mamma Mandy har jag fotat många gånger när hon bodde i Linköping. Nu har de flyttat till Stockholm och det var otroligt roligt att de orkade ta sig hela vägen till Linköping för Mirellas babyfotografering.
När jag fotar bebisar kring 6 månader är målet att kunna fota dem sittande. Många bebisar sitter när de är ett halvår, men för säkerhets skull brukar jag vänta med att fota dem tills de är 7 månader. Vid den åldern sitter nästan alla stabilt, även om det såklart finns undantag. 
Mirella satt inte så bra vid fotograferingen, men med något att hålla sig i och med lite stöd gick det bättre :) Absolut roligast var det att få gå, tyckte Mirella ;)
 
 

Daga, 7 månader

 
Jag kikade runt i mitt bildarkiv igår och hittade den här underbara bilden på Daga från hennes 7-månadersfotografering. Hur söt får man vara!?!? :)
 

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se