En lång dag på jobbet

Igår hade jag en riktig långdag i studion;
Elsa, 4 månader gjorde sin första fotografering i Babyns första år,
Elliot, Neo, Theodor och Siri gjorde sina ettårsfotograferingar och därmed sa jag hejdå till dem som bebisar, men jag hoppas att jag får se dem igen,
och sedan hade jag en gravidfotografering med blivande tvillingföräldrar ♥

De här fyra sötnosarna kommer nog alltid att kännas lite extra speciella eftersom de är mitt första gäng som tagit "babyexamen" (ja, vad ska man kalla det???) hos mig :) Det är så roligt också att det skiljer bara en vecka som mest mellan dem i ålder, men ändå är det 4 helt olika personligheter och fotograferingarna har skiljt sig åt ganska mycket.

TACK för den här tiden och GRATTIS Elliot, Neo, Theodor och Siri!


Nyföddfotografering ♥ Elias, 9 dagar

Elias mamma visste inte om att jag skulle komma och fota nyföddporträtt. Hans pappa hade bokat mig i smyg. Och jag visste inte att hon inte visste, men när jag hörde att det var en överraskning blev jag sååå glad. Vilken fin present! :) Det blev en härlig fotograferingsdag med många fina bilder som resultat. Jag bjuder här på 2 av dem ♥


Nyföddfotografering, Ida 8 dagar

Lilla Ida var 8 dagar gammal när jag träffade henne och hennes föräldrar utanför Norrköping för Idas nyföddporträtt. Supersöt liten tjej som visade hur trött hon var med den här gäspningen :)


Nostalgi!

Åh, nostalgi på hög nivå. Vår gamla sommarstuga är till salu. Minnen jag har:

- På sjön pimplade jag upp över 35 aborrar vid ett och samma fisketillfälle
- Vi odlade potatis och hade växthus med bl a tomater :)
- En sommar hade vi en ilsken get som hjälpte oss att "klippa gräset" på ängen bredvid huset. Djurvän som jag var ville jag sköta om geten lite extra och blev stångad rakt i magen som tack...
- Fladdermus i köket
- Lokatt i ett träd en liten bit från huset
- Trampet i ett jordgetingbo när jag skulle vara snäll och rätta till en skylt intill den lilla grusvägen.... Många stick blev det
- Härliga hängmattan där jag läste böcker och slumrade
- Platssyrran (tror jag det var) somnade i solen på altanen och brände sig
- Vår katt Pus som showade och hoppade upp i träden när vi var där ute
- Alla promenader genom skogen till andra sidan sjön för bästa (?) badplatsen

Då var den blå, nu är den röd. Kolla in:

http://www2.skandiamaklarna.se/bilder.aspx?TYP=CMFritidshus&GUID=41AJB10GA0816KD6


♥♥♥

Gamla Linköping en (inte så) vanlig lördag

Jag blev lite full i skratt i lördags när jag gick och rekade en sista gång inför bröllopsporträttfotograferingen i Gamla Linköping. Jag var inte direkt ensam om att vara bröllopsfotograf där ;)


Bröllopsporträtt i Gamla LinköpingH och N fick en fantastiskt vacker bröllopsdag. Och de var otroligt vackra själva också. Bröllopsbuketten.... Den är precis vad jag själv skulle vilja ha om jag gifter mig en dag. Droppformad orkidébukett. Kan det bli vackrare?!?!?! :)

Det här är en av de första bilderna vi tog under porträttfotograferingen i Gamla Linköping. Amazing!!! :)

Reka inför bröllopsporträtt!

Imorgon gifter sig H & N i Kaga kyrka. Vädret ser ut att bli bra och då är tanken att bröllopsporträtten ska tas i Gamla Linköping samt vid ett rapsfält i närheten av kyrkan. Så nu ska jag sätta mig på cykeln och hitta fina ställen för porträtt ♥

Igår var det 2 bröllopskonsultationer på schemat. Två bröllop som jag ser mycket fram emot att fota! Ett av dem nere i Malexander och vi hittade två UNDERBARA platser där porträtten ska tas. Det andra bröllopet hålls i Vårdnäs kyrka och porträtten ska tas i skogen kring Bjärka-Säby slott. Blir kanonfint det här!

En bild på nya slottet i Bjärka-Säby från gårdagens provfotografering:


Modell för en dag - 18 juni 2012

Nu tar vi emot bokningar till Beautiful Day den 18 juni 2012! Vill du vara modell för en dag och bli bortskämd, uppiffad och ompysslad och därefter fotograferad? Passa på att stå helt i fokus ett par timmar!

Passar även bra för morgongåvebilder eller studentporträtt!

En timmes smink och hår samt en timmes fotografering: 1700 kr
Bilderna köps separat enligt prislista på www.lailavillebeck.com

Frågor och bokning via mail: info(at)lailavillebeck.com
Välkomna!


Bild på Sandra
Make up och hår: Elin Wiklund
Foto: Laila Villebeck

Förberedelser för bröllop!

Imorgon blir det bröllop i Borensberg! Så dagen ägnas åt att ordna kamerautrustningen, packa väskorna och förbereda på alla möjliga sätt. Inväntar just nu ett paket från Schenker, sedan åker jag till platsen för porträttfotograferingen för att se hur naturen ser ut där nu. För några veckor sedan, när vi hade vår konsultation fanns inga löv på träden, så det är nog bra mycket vackrare där nu :) Spännande!!!

Bilden nedan är från en rekognicering inför bröllop vid Bergs slussar förra året :)

Babyfotografering ♥ Lucas, 6 månader ♥

Lille herr Lucas är en riktig liten busunge! :) Ni ser ju själva hur det bara lyser bus om honom i dessa bilder! Ser redan fram emot att få träffa honom i juni då han är 9 månader ♥♥♥


Familjefotografering


När Joline kom för sin 9-månadersfotografering ville Sandra passa på att ta familjeporträtt med sin fina familj. Något som blev lite klurigare än vi trodde då Joline är mitt inne i en mammighetsperiod och storebror Wilmer är i bästa busåldern ;) Men med lite knep och tricks lyckades vi ändå tycker jag. Väldigt bra jobb av mamma och pappa att hålla glada miner när barnen var lite överallt och ingenstans ♥

Senast jag fotade Joline och Wilmer tillsammans såg det ut så här:Så söta! ♥♥♥

En bild om dagen - 7 maj 2012De sista självande minutrarna som ettåring! Oliver föddes kl 01:15 på natten. Något som är lite småläskigt är att han både inatt och förra året den 7 maj vaknade exakt 01:15 och grät och skrek!!! Är redan nyfiken på om han gör samma sak om ett år! :D


En bild om dagen - 6 maj 2012

Imorgon fyller vår lille trollunge 2 år! Vi har firat idag med (mjölk- och äggfri) tårta och presentöppning tillsammans med mormor och opa och oma.Tog bilden ovan på Oliver idag som ett roligt komplement till den här bilden från Hugos 3-årsdag:Rättvist ska det vara! :D

Babyfotografering ♥ Alice, 7 månader

Idag har jag suttit vid datorn och redigerat bilder på sockersöta Alice! En glad liten tjej som charmade mig med sina leenden redan från start. Och vilka fina klänningar hon hade med sig!!! :)


Nyföddfotografering, Manja 10 dagarPå Valborgsmässoafton träffade jag den här lilla tjejen och spenderade ca 5 timmar med henne och hennes familj. Supertrevligt. Vi hade sådan tur att Manja blivit av med sin magknip just på fotograferingsdagen och hon var nöjd och glad, vaken såväl som sovande.

Hur firade ni valborg? ;)

En bild om dagen - 1 maj 2012

Vem har sagt att det är svårt att lära sig cykla? Hugo fick prova sin första cykel häromveckan och vi har varit ute med honom 3 gånger då han har cyklat medan vi hållt i en stång bak på cykeln. Men det visade sig att vi inte behövde hålla i stången eftersom Hugo hade balansen själv. Han kan även starta och stanna cykeln själv. Nemas problemas. Självklart måste detta dokumenteras till årets fotobok!

Jag ska väl tillägga att Hugos fina cykelbalans har övats upp under förra sommaren med en balanscykel. Rekommenderas varmt till er som har cykelmogna barn :)


Jag knäppte några extra bilder "to tell the story". Ni förstår ju lyckan! Se bara hur ögonen lyser av cykelglädje i sista bilden ;)Cykeln har Hugo fått från våra supersnälla grannar! Tack! :)

En bild om dagen - 29 april 2012Vi satt och målade i söndags och hade jättemysigt :) Jag lade märke till att Oliver har ett speciellt sätt att hålla penseln på, så jag var tvungen att dokumentera det ;)

En annan sak som är värd att dokumentera hoppas jag att vi hinner fota idag :) Stay tuned....

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se