En bild om dagen - 13 december 2013

 
Nu kommer bilderna i En bild om dagen lite hullerombuller. Så snart året är slut ska jag sätta mig och göra iordning familjens fotobok med bilder från året. Något jag saknar är bilder på pojkarna från stallet. Att de börjat rida är ju en av de stora grejerna för året, så hästar borde vara med... Får se om det går att lösa :)

Åka skridskor

Jag tog några fler bilder igår när vi var i ishallen och tänkte att jag skulle dela med mig ♥ Första gången på skridskor för båda pojkarna!
 


En bild om dagen - 28 december 2013


Idag har vi invigt julklappsskridskorna ♥
Vi ska försöka åka imorgon också. Efter det tror jag att åtminstone Oliver klarar av att "åka" utan stöd. Det är fördelen med att börja när man är så pass liten, man tänker liksom inte vad det är man gör eller hur man ska göra det. Man bara gör. :)

En bild om dagen - 26 december 2013


Efter 2 dagar med kusinerna, god mat och roliga julklappar är det hög energinivå här hemma...

BF i januari, februari eller mars 2014?

Är du gravid med BF i januari, februari eller mars 2014? Är du intresserad av att göra en nyföddfotografering? Då är du varmt välkommen att boka in din fotografering hos mig via mail: info@lailavillebeck.com
Mina nyföddfotograferingar bokas redan under graviditeten för att jag ska kunna planera in tid för just din fotografering. De unika bilderna på sovande nyfödda tas då bebisen är 4-10 dagar. Efter den här första perioden blir bebisen mer lättväckt och svårare att posera i de mysiga positioner som gör nyföddbilderna så speciella.
 
Varmt välkommen med din bokning! Jag ser fram emot att få träffa alla fantastiska små mirakel under 2014! ♥   
 
Mer info om mina nyföddfotograferingar hittar du på min hemsida: www.lailavillebeck.com
   
 
 
 
fotograf - Linköping - Norrköping - nyföddfotografering - BF januari februari mars 2014 - gravid - newborn photography - nyföddfoto

En bild om dagen - 18 december 2013


Barnen hade julbord på dagis och fick göra sina egna placeringskort ♥ Oliver kan m a o skriva sitt eget namn!!! :D

En bild om dagen - 25 december 2013

Det vankas anka! Det var 11 hungriga magar som satte sig till bords för att äta årets 3 julankor ♥ Smaskigt, smaskigt!
 
 
På kvällen åkte jag, mamma, J och barnen in till Domkyrkan för att lyssna på vacker julsång. Domkyrkans julkör och -orkester sjöng och spelade tillsammans med solist Susanna Stern. Oliver somnade i mitt knä, lite extra mysigt sådär :)
 

GOD JUL

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul! Hoppas att tomten kommer till er med många, fina julklappar! Det är ni värda! :) ♥
Här hemma vet jag att det ska delas ut skridskor och ridjackor och vi får väl hoppas att tomten kommer med några roliga leksaker också ;)
 
 

En bild om dagen - 23 december 2013


Spara - Vet inte - Slänga
Bra jobbat mina pojkar!

En bild om dagen - 21 december 2013


 

En bild om dagen - 22 december 2013

 
Oliver klär numer på sig själv utan klagosång! Känns skönt i mammahjärtat! ♥
 
PS De där tatueringarna på armen kommer att vara roligt att se tillbaka på om 15 år! ;) DS

♥ Nyföddfotografering - Klara, 10 dagar ♥

Här kommer en liten sneak peak från vackra Klaras nyföddfotografering i veckan. Klara var den 101a nyfödda som jag fotat ♥ Helt fantastiskt att jag fått lov att träffa och föreviga så många under deras allra första dagar i livet. Jag kan inte låta bli att fundera på vad de kommer att tycka om sina bilder om 20 år och hur värdefulla de sedan är när de själva får barn ♥ Att kunna jämföra hur man själv såg ut som nyfödd med hur ens egna barn ser ut när de kommer.... Det är magiskt! :)

 
fotograf - Linköping - Norrköping - nyföddfoto - nyföddfotografering - barnfotograf - newborn photography - Mjölby - babyfotografering - nyföddfotograf

Årets julkalender

Vad tycker ni om årets julkalender, Barna Hedenhös uppfinner julen? Jag älskar den! Efter några katastrofår på julkalendersfronten så uppskattar jag att kunna sitta tillsammans med barnen i soffan och mysa medan vi tittar på björnskinnsklädda människor som beter sig.... .....lite annorlunda ;) En perfekt avrundning på dagen då vi alla kan varva ner innan det är dags att sova natten ♥
 
För övrigt har jag klippt mig och tonat håret mörkare och om jag busar till håret så har jag samma frisyr som Sten. Haha!
http://www.svt.se/barnkanalen/julkalendern-barna-hedenhos-uppfinner-julen/
 
3 dagar kvar till jul! Jag har 2 st julklappar kvar att köpa, men jag vet vad jag ska köpa så jag känner ingen stress över det. Godis, glögg, pepparkakor o dyl är inhandlat idag och imorgon tar vi all maten. Perfekt med julafton på en tisdag, eller vad säger ni?

TÄVLING!

Just nu pågår en tävling på min facebooksida där vinsten är en standardfotografering, värde 1200 kr. Gå in och tävla på: www.facebook.com/FotografLailaVillebeck
Lycka till!

♥ Elton och Colin, 8 månader ♥

Tvillingarna Elton och Colin besökte mig i studion förra veckan tillsammans med mamma Martina ( http://martinaback.se/ ) för en fotografering. Jag mötte upp Martina på parkeringen för att hjälpa henne att bära in barnen :) Martina var en riktig klippa på att hålla barnen på bra humör! Hon sprang fram och tillbaka, tjoade, tjimmade, sjöng osv osv. Ett riktigt träningspass fick hon ;)
 
Jag fick tillfälle att prova ny rekvisita och nya bakgrunder med dessa herrar. Det här är något som jag hoppas få göra mer av under 2014 och jag kommer att kalla det något i stil med "Stylade sessioner" eller "Boutique sessioner". Som ni ser går det att hålla stylingen relativt neutral, men jag har också baby-outfits (framförallt till tjejer) som är lite mer blingbling, spets och krås om man gillar den stilen. Jag visar mer av den här typen av fotografering lite längre fram. Här är i alla fall ett urval från Elton och Colins alla bilder ♥♥♥
(Bakgrunderna kommer från www.fotobakgrund.se )
fotograf - Linköping - Norrköping - babyfotograf - babyfotografering - Söderköping - tvillingfotografering - tvillingar - studiofoto

Nobeldagen 2013

Det är snart 4 år sedan jag lämnade min akademiska karriär. Sedan dess får jag nöja mig med att ta del av det allra bästa från vetenskapsvärlden genom att frossa i tv-sändningarna från Nobeldagens prisutdelningar och nobelmiddagen.
 
Nobeldagen väcker känslor hos mig. Det är en dag som får mig att minnas och tänka tillbaka på min barndom och på de drömmar jag hade. Detta pga att jag bland annat drömde om att ta nobelpriset :) Jag hade minsann höga mål och krav på mig själv redan då! ;)  Det är så mycket mer som bubblar upp inom mig och det skulle bli en hel roman om jag skulle dela med mig av allt.
 
Något som jag tänker på är att en av mina drömmar var att bli fotograf :) En dröm som jag aldrig trodde att jag skulle kunna uppnå. Att få nobelpriset kändes liksom lite mer möjligt, av olika anledningar.
 
En annan dröm jag hade var att bli författare och jag tror att det är där min allra största talang ligger. Men det är också ett yrke som jag tror skulle ta alltför mycket från mig. Jag skulle bli helt inåtvänd, jobba hela nätterna och sova på dagarna (eller möjligen inte sova alls). Det är på nätterna jag skriver som bäst :) Skulle inte fungera så bra med familjelivet. Och det skulle påverka mig för mycket mentalt.
 
Nobeldagen får mig också att tänka på och sakna alla goa människor på universitetet <3
 
Jag kommer också att tänka på hur fantastiskt livet är. Att vi som organismer faktiskt fungerar, att alla celler i kroppen är fantastiska och att livet i sig självt är så otroligt mycket mer än vad vi egentligen kan förstå. Jag tänker på när ett barn blir till - att det är ett mirakel att två celler som smälter samman kan bilda en ny individ. Att ur dessa två celler skapas en hel rad nya celler med olika uppgifter i kroppen.
 
Jag tänker på alla proteiner i dessa celler som har sin alldeles egna speciella uppgift och vilket under det är att de här proteinerna kan bildas på rätt sätt, vid rätt tillfälle och i rätt cell.
 
Jag blir så medveten om hur skört livet är och jag kommer också in på funderingar som ligger nära det jobb jag har som gravid-, nyfödd- och babyfotograf. Med tanke på alla små byggstenar som måste fungera perfekt för att en bebis ska bli till är det egentligen lite underligt att det faktiskt blir rätt så ofta.
 
Att något går snett under graviditeten är med andra ord egentligen inget konstigt, men självklart otroligt tragiskt för dem som förlorar ett barn före eller strax efter födseln. Eller för dem som inte kan bli med barn. Det här är något som jag tänkt mycket på sedan jag bestämde mig för att jag skulle starta med nyföddfotograferingar. Och tankarna blir större just vid Nobeldagen <3
 
Så ikväll har jag tillåtit mig att vara lite nostalgisk, lite känslomässig och att vara lite extra förundrad över livet. För det är fantastiskt!

P!NK

Wow!!! Jag säger bara WOW! P!NK är min idol, for sure!!!!
 
 

Lång men lite slapp måndag

Idag ska jag till studion och lämna ut några färdiga bildleveranser. Sedan blir det lunch med barnmorska Åsa Österberg. Ska bli så kul att träffa henne igen! :)
På måndagar hämtar jag barnen tidigt på dagis och åker ett par timmar till stallet med Hugo för hans ridlektion. Så skönt att kunna åka och bara slappa i stallet eftersom de senaste veckorna annars har varit grymt hektiska. Ikväll, när barnen har somnat, sätter jag mig i redigeringsstolen och fixar den sista beställningen som ska levereras innan jul. Ska bli sååå skönt att trycka på den beställningsknappen innan jag går och lägger mig!!!
Resten av veckan är det fotoboksskapande som gäller. En bok från en nyföddfotografering och en bröllopsbok ♥ Och så blir det troligen en ny nyföddfotografering någon av dagarna ♥♥♥
 

♥ Elise, 1 år ♥

Söta Elise var hos mig och gjorde sin ettårsfotografering för några veckor sedan. Hennes hår var helt fantastiskt!!! :)

♥ Elton och Colin, 8 månader ♥

Igår träffade jag Elton och Colin igen i studion för en fotografering. Colin och jag fick en riktigt bra connection i början och han ville gärna att jag skulle "äta" hans fingrar :) Åh, ibland saknar man att ha en egen liten bebis!!! ♥
 
Jag fick hem två fotobakgrunder bara en halvtimme innan grabbarna skulle fotas, så dem körde vi på! :) En blå och en brun från www.fotobakgrund.se
 
De här bakgrunderna är så himla smidiga då de har en kanal insydda längst upp och därför väldigt enkla att hänga upp. Guld värt!
 
Så här söta var grabbarna i alla fall:
 

fotograf - Linköping - Norrköping - babyfotografering - babyfotograf - tvillingar - tvillingfotografering - bebisfoto - Söderköping

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se