Känslosamt

Igår körde jag och Elin Wiklund en runda i studion där målet var att samla ihop bilder till vår portfolio för Modell för en dag här i Linköping. Elin, Mandy och Susanna ställde upp som modeller och det var en mycket spännande och rolig dag. Spännande eftersom jag, trots att vi befann oss i en fullt utrustad studio, beslutat mig för att testa att köra de här fotograferingarna i naturligt ljus. Det fungerade jättebra! :)

På kvällen satt jag och redigerade en bild på var och en av tjejerna och när jag satte ihop de färdiga bilderna med förebilderna kände jag mig plötsligt gråtmild. Kanske för att jag såg hur mycket vi som team kan göra för att plocka fram det vackraste hos varje människa som kommer till oss för att uppleva det här med att vara modell, kanske för att jag var evinnerligt trött, men jag tror att tårarna i mina ögon mest berodde på att jag plötsligt insåg att "Nu är vi där!"

Jag och Elin träffades första gången 2006 för att fota en amatörmodell. Redan den gången nämnde Elin att hon skulle vilja starta upp Modell för en dag. Inom mig bubblade det till av upprymdhet för de tankarna hade jag också haft! Under de 6 åren som har gått sedan dess har vi gjort några fotograferingar tillsammans och vi har pratat mer om det här projektet, men det har inte riktigt varit läge att starta igång av olika anledningar.

Sedan blommade ju min passion för barn- och babyfotografering upp och jag satsade till 110% på det. Jag har lagt all tid, energi och pengar på att bygga upp min profil som babyfotograf, och jag jobbar fortfarande på det. Samtidigt känner jag att det här med modell för en dag är lika roligt! Så nu hoppas jag att jag kan köra båda dessa genrer parallellt utan att jag upplevs som schizofren ;)

Jag brinner fortfarande för gravid-, nyfödd- och babyfotografering och det är denna sida som jag kommer att visa upp mest utåt och det är den delen som jag satsar det mesta av min tid på. Men att fota modell för en dag är något jag inte kan släppa! En dag i månaden kommer jag och Elin att ha Modell för en dag tillsammans framöver och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att bli extra ompysslade, sedda och omhändertagna under två timmar i studion!

Vill visa före- och efterbilderna vi tog igår. Som ni förstår älskar mitt skaparhjärta att se förvandlingen hos varje person! Tack Elin, Mandy och Susanna för en grym insats igår! Love you! :)


Nyfödd och underbar!I torsdags träffade jag den här lille killen, Hugo 6 dagar. Hans pappa spelar hockey och det var givet att vi skulle använda en del av hans hockeyutrustning som rekvisita! Här ligger Hugo och sover på pappas matchtröja och handske ♥

Babyfotografering ♥ Sebastian, 6 månader ♥

För några veckor sedan var Sebastian i studion och gjorde sin 6-månadersfotografering. Sebastian var en glad och go kille och vi hade en jätterolig stund i studion! :)


Tävling på Facebook!

Nu har jag en utlottning på Facebook där ni kan vinna ett presentkort på 300 kr hos Fotograf Laila Villebeck. 3 stycken sådan presentkort kommer att lottas ut. Var med och tävla HÄR

Lycka till!

Nyföddfotografering - en liten giraffJag bjuder på ännu en söt bild från Alfons nyföddfotografering. Titta på de där läpparna, helt fantastiskt fina! :)

♥ Noahs dop, mars 2012 ♥

Att fota dop är speciellt! Och varje gång står jag med tårfyllda ögon när prästen eller någon familjevän läser (eller sjunger) något vackert. :) Noah döptes i Domkyrkan i Linköping och det var riktigt fint! Här får ni se ett litet urval av bilderna från kyrkan:


Nyföddfotografering ♥ Alfons, 8 dagar ♥Det är så vackert att se ett storasyskon tillsammans med sin nyfödda lillebror eller lillasyster. Det pirrar i hela mig när jag tänker på allt roligt de kommer att uppleva tillsammans. Jag tänker på hur roligt mina pojkar har tillsammans och vilket starkt band som håller ihop dem ♥

Ni som är gravida och är intresserade av en nyföddfotografering, läs mer här och kontakta mig för intresseanmälan på info@lailavillebeck.com

EFTERLYSNING

EFTERLYSNING!!!
Jag vill ha mer variation i min portfolio och efterlyser därför gravida och nyblivna föräldrar med afrikanska eller asiatiska rötter. Hjälp mig hitta dessa föräldrar!

Jag har ett inlägg på min facebooksida som ni gärna får dela för att hjälpa mig nå ut till så många som möjlight med denna efterlysning! www.facebook.com/FotografLailaVillebeck

Gratis nyföddfotografering eller gratis 6-månadersfotografering till en eller flera bebisar med afrikanskt/asiatiskt påbrå. Föräldrarna hör av sig till mig via mail på: info@lailavillebeck.com


Nyföddfotografering ♥ Alfons, 8 dagar ♥Det blev en lång men härlig dag hemma hos Alfons och hans familj idag! Mitt i fotograferingen bestämde sig Alfons för att ha en vakenperiod. Men vad gjorde det när jag hade Alfons storasyster att leka med, spela spel med och fota!?!?! :) När vi hade som roligast, då somnade Alfons. Han blev väl avundsjuk och ville vara med på bild han också :)

Och väntan visade sig vara mödan väl värd. En hel drös med bra bilder, bland annat den här i krukan blev resultatet. Love it!

Maria Montazami i Linköping!

Ni som bor i Linköping har väl inte missat att Maria Montazami kommer till Linköping måndagen den 19 mars. Klockan 16-18 är hon hos MakeUpStore på Bokhållaregatan och minglar med er! :) Och barnklädesbutiken JONOLI som ligger lite längre ner på gatan firar detta med fina erbjudanden i butiken.

Själv är jag i Norrköping och fotar en liten nyfödd imorgon. Pojken som låg i den här fina änglamammans mage har kommit till världen och jag är jättenyfiken på honom! :)


Babyfotografering med nalleJag missade att lägga upp den här fina bilden på Max när han sitter i nallens knä. Så den fick ett eget inlägg istället :) Jag har haft den här Mirandanallen hemma länge, men har den inte med mig till studion så ofta. Men jag kanske får ta med mig den oftare!?!?!

Babyfotografering ♥ Max 8 månader ♥Idag har jag fått hem massor av bilder som ska vidare ut till kunder! Bland annat de här fina bilderna på Max. Jag har fått in otroligt många bildbeställningar på en och samma gång och jag ligger tyvärr lite efter i redigeringen. Skönt att få ut några av beställningarna nu i alla fall! :)

I helgen kommer jag att redigera ikapp så mycket jag bara kan på kvällarna.

Jag har även fått nya visitkort! Ni ska få se dem här på bloggen snart! ♥

Barnmässa 2012

Nu är det klart att jag kommer att deltaga som utställare på Linköpings barnmässa i höst!

Boka in den 9e september i almenackan för då anordnas Östergötlands största BARNKALAS på Konsert och Kongress.

Hoppas att vi ses där!

Mer info hittar du på www.barnkalaset.net


TÄVLING PÅ FACEBOOK!

Nu kör jag en tävling på Facebook där jag lottar ut 3 st presentkort á 300 kr bland de som deltar. Var med du också! Gå in på www.facebook.com/FotografLailaVillebeck
Lycka till!

Döden enligt en 4-åring

Vid middagsbordet började Hugo berätta vad han visste om blodet. Han sa att de blåa strecken på händerna är blodkärl och utan blod så dör man och utan luft så dör man också. Med en gång. "Vad händer när man dör då?" frågade jag. Var hamnar man?" Hugo ryckte på axlarna. "Hamnar man i himlen?" frågade jag. Hugo skakade bestämt på huvudet och sa att "Näääee, när man dör hamnar man djupt, djupt ner. Ända nere hos dinosaurierna som ligger där."

En sak är säker, änglar tror Hugo inte på ;)


Babyns första årIgår träffade jag två godingar på 9 månader. De är båda födda samma datum och är med i Babyns första år. Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger - det är sååå kul att få träffa dessa små flera gånger under deras första år och få se dem växa och utvecklas! Jag börjar redan få lite småångest över att om bara 3 månader så har några av "mina" bebisar hunnit fylla ett år och Babyns första år är därmed slut för dem. Men jag hoppas att ni återkommer längre fram :)

Ni som har barn födda i början av 2012 kan nu anmäla er till porträttpaketet Babyns första år! Jag ser fram emot att få träffa nya små ansikten! ♥ Välkomna!

Olika syn på samma ljus

Jag har sett två fotografer befinna sig i samma lokal och uttala sig HELT olika om ljuset i rummet.

Rummet var en stor lagerlokal med mycket högt i tak och fönster högt uppe vid taket.

Första fotografen fotar uteslutande med artificiellt ljus, dvs blixtar. Hon klagade över att rummet var så stort och att det "åt upp" hennes ljus från blixtarna på ett sätt som hon inte är van vid.

Andra fotografen är en fotograf som bara fotar med naturligt ljus. Hon tyckte att ljuset i lagerlokalen var underbart fint.

Mycket intressant och lärorikt att se dessa fotografer i arbete och att höra dem prata så olika om samma ljus!!!

Nyföddfotografering ♥ Hilda ♥Fina, fina Hilda var 7 dagar när jag fick träffa henne för en nyföddfotografering. Så söt!!! Det var så speciellt när jag plockade upp henne ur den här krukan, hon var alldeles avslappnad och sov riktigt ordentligt och när jag höll henne i mina händer kändes det som att hon "smälte in" i en position så som hon mycket väl kunde ha legat i sin mammas mage. Jättehäftigt :)

Dopfotografering ♥ Noah ♥


Dopfotografering!

Äntligen är det dags för en dopfotografering igen! Den här gången är dopet i Domkyrkan, vilket ska bli spännande. Det är så vackert där, men samtidigt inte världens bästa ljus direkt... Men det löser vi ;)


Modell för en dag - 30 mars

Nu släpper jag och Elin Wiklund datumet för nästa Modell för en dag: 30 mars 2012. Vår plan är att inrikta oss mot gravida och föräldrar, men vi öppnar även upp för andra intresserade! För er som tar studenten i år kan detta vara ett utmärkt tillfälle att få hjälp med smink och hår innan studentporträtten tas.

Välkomna med frågor och bokning på info@lailavillebeck.com !Härliga nyföddfotograferingar!

Idag är det nyföddfotografering på schemat igen! En liten pojke på 6 dagar ska förevigas och det ska bli såååå mysigt! :)


Något ni inte visste om mig!

Idag har jag suttit i min pyjamas nästan hela dagen. För det är så att de dagar jag bara har redigering på schemat så bryr jag mig inte om att klä på mig. Jag vaknar strax innan pojkarna går iväg till dagis med Jeroen. När de gått ut genom dörren sätter jag mig genast vid datorn och börjar jobba. Idag har det varit en härlig redigeringsdag och jag har fått ha min pyjamas på mig. MYS!!! :D

Redigeringsdag

Idag har jag en redigeringsdag här hemma på kontoret. Det har kommit in många beställningar de senaste veckorna så det är bara att beta av dem en efter en ;)

Den här veckan är förresten väldigt varierad:

Måndag: Företagsfotografering för Nyföretagarcentrum (JONOLI)
Tisdag: Redigeringsdag
Onsdag: Nyföddfotografering
Torsdag: Halva dagen redigering, sedan en babyfotografering
Fredag: 3 st Babyfotograferingar
Lördag: Dopfotografering
Söndag: Ledig

En av dagens redigerade bilder:


Mödravårdscentralen Storken

Idag har jag varit på möte hos Mödravårdscentralen Storken i Linköping. Storken har kostnadsfri mödravård och ligger vid Hospitalstorget. Jag har lyckan att få skänka några tavlor med min bilder till Storken och det är jag jätteglad för!!! :)

Det var så trevligt att komma in på Storken. Alla var trevliga och glada och deras väntrum är luftigt och fint. Jag fick även gå in i mottagningsrummen och kika och jag blev lite smått sentimental av att se allt det där som hör graviditet och besök hos barnmorskan till. Ni som är gravida: sug in allt och njut av att vara gravid. :)

Undersökning - Vem är du?

Den senaste tiden har jag inte bloggat fullt så ofta som tidigare och det finns en anledning till det. Jag vet inte riktigt var jag ska lägga krutet :) Jag skulle bli jätteglad om ni ville hjälpa mig att fylla i min undersökning här nedan så att jag har ett litet hum om vilka NI är och därmed vad ni kan tänkas vara intresserade att läsa om. Det går att fylla i flera alternativ! Tack snälla för er hjälp!

Modell för en dag - HagaparkenI augusti 2011 körde jag tillsammans med Elin Wiklund på Beauty for you en Modell för en dag i Hagaparken, Stockholm. Den här bilden på Helena togs i Ekotemplet. Älskar high key-effekten som det fina ljuset där inne gav bilderna!

MINISESSIONER - PYJAMASPARTY OCH GOLVET

Glöm inte att boka in er för er minisession den 8 mars 2012!

Den här gången finns två alternativ:
1. Pyjamasparty: Er baby eller barn tar med sig en fin pyjamas och ett fint gosedjur, en sagobok eller liknande och vi fotar med täcke och kuddar som bakgrund.
2. "Golvet": I en del av studion sätter jag upp mitt "vita trägolv" med list och bakgrunder i olika färger och mönster (se bild).

Ni väljer ETT av alternativen för er minisession. Inga klädombyten.

Minisessionen tar ca 15 min och kostnaden är 350 kr. Bilder köps separat till ordinarie priser enligt hemsidan, www.lailavillebeck.com

Tider finns från kl 10 och minisessionerna börjar varje hel- och halvtimme.

Välkomna med er bokning på info@lailavillebeck.com


Modell för en dag - gravida och föräldrarEn dag i månaden kommer jag och Elin att ha "Modell för en dag" med inriktning mot gravida och föräldrar tillsammans med sitt/sina barn. Imorgon kör vi första omgången. Det ska bli riktigt roligt!!! ♥

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se