Tvillingveckor

Den här veckan och förra veckan är tvillingveckor för mig. I dubbel bemärkelse. Förra veckan fotade jag nyfödda tvillingtjejer en dag och en nyfödd tjej en annan dag. Dessutom hade jag ettårsfotografering och babyfotografering i studion. Den här veckan ser likadan ut, fast tvärtom. Jag har två nyföddfotograferingar, en med tvillingpojkar och en med en liten nyfödd pojke plus ettårfotograferingar och barn-/babyfotograferingar :) Tänk så det kan bli!


Babyfotografering ♥ Elliot, 4 månader ♥

Härliga Elliot är en av "mina" bebisar i Babyns första år. Han hann bli 4½ månad innan vi gjorde hans första babyfotografering han var så glad och pratsam. Han charmade mig totalt ;)


Glöm inte julkortsfotograferingen!

SKAPA PERSONLIGA, EXKLUSIVA JULKORT 2011!

Det finns fortfarande tider kvar för julkortfotograferingen i helgen. Anmäl er senast den 2 november för att få en plats!

Mer info:
Första helgen i november ordnar jag min traditionella julkortsfotografering för 2011! Fota era barn och låt dem pryda årets julkort till släkt och vänner! Det här har varit ett populärt inslag de senaste åren och jag fortsätter givetvis att erbjuda den här tjänsten.

Fotograferingen inkluderar:
Ca 10-15 min fotografering i studio med julrekvisita
Redigering av en bild som ni själva väljer ut
15 st vikta julkort med er favoritbild på framsidan och valfri text på insidan
15 st kuvert

Pris: 699 kr

Tid:
Kl 10-18 fredag 4/11
Kl 10-17 lördag 5/11

Förhandsbokning krävs! Boka senast den 2 november.

Ett alternativ är att boka in en entimmessession (standardsession) och fixa julklapparna (porträtt på barnen) och julkorten (enligt ovan) på samma gång!

Maila mig för bokning och/eller mer info!
info@lailavillebeck.com

Välkomna!


julkortsfotografering - 2011 - julkort - barnfotograf - Linköping - Norrköping - fotograf - jul - studiofotografering - babyfotografering

Han pratar!

Oliver har under veckan försökt sig på att säga flera ord! :) Det första tydliga var "kacka!" som betyder jacka. Sedan vill han väldigt gärna lära sig säga näsa, Varje kväll när han ligger i sängen för att sova så pekar han på min och sin egen näsa omvartannat och ler stort när jag säger "näsa". Så försöker han säga själv och får ur sig ord som "nänä", "nään", "sss", "naas" osv :D HUR gulligt som helst! Igår kväll var Oliver på bushumör när mormor var här. Han stod på soffan och utbrast glatt "liljitta!" som helt solklart betyder kittla! Katt försöker han också säga och det blir samma som jacka: "kakka".

För ett bra tag sedan kunde han även säga "Goggo" som betyder Hugo. Men det har han slutat säga nu. Hoppas att han tar upp det igen för det är lite extra roligt om han kallar Hugo för goggo eftersom Hugo kallade sig själv för det när han var kring 2 år. Extra roligt är det också att bland Hugos första ord var jacka. Det lärde han sig på Färöarna när han var 1½ år, alltså lika gammal som Oliver är nu!

Lika men helt olika är vad de här små bröderna är :D


Ny rekvisitaDet har trillat in lite nytt i mitt rekvisitaförråd! Bland annat den här fina vita kistan som jag köpt av Jennifer på Vackert i vitt . Vackert i vitt delar lokal med JONOLI på Bokhållaregatan 2. Jennifer säljer även Kronanservisen som jag vet att några av er gillar :)

Planen är att använda den här kistan till babyfotograferingar, men den kommer säkert till användning på fler sätt. Visst är den läcker!?!?!

Säljer babysaker!

Snyft! Nu åker babysakerna ut! Det känns lite sorgligt. Har börjat med att sälja babysittern, babygymmet och babyskyddet som jag irriterade mig lite på eftersom de tagit upp så mycket golvutrymme i klädkammaren. Igår lade jag upp spjälsängen på Blocket och snart hamnar vaggan där också. Babykläderna känns svårare att göra sig av med, så dem behåller jag ett tag till... Vad är det med mig och babykläder egentligen??? ;) Vi har nu plockat fram strl 92 till Oliver (en smula stort än, men han kan ha det) ur gömmorna, men mitt hjärta kan ändå inte förstå att vi inte behöver ha kvar minipluttstorlekarna! Knas knas!


♥ Josefine och Christian ♥Josefine och Christian gifte sig sista helgen i september i år. Jag var med och fotade hela dagen och det var en fantastisk dag, från början till slut! Jag kommer alltid att minnas den här dagen och alla varma, kärleksfulla människor som var med och firade det vackra brudparet!

bröllopsfotograf - Linköping - Bjärka-Säby - Landeryds kyrka - fotograf - 2011 - bröllopsporträtt - vigsel - Östergötland - brudpar - bröllop

BokföringSådär! Nu har jag skickat in min skattedeklaration för september månad! *klapp på axeln* Jag har även fört in alla mina uppgifter i bokföringsprogrammet. Skönt att ha det gjort! :)

GALAXA på Cloetta center

Idag är det studiedag på dagis. Pojkarna har spelat GALAXAs skiva och dansat hela morgonen. Hugo var så söt igår när han kom hem och berättade att han ville sjunga GALAXAs låtar för kompisarna på dagis, men han kom inte ihåg texten :)
♥♥♥


Hämta på dagis!

Den här veckan är det full rulle! Tiden bara flyger iväg och det känns som att jag inte riktigt hinner med... Idag har jag träffat en söt liten prinsessa på 16 dagar som sov så sött genom hela fotograferingen (med en liten kort matpaus). Jag känner mig lyckligt lottad som får träffa så många nyfödda som sover så bra :D Men det är nog så som vi konstaterade när jag fotade Rasmus i slutet av juni - att bebisar tycker att jag är så tråkig att de somnar så fort de hör eller ser mig ;)

Nu ska jag iväg till dagis och hämta pojkarna. De har blivit fotade av skolfotografen idag och jag är nyfiken på hur det gick! :) Oliver sov inte mycket inatt, så risken är väl att han sov under tiden de fotades. Och Hugo är inte den som ler och skrattar på beställning av en okänd person ;) Spännande, spännande att få se resultatet i alla fall...


Nyföddfotografering ♥ Edith och Annie ♥Dagens stjärnor, Edith och Annie, har hunnit bli en månad gamla. Jag skrattade lite åt dem de stunder de var vakna, för de tittade i kors emellanåt. Precis som om de spanade in sina egna näsor. Hur sött som helst!!! :)

Min första nyföddfotografering med tvillingar är alltså avklarad och jag ser redan fram emot nästa! ;)

nyföddfotografering - Linköping - fotograf - tvillingar - nyfödd - Norrköping - newborn photography - tvillingmage - Finspång - 2011 - tvillingmamma - Mjölby - Motala - nyfödd -babyfotografering - barnfotograf - BF - oktober - november - december

Fulltecknad dag

Den här dagen börjar med ett möte med bokföringskonsult. Sedan är det lunch, varpå jag åker till Svärtinge och gör en nyföddfotografering. Kl 18 är det föräldramöte som jag tänkte att jag skulle gå på. Hoppas att jag orkar, annars skickar jag karlsloken ;)

Bjuder så länge på en busig bild på Nova som är 5 år och gillar att "posa" framför kameran ;)


Videoblogg: Inför nyföddfotograferingNu lottar jag ut en julkortsfotografering på Facebook! Värde 699 kr. Gå in och var med du också! http://www.facebook.com/pages/Fotograf-Laila-Villebeck/203371666347948
Välkommen och lycka till!


fotograf - Linköping - nyföddfotografering - barnfotograf - Norrköping - julkort - barn - Mjölby - Motala - Finspång - studiofotografering - barnfotografering - babyfotografering - BF - november - december - januari- februari

VINN EN JULKORTSFOTOGRAFERING!

Nu lottar jag ut en julkortsfotografering på Facebook! Värde 699 kr. Gå in och var med du också! http://www.facebook.com/pages/Fotograf-Laila-Villebeck/203371666347948
Välkommen och lycka till!fotograf - Linköping - barnfotograf - Norrköping - julkort - barn - skapa - Mjölby - Motala - Finspång - studiofotografering - barnfotografering - babyfotografering

Mina små trollungar! ♥Jag bjuder här på en bild på Hugo och Oliver från höstfotograferingen i Trädgårdsföreningen. Hugo var väl sådär pigg på att bli fotad den dagen som ni kanske ser ;) Sötnosen! Det är grymt svårt att fota sina egna barn tycker jag! I alla fall när man har två stycken som man vill ha på samma bild...

Imorgon ska jag försöka bjuda på en videoblogg! Missa inte det ;)

barnfotograf - Linköping - fotograf - barn - syskon - bröder - Trädgårdsföreningen - Norrköping - höstfotografering - Mjölby - höst - Motala

BarnfotograferingI helgen ägnar jag lite tid åt att redigera. Bland annat bilderna från en fotografering med charmiga Nelly (på bilden) och hennes syster Nova som kom från Norrköping en dag i september. Det blev många härliga och busiga bilder på systrarna och den här är lite av en favorit :)

barnfotograf - Norrköping - Linköping - fotograf - studio - Motala - Mjölby - barn - barnfotografering - Finspång

Fart och fläkt på barnmässan Barn & Kompani 2011

Jag tänkte att jag skulle bjuda på några av bilderna jag tog på barnmässan förra helgen!


Redo för tvillingar!Det börjar trilla in alltfler förfrågningar om nyföddfotografering vilket är otroligt roligt! Av en slump fick jag kontakt med en tvillingmamma vars döttrar jag ska fotografera nästa vecka. Strax efter att vi bokat in dag och tid fick jag hem ett paket med "diaper covers" som jag beställt extra med tanke på just tvillingfotograferingar. Så nu har jag två rosa och två ljusblå stickade diaper covers och är därmed redo för tvillingar! :)

Har också fått hem en avi från Posten - ett paket med små söta trosor och hårband anpassade för ettårsfotograferingar av tjejer (dubbel uppsättning) samt en tyllkjol. Så nu är jag även redo för ettårsfotografering av tvillingar - i alla fall tjejer. Jag har lite svårare att hitta på saker som passar pojkar... Har ni några förslag?

Virkade mössor är på ingång för nyfödda tvillingar och för 6-månaders, både för pojkar och flickor. Tjejen jag beställt detta av har dock 8 veckors väntetid så det paketet kommer någon gång innan jul. Men den som väntar på något gott... ;)

Om du eller någon av dina vänner är gravid så vill jag passa på att tipsa om mitt erbjudande om fotopaketet gravidfotografering + nyföddfotografering som finns här

nyföddfotografering - Linköping - fotograf - Norrköping - babyfotografering - tvillingar - Mjölby - Motala - Finspång - barnfotograf - ettårsfotografering - nyfödd - BF - oktober - november - december

GravidfotograferingI väntans tider! Det är många som besökt mig i studion och gjort sina gravidfotograferingar nu det senaste och det tycker jag är sååå härligt! Tänk att i alla dessa vackra magar gömmer sig en bebis (eller två) som snart ser dagens ljus för första gången i sitt liv!

♥ Theodor 3½ månad ♥Tänk vad spännande att "hitta" sina händer! :)

♥ Rasmus 3 månader ♥Jag har nu 9 st familjer som valt att låta mig fota "Babyns första år". Rasmus är en av dem. Jag ser redan fram emot att få fota deras 6-månadersporträtt. 6 månader är en härlig ålder och om bebisen har lärt sig sitta kan man få riktigt roliga och varierande bilder.

Lite av charmen med att fota bebisar är att man aldrig vet vad man får. Är bebisen på bra humör kan det bli glada skratt och charmiga leenden. Men en fundersam kille eller tjej som ligger och spanar in omgivningen eller sina egna händer/fötter ger precis lika fina bilder. Det är ju så de är, de små guldkornen :)

Mer av Zillah och Totte!

Här kommer fler bilder på Zillah och Totte som jag tog när de uppträdde på familjemässan Barn & Kompani på Cloetta Center. Jag försökte fånga olika uttryck hos dem och tyckte att jag fick fram både glädje, kärlek, kaxighet och det där som är speciellt för Zillah och Totte. Som ni vet är ju Totte lite kaxig och det tycker jag lyser igenom i hans uttryck ;) Haha!
Visst är Zillah fin i sitt lockiga hår!?!?! Jättevacker!
Jag längtar till mina pojkar blir lite äldre så att vi kan titta på och skratta åt (med) det här radarparet tillsammans! :D


TACK! ♥♥♥

Jag måste tacka er som kom fram till mig och pratade på mässan i helgen! Otroligt att ni hittade mig trots att jag sprang omkring och fotade hela tiden och inte befann mig på samma ställe många minuter åt gången :) Jättekul att träffa er! Några av er ser jag snart igen!

En tjej som jag träffade var Miranda som jag fotade som nyfödd (bilden nedan). Skönt att se att "pappas flicka" blivit av med sin höftställning :)Nu är jag tillbaka till vardagen och kommer att fota både gravida och bebisar den här veckan. Livet leker! :D

Zillah & TotteZillah & Totte var verkligen en höjdare under helgens familjemässa på Cloetta center! Jag hade faktiskt ingen aning om att de sjunger så bra! Båda två! :D Är verkligen imponerad!

GALAXAJag håller just nu på att ladda upp alla bilder från dagens händelser på Familjemässan på Cloetta Center. Bland annat har jag haft äran att fota härliga GALAXA både på och "av" scen. Jag fick med mig en skiva hem som hon signerat till Hugo och Oliver :D

Det blev en härlig dag idag! Jag är så glad att jag tog chansen att få vara med! Tack till arrangörerna Emma, Vanja, Per, Alexandra och Åsa!!! Ni gjorde ett grymt bra jobb!

Familjemässan Barn & Kompani 2011I helgen är det som bekant Linköpings stora familjemässa Barn & Kompani på Cloetta Center! Jag har varit där och fotat större delen av dagen och det har varit underbart kul!

Det blev dock lite förändringar med mina banderoller sent igår kväll då en mässdeltagare satte käppar i hjulen för arrangören. Han ville inte alls att mina banderoller skulle stå i foajén och vara i allas blickfång... Så vi kom fram till en lösning där de tre banderollerna som stod på stativ med kläder från JONOLI fick stå kring JONOLIs monter inne på mässområdet (se bilden ovan). Mina banderoller på väggarna fick vi vika bort mitt namn på, men jag tror att tillräckligt många fattar att det är mina bilder ändå ;)

Bilderna i den mysigt inredda amningshörnan:

NyföddfotograferingSöta Miranda sover sött på pappas bröst :) ♥♥♥

Jag fick reda på idag att ett tvillingpar som jag ska få äran att fota som nyfödda har kommit till världen! Jag ser sååå fram emot att träffa dessa pojkar och hoppas innerligt att de extra stickade "kalsongerna" hinner komma med posten innan fotograferingen så att vi kan matcha dem lite sött :)

Vid lunch åker jag till Cloetta center och sätter upp mina banderoller. Jag ska försöka ta lite bilder och visa er senare! Ciao!

PERSONLIGA JULKORT 2011

SKAPA PERSONLIGA, EXKLUSIVA JULKORT 2011!

Första helgen i november ordnar jag min traditionella julkortsfotografering för 2011! Fota era barn och låt dem pryda årets julkort till släkt och vänner! Det här har varit ett populärt inslag de senaste åren och jag fortsätter givetvis att erbjuda den här tjänsten.

Fotograferingen inkluderar:
Ca 10-15 min fotografering i studio med julrekvisita
Redigering av en bild som ni själva väljer ut
15 st vikta julkort med er favoritbild på framsidan och valfri text på insidan
15 st kuvert

Pris: 699 kr

Tid:
Kl 10-18 fredag 4/11
Kl 10-17 lördag 5/11

Förhandsbokning krävs!

Ett alternativ är att boka in en entimmessession (standardsession) och fixa julklapparna (porträtt på barnen) och julkorten (enligt ovan) på samma gång!

Maila mig för bokning och/eller mer info!
info@lailavillebeck.com

Välkomna!

Lycka till!Det har gått ett tag sedan min senaste nyföddfotografering och jag längtar som en tok till nästa! Den här veckan har jag 3 st blivande mödrar som har sitt BF! En av dem är beräknad idag och två på fredag. Jag önskar er alla lycka till, hoppas att allt går bra och jag ser verkligen fram emot att få träffa er och era små underverk! ♥

Banderollerna på väg!

Imorgon kommer Schenker förbi med det sista till mässan i helgen! Underbart att allt hinner komma innan fredag eftersom planen är att jag ska komma till Cloetta center kl 12 på fredag för att sätta upp banderollerna :D

De här bilderna kommer att stå i foajén:


Dessa söta nyföddbilder ställer vi vid amningshörnan så har mammorna något fint att titta på medan de ammar:


Som reserv, när jag insåg att mina banderoller kanske inte skulle hinna fram i tid eftersom jag inte valt snabb leverans, gjorde jag även en expressbeställning på dessa:


Nu hinner alla banderoller komma, så vi får se om det finns fler ställen att pynta... Det här ska bli jättekul!!! :D 

♥ Dopfotografering Rasmus ♥Imorgon ska Hugo till tandläkaren för första gången i sitt liv. Jag har tänkt att ta ledigt hela förmiddagen och slänga in lite välbehövlig träning. Därför har jag suttit och jobbat ikväll :) Bland annat har jag redigerat bilder från Rasmus dop. Älskade Rasmus :) Med de finaste, mest kärleksfulla föräldrarna man kan få!!! ♥♥♥

Bröllopsfotograf 2012

Nu börjar bröllopsförfrågningarna för 2012 trilla in, vilket är jättekul. 2 bröllop är inbokade och på söndag får jag förhoppningsvis min tredje bokning då jag ska träffa ett blivande brudpar. Om ni är intresserade av att ha mig som er bröllopsfotograf rekommenderar jag er därför att höra av er redan nu så att ert datum inte hinner blir uppbokat. Jag har färdiga paketlösningar på bröllopsfotografering, alltifrån 1-timmes bröllopsporträtt till halvdagsfotografering och heldagsfotografering. Maila mig för offert! info@lailavillebeck.com

bröllopsporträtt

Babyfotografering ♥ Rasmus, 3 månader ♥Full koncentration! Jag har haft äran att fota Rasmus två gånger inom en veckas tid. Först var det hans dop och sedan var det dags för hans 3-månadersfotografering. Rasmus är en av de godingarna som jag fått följa sedan han låg i mammas mage - jättekul!!! Ser redan fram emot hans 6-månadersfotografering ;)


Babyfotografering ♥ Maria, 3 månader ♥Idag har jag träffat den här lilla tokfian, Maria, som är 3 månader och är med i "Babyns första år". Det blev många jättefina bilder och ni kommer med all säkerhet se fler här på bloggen :)

Dopfotografering!

Nu lanserar jag mitt dopfotograferingspaket! Tjänsten kommer upp på hemsidan också inom kort. Eftersom jag är inriktad mot baby- och barnfotografering så känns det helt självklart att jag även ska erbjuda mig att fota dop! Dopet är ju en stor händelse i babyns och familjens liv. Bilderna som jag tar blir fina minnen för er, familjen, släkten och babyn själv. Jag har tagit fram ett doppaket som passar de flesta familjer. Paketet kan anpassas efter Era önskemål.

DOPFOTOGRAFERING
- påklädning innan ceremonin
- ceremonin i kyrkan
- porträtt efter ceremonin
- 15 st bearbetade bilder

3500 kr

För dopfotograferingar utanför Linköpings kommun tillkommer reseersättning om 35 kr/mil.

Välkomna med frågor och bokningar på info@lailavillebeck.com


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Tack till er som ställde frågor i min senaste frågestund! Här kommer mina svar:

Som jag har förstått så driver du ditt företag, hur gjorde du i början? Vart ska man gå först? Bolagsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen..?
Jag vet ju inte i vilken situation du är i, men mitt råd om du är arbetssökande är att i första hand gå till Arbetsförmedlingen och se om de kan ge dig t ex startaegetbidrag. Arbetsförmedlingen har också bra informationskvällar för dem som funderar på att starta eget.

Vill du få mer tips om att starta eget så gå in på www.verksamt.se – de har mycket nyttig information indelat på de som funderar på att starta, för dem som ska starta, för de som just startat osv.

Innan du registrerar ditt företag bör du göra en affärsplan!

När det är dags att registrera så kan du registrera dig hos Bolagsverket (frivilligt för enskild firma) och Skatteverket samma dag. Jag rekommenderar att registrera via nätet. Det går mycket snabbare. Jag blev registrerad dagen efter jag hade knappat in mina uppgifter hos Skatteverket!

Lycka till!

Vad fick dig att våga satsa?
Alla fina ord från vänner och bloggläsare som gillar mina bilder J TACK till er!!!

När började du bli intresserad för fotografering?
Jag blev intresserad av foto när jag fick min första titta och tryck-kamera när jag var ca 11 år. Men då var det på en helt annan nivå ;)

När fick du din första systemkamera?
När jag var tonåring hade min mamma en systemkamera som jag gärna lånade med mig någon gång då och då för att fota hästar och hopptävlingar. Min första egna systemkamera köpte jag inför en konferensresa till Italien. 2002 tror jag det var. Då, och flera år framåt, fotade jag endast i autoläge.

hästporträtt Linköping

Varifrån får du din inspiration till fotograferingen?
Den här frågan har jag svarat på förut och jag svara likadant den här gången: Överallt hittar jag inspiration! Andra bloggar, tidningar, reklampelare, filmer, folk som pratar på bussen, barn som leker, när jag tittar på mina barn när de sover mm mm. Den allra bästa inspirationen får jag faktiskt från alla era kommentarer och peppande ord! Det finns inget bättre än att höra att ni gillar det jag gör! Det inspirerar mig till att fortsätta och till att bli ännu bättre på det jag gör! Tack snälla ni!

Vem är din absoluta favoritfotograf, både svensk och utländsk?
Jättesvår fråga! Men en fotograf som jag gillar är Ryan Garrison och jag gillar honom för att han vågar göra annorlunda saker. Han leker med stilar som är ”inne” inom fotografi och kan fota modebilder med både fisheye och tilt shift. Jätteinspirerande! Och eftersom han är från USA men bor i Sverige får han vara svar på båda frågorna :D Haha!

Vad tycker du är svårast, än så länge, med att ha företag?
Det är många saker som är nya för mig och saker som jag just nu tycker är lite kluriga är:
- Hur hittar man en lagom balans mellan fotouppdrag, redigering och allt annat som ska skötas i företaget (bokföring, marknadsföring, möten mm mm)?
- Hur kan man som fotograf vara lika inspirerad och skapa lika bra bilder från session till session?
- Hur mycket pengar vågar man satsa på t ex marknadsföring?Hur tror du att ditt liv ser ut om 5 år? 10 år?
Om 5 år har jag min egna studio och är populär som baby- och barnfotograf. Jag har gett ut en (eller ett par) fotoböcker. Nyföddfotograferingar har fått sig ett uppsving i Sverige och det är en stor del av min verksamhet.

Om 10 år... Då tror jag att mitt liv är väldigt skönt. Barnen har hunnit bli så stora att man slipper hjälpa dem med allt vardagligt (gå på toaletten, borsta tänderna, somna, bada osv) och vår ekonomi ser bra ut. Vi har köpt ett hus. Jag har fortsatt att utveckla mitt fotograferande och min studio har växt ytterligare. Studion är uppdelad i en ”vanlig” studio med blixtar och en del som är för naturligt ljus. Nu har jag definitivt en assistent eller fler.

Hur visar du provbilderna för kunden? Nåt bra tips?
Jag har satt som uppgift till min sambo, tillika webansvarig, att bygga ett bra program för detta eftersom jag inte är riktigt nöjd med någon av de lösningar jag har sett.

Vem är Laila som person?
Att skriva personligt har jag ALLTID haft svårt för. Det låser sig när jag ska skriva om mig själv! Jag minns när vi fick en ny högstadielärare i 8an och det första vi skulle göra var att skriva en uppsats om oss själva. Jag gjorde det och lämnade in den. När vi slutade nian berättade läraren att hon inte hade blivit särskilt imponerad av den där uppsatsen, men när jag skrev om något annat än om mig själv var det riktigt, riktigt bra. (Jo, jag var duktig på att skriva uppsatser på den tiden och drömde om att bli författare...) Men jag kan väl skriva några ord som beskriver mig:
Positiv, lugn, energisk (fast på ett lugnt sätt...), klok, trygg, glad, mamma, känslig, känslosam, extremt noggrann, matematisk, omtänksam...

Visa din bästa bröllopsbild från i år!
Oj! Jag kan inte säga så här på rak arm vilken som är min bästa bröllopsbild... Och jag vill egentligen inte säga vilken jag tycker är bäst, för jag tycker att ni som tittar på mina bilder själva ska få välja ut era favoriter.

En bild som fortfarande värmer mitt hjärta är dock en bild från mitt första bröllop. Brudens far med ögonen fulla av lyckotårar då hans dotter avger sitt äkteskapslöfte:Vad tycker du är roligast att fota - bröllop eller barn/familj?
Allt är lika roligt och det är kombinationen som är det roligaste. Att man får sådan variation i sina uppdrag!

Vart tycker du är roligast att fota - ute eller i studion?
Båda är roliga och innehåller olika utmaningar. I studion ska man se till att det inte blir stelt och uppstaplat, men där har man alltid kontroll på ljuset. Ute växlar ljuset, ibland växlar det från minut till minut och man måste hela tiden vara med, men å andra sidan brukar den porträtterade slappna av mer och har mer att fästa blicken på. Så jag fortsätter gärna att blanda utomhus- och studiofotograferingar.

Använder du alltid blixt inomhus, aldrig naturligt fönsterljus?
Jag använder bara blixt i studion i princip. Undantaget är när på kvällar när det inte finns något ljus utifrån att använda sig av, t ex på sena bröllopsfester.


Dopfotografering ♥ Tilda ♥

Vad ska du heta?
Vilket namn ska vi ropa
när du sprungit någonstans
och gömt dig?
Efter vem ska vi leta?
Och vem ska vi trösta
när du trott att vi
har gått och glömt dig?

Vad ska du heta?
-Bo Kaspers Orkester


BF i oktober, november eller december 2011?Till er som är gravida med beräknad förlossning, BF, i oktober, november eller december 2011:

Missa inte mitt supererbjudande: Om du bokar och genomför en gravidfotografering hos mig kan du boka en nyföddfotografering för endast 900 kr (ord pris 2500 kr).

Ett annat tips är att önska sig en nyföddfotografering av t ex mormor eller farmor! :)

Nyföddfotograferingarna har varit mycket populära hos de familjer vars nyfödda jag fotat och min högsta önskan är att fler familjer upptäcker den här möjligheten att fota sitt guldkorn som nyfödd innan det är för sent.

Läs mer om mina gravidfotograferingar här.
Läs mer om mina nyföddfotograferingar här.

Om du vill boka en fotografering, kontakta mig på info@lailavillebeck.com
Välkommen!

♥ Babyfotografering, Siri 3 månader ♥

Det har hunnit gå en månad sedan jag fotade Siris 3-månadersbilder. Siri är med i "Babyns första år" och jag kommer få träffa henne fler gånger. Det är så spännande att få följa de små liven under deras första år!
Storasyster Lova var med på fotograferingen och fick givetvis vara med framför kameran :)

Läs mer om Babyns första år här!


♥ Caroline och Björn ♥

Caroline och Björns bröllopsbilder är färdigredigerade och levererade! Paret fick många fina bilder och jag vill här visa ett litet urval för er. Jag är jätteglad att jag fått träffa Caroline, Björn och deras glada son. En kärleksfull och fin familj. Lycka till i framtiden!


Barnmässa på Cloetta center!

Ni har väl inte missat att det är barnmässa i Linköping den 15-16 oktober!?!?! Mässan heter Barn & Kompani och har en egen hemsida där det löpande uppdateras om allt som händer kring och inför mässan: www.barnokompani.se/hem.

Själv har jag fått en otroligt fin chans att visa upp mig som fotograf med hjälp av banderoller. Det var dessa banderoller som jag satt och knåpade ihop som ett lite halvhemligt projekt igår. Så här kommer banderollerna att se ut: (det går att klicka på dem för att se dem större)Tanken är att de tre banderollerna med glada barn (Hugo, Ida och Zoe) ska står i foajén och sedan hoppas jag på att de två banderollerna med nyfödda (Wictor och Joline) ska stå i amningshörnan som arrangörerna ska inreda speciellt för denna härliga mässa :D

Är det några av er som kommer på mässan???

Barnporträtt - NoraDen här söta tjejen träffade jag förra veckan när jag hade Temafotografering "höst".

Dagens "Att-göra-lista"

Idag är det fortsatt fullt ös på kontoret. Här är lite av vad jag ska hinna med idag:

- Redigera de sista bilderna från Caroline och Björns bröllop
- Rama in de 14 bilder som ska hänga i JONOLIs butik
- Skicka ut webgallerier till 6 st kunder som fotograferades förra veckan
- Gå igenom bilderna från Rasmus dop
- Påbörja ett skapande av bilder i tryck som jag håller lite hemligt ett tag till ;)

Nu kör vi!


Sjukhuset

Jag har inte tittat på nya säsongen av sjukhuset på tv3, men idag när jag satt och redigerade bilder ville jag ha lite bakgrundsljud och satte på senaste avsnittet av Sjukhuset. De har ju spelat in på Universitetssjukhuset i Linköping i år. Har ni sett senaste säsongen? Har ni sett förlossningsläkaren Guillermo? Jag fick lite blandade känslor av illamående, lycka, förväntan och glädje på samma gång när jag såg honom. Han var nämligen läkaren som drog ut Oliver med sugklocka efter att jag krystat i några timmar :)Sjukhuset var i alla fall inte ett bra program att ha på i bekgrunden. Alldeles för distraherande. True Talent är bättre ;)

Medelålders?

fotograf, Linköping

Vad gammalt det låter! Medelålders... Försöker smaka på ordet men spottar ut det direkt. Lite väl beskt för min smak ;)

Men medelålders är tydligen vad jag är. Den insikten fick jag plötsligt när jag var på en information för nyföretagare hos Skatteverket.

Det här fick mig att gråta

Glöm inte att ställa frågor i min frågestund nedan!

Nu kommer ni tycka att jag är knäpp, men situationen nedan fick mig att fälla en tår under Josefine och Christians bröllop för drygt en vecka sedan. Lille Ludvig sitter i farmors famn och får se sin mamma bruden som just tågat in i kyrkan. Ludvig hade inte sett sin mamma på två dygn och jag kan tänka mig vilken längtan som bubblade upp i den lille killen :) Gullunge!!!

vigsel

Mer barnkläder för JONOLI

Glöm inte att ställa frågor i min frågestund nedan!

Här kommer fler bilder från fotograferingen med barnkläder från JONOLI.


FRÅGESTUND!

Idag kände jag att det var dags för en frågestund igen :) Jag känner att jag har varit lite dålig på att svara på era kommentarer den sista tiden och det beror på att jag har haft (och har fortfarande) otroligt mycket att göra. Därför får ni nu chansen att ställa era frågor här. Ös på med frågor!
Frågestunden pågår fram till måndag kl 20.00.


DopfotograferingImorgon är det dop som gäller! Kyrkan ligger endast 2 km från mitt hem och det är jätteskönt att kunna ta sig till jobbet snabbt :)

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se