En bild om dagen - 29 januari 2011Varje dag läggs det pussel här hemma. Vi har 2 pussel med 25 bitar och 2 pussel med 40 bitar framplockade och Hugo pusslar dem gång på gång :)

Jag ligger visst lite efter med mina bilder nu... :o Dagens och gårdagens bilder är inte ens uppladdade från kameran till datorn!!! Men det kommer!

Behind the scenes från igår

Jag tänkte bjuda på några fler BTS-bilder från igår :)

Här fixas de röda klorna...


Johan var med och fotade och filmade förberedelserna!


Ehhh... Ja, vi undrade nog lite också...

Den här fina näsan fick vi tyvärr plocka bort då vi inte fick till den riktigt som vi ville. Ser ni förresten vem Evelina påminner med de här snedsminkade ögonen och näshornen??? En kändis alltså... (Genast fick jag en idé till en ny fotosession...)

Vilket team!


Makeupartisten Elin Wiklund skulpterar... :)

Phu! Hemma igen efter en grymt rolig dag! Vi var ett riktigt bra team: Elin, Evelina och jag. Och Evelinas fästman filmade och fotade till BTS-film. Sminket tog 5 timmar idag! Elin experimenterade lite med en effekt, men sedan beslutade vi att ta bort effekten. Bilderna kommer ändå att bli FIERCE!!!! ;)

Selma och stegenSelma poserar vid stegen :) Visst är hon bedårande söt???!!!???

Veckans bilderIdag är jag i studion och jobbar tillsammans med modellen Evelina Hagelin och Makeupartisten Elin Wiklund. Därför blir det inte mycket bloggande, men jag försöker hinna med ett inlägg ikväll :) Jag tänkte dock samla ihop mina bilder från utmaningen "En bild om dagen" i det här inlägget. Jag tycker att det är lite roligt att se alla bilderna tillsammans. Jag glömmer så lätt vilka bilder jag har tagit. Men här är de alltså.Jag har fler idéer på gång för dagens bild för att dokumentera vad barnen gillar att göra så jag ska försöka ta en bild om dagen i ytterligare några dagar.

En bild om dagen - 28 januari 2011Idag har det varit Olivers dag. Hans tredje tand har preciiis brytit igenom om nu ligger han och skriker till i sömnen då och då. Det är nog mer tand som vill tränga genom det stackars tandköttet...
Oliver har klättrat på ALLT idag för att träna sig på att stå.
Hugo sov läääääänge i vagnen idag. Under tiden städade jag och Oliver undan lite tvätt. Fast Oliver hittade alla mina props till baby- och barnfotograferingar och bestämde sig för att leka med och smaka på alla de sakerna istället för att hänga med mig :) Här är det en babysko som han smakar på.

Det här är sista bilden i den veckolånga utmaningen "En bild om dagen" och jag vill passa på och tacka Sara och Marlene för att ni också var med i utmaningen. TACK!!! Det har varit superskoj att se era bilder! Själv har jag lärt mig en del om mitt eget sätt att fotografera och jag har lärt känna min "nya" kamera lite bättre :)

Lite lätt tidsbrist

Hej alla sötingar! Tack snälla för alla kommentarer, frågor och mail. Jag har varit lite seg på att svara de senaste dagarna pga tidsbrist. Och sömnbrist. :( Men jag har sett era frågor och jag kommer att svara er så snart jag får lite mer tid över! Jag lovar!

Ikväll prioriterar jag sista bilden i veckans utmaning "En bild om dagen" och sedan måste jag se till att all utrustning är tiptop inför morgondagens modellfotografering! :)

Ha en riktigt skön fredagskväll!

Modell - Susanna


Modell: Susanna Sandborg
Makeupartist: Linda Hallberg
Fotograf: Laila Villebeck

Något jag gillar är att förvandla modeller jag jobbar med till något de inte är. Få dem att gå in i en roll. Här är det supergulliga Susanna som förvandlats till ett litet odjur med Lindas magiska talang för smink. Jag har en ny session på G med Susanna där hon också ska få gå in i en roll. Eller möjligtvis två om vi har tid och råd. Spännande!?!?!

Linserna är sponsrade av www.fargadelinser.se

En bild om dagen - 27 januari 2011Hugo vill alltid rida på pappas axlar när de går till dagis på morgonen :)

Idag hade jag så svårt att välja en dagens bild, så jag publicerar två bilder! Ingen av dem är tekniskt bra egentligen, men båda kommer att ha ett högt dokumentärt värde för oss och platsar i familjealbumet :)

Ryggsäcken fick Hugo i 3-årspresent från sin opa och oma. I den har vi packat Nenne vars huvud ni ser sticka ut ur väskan. Väl framme vid dagisgrinden ville Hugo ner från pappas axlar fort fort och han sprang den sista biten själv, öppnade dörren och skulle visa alla barn och fröknar sin nya fina väska. Alla fick även känna på hur kall Nenne var efter promenaden.


Tiden går alldeles för fort och jag är alldeles för trött!

Efter flera veckor då jag inte fått sova särskilt mycket på nätterna så har jag gått in i ett zombieliknande tillstånd. Egentligen borde jag städa undan här hemma nu när båda pojkarna ligger och sover, men jag orkar inte!!! Jag sitter hellre vid datorn och försöker ignorera röran runtomkring mig :o

På lördag har jag en fantastiskt spännande modellfotografering på gång. Vi snackar EXTREM-smink! Ska bli grymt kul. Jag ska klura ut ljussättning o dyl ikväll eller imorgon kväll, titta på lite inspirationsbilder och bara längta :) Modellens blivande man följer med och filmar lite backstage också. Och sushilunch är utlovad. Vilken fantastisk dag vi kommer att ha!!!

MoaDet blev många fina bilder vid min barnfotografering med Moa. Eller vad tycker ni? :)

En bild om dagen - 26 januari 2011"Herr Kan Själv" slipper helst att bli matad med sked och stoppar gärna in maten själv i munnen! Här är det potatis som slinker ner i matinkastet.

Barnfotografering SelmaBra bilder på Selma har jag gott om efter alla studiofotograferingar med henne! :) Här har hon en fantastiskt söt röd klänning!

En bild om dagen - 25 januari 2011Full koncentration (med tungan ute) vid badplask i diskhon.

Jag hade svårt att välja bild till dagens bild idag eftersom jag tog några bilder på den här badstunden och dessutom några bilder lite senare på annat motiv. Så jag lät sambon tycka till och han gillade den här. Oliver har aldrig badat i diskhon förut, men han slänger sig alltid efter vattenkranen om man har honom på armen och ska skölja av en tallrik eller dylikt. Så jag tyckte att han skulle få prova att bada där innan han växt ur hon :D

Utanför föll stora flingor snö och inne satt Oliver och badade. Nästan lite som på ett lyxigt spa! ;)

ANTM?

Någon som vet om man kan se America's Next Top Model cycle 15 någonstans på nätet??? Vill se!!!

Mer av MoaHär kommer en ögonblicksbild från fotograferingen med Moa och Isak som jag gillar väldigt mycket :)

BarnfotograferingI höstas gjorde jag en barnfotografering med Moa och hennes bror Isak. Det här är en av mina favoritbilder! Jag avgudar verkligen hennes lockar i håret - så sött!!!

En bild om dagen - 24 januari 2011Bröder. Och bästa vänner!

Hugo och Oliver har redan stort utbyte av varandra. De gillar varandra och vill gärna leka tillsammans hela tiden. När Hugo är på dagis så märks det ganska ofta att Oliver saknar sin storebror! Hemma är det jätteskönt att kunna plocka fram deras favoritleksaker (bilar) och veta att sedan kan de sitta och leka med varandra en lång stund. (Här har jag lagt några bilar i en uppochnervänd pall från IKEA eftersom jag vet att Oliver älskar att plocka i och plocka ur saker...)

Ur arkivet - Gravidfotografering

De här fina bilderna skapades i januari 2010. Mamman träffade jag hastigt och lustigt på förra helgen och hon berättade att hon fått en pojke som nu är 9 månader. Hon tycker mycket om sina gravidbilder . och jag gillar dem också! :)

gravidfotografering - Linköping - fotograf - Östergötland - studio - gravidmage - mammamage - babylycka - Laila Villebeck - mamma

En bild om dagen - 23 januari 2011Ja, må han leva! Ja, må han leva! .... För exakt tre år sedan (nästan på minuten) föddes du, min älskade pojke! Du har redan hunnit bli så stor och så klok. 3 år.

Bilden visar varför jag inte har bloggat så frekvent i helgen :) Vi har haft gäster och kalas. Det har varit mycket trevligt. Hugo hälsar och tackar för alla presenter!!!

En bild om dagen - 22 januari 2011Hugo frågar och pratar mycket om pappa när vi är hemma om dagarna. När kommer pappa hem? Pappa ska natta mig! Jag gillar pappa! Ibland säger jag då:
- Hugo, du är allt en riktig pappagris!
- Nej, jag heter Hugo. Bara Hugo.
:)

Det här blir alltså mitt första bidrag i utmaningen "En bild om dagen". Vill du vara med i utmaningen? Kolla in reglerna här! Det är inte försent än :)

Nu kör vi igång!Idag börjar utmaningen "En bild om dagen"! Förutom jag är det nu ytterligare två tappra själar som deltar:
Sara och Marlene.

Följ oss gärna under veckan som går! :)

Är du sugen på att själv delta? Det är inte försent! Kolla in reglerna här!(Bilderna i det här inlägget är mina bilder som jag tagit sedan jag själv började med "En bild om dagen". Fortsättning följer...)


En bild om dagen - 21 januari 2011Lilla näsan! Efter milda protester åkte plåstret på näsan bort imorse. Otur att behöva ha skrapsår på näsan till sin födelsedag :(

Och så en personlig hälsning: Get better soon opa!

Imorgon börjar utmaningen "En bild om dagen"! Som det ser ut nu är vi 3 tappra själar som deltar! Var med du också! Läs mer här: http://lailavillebeck.blogg.se/2011/january/utmaning.html

PS Anteckning till mig själv: Idag var första dagen som Oliver lyckade dra sig upp på fötter. Det är inte direkt så att han står och håller sig i, han hängde mer över den lilla barnstolen, men upp på fötter kom han både en, två och tre gånger! DS

Ur Arkivet - GravidfotograferingEn sak jag brinner för - utöver baby- och barnfotograferingar - är gravidfotografering! Det är alltid roligt och spännande att träffa förväntansfulla blivande föräldrar och att se alla vackra, runda magar :)

gravidfotografering - Linköping - fotograf - Östergötland - studio - gravidmage - mammamage - babylycka - Laila Villebeck - mamma

En bild om dagen - 20 januari 2011Idag har det varit en sjukdag för Oliver och han har bara varit nöjd i BabyBjörn. Därav bilden :) Det är otroligt sällan jag trycker av en kamera åt mitt eget håll och ännu mer sällan att jag gör det med systemkameran på rak arm. Men jag var ju tvungen att ha en Dagens bild :) Lite sött blev det ju ändå ;)

Idag är också dagen då Oliver på riktigt sagt MAMM-MAMM-MAMM-NAM-MAMM och menat mamma :) Han satt och lekte med Hugo vid TV:n men upptäckte plötsligt att jag "gömt mig" i köket. I ilfart ålade han åt mitt håll och sa just "mammamammamnammam".

Nu kan han alltså två ord. Det obligatoriska "Mamma" och "hejdå". Varje gång vi går in i köket tittar Oliver ut genom fönstret, vinkar och säger "äddå, äddå , äddå". (Vi brukar vinka hejdå till pappa och Hugo när de går till dagis.)

Idag var också första dagen då Hugo trillade i trappan. Tack och lov gick det bra. Blåmärke i pannan, skrapsår på näsan och under näsan samt bitsår på insidan underläppen. Han blev dock superrädd... Nu ligger han och sover med ett Nalle Puh-plåster på näsan :) Gullunge!

Missa inte min UTMANING här nedanför!

Oliver 8 månaderJag har redigerat en bild från Olivers babyfotografering. Den här bilden kommer att ligga ihop med denna bilden (översta) i min babyportfolio på min nya hemsida. Spännande va? ;)

Missa inte min UTMANING här nedanför!

En bild om dagen - 19 januari 2011När du sover kan jag stå och titta på dig hur länge som helst. Mitt hjärta fylls av värme och kärlek till dig. Du är så vacker mitt barn!

Det här är min åttonde bild i serien "En bild om dagen". Missa inte min UTMANING här nedanför!

Utmaning!Nu har jag kört "En bild om dagen" i en vecka och jag är riktigt, riktigt glad att jag gjort det! Det är verkligen en utmaning att fota på ett sätt som man inte är van att fota och jag tror att jag lär mig en del varje dag. Så jag tänkte köra ett tag till och jag tänkte även passa på att utmana ER att hänga på! Reglerna är enkla!

Fota en vardagssituation varje dag under en vecka. UTMANINGEN STARTAR PÅ LÖRDAG 22/1 OCH AVSLUTAS FREDAG 28/1. Använd endast naturligt/befintligt ljus! Alltså inga blixtar eller reflexskärmar! Ni som är lite mer vana fotografer kan göra utmaningen lite svårare genom att begränsa er till något eller några av följande alternativ:
- endast en brännvidd
- endast en bländare
- inomhus eller utomhus
- färg eller svartvitt
- liggande eller stående bilder
- samma tidpunkt varje dag

För att vara med gör du så här:
- Skriv om utmaningen i ett inlägg på din blogg och länka till detta inlägg!
- Skriv även en kommentar här att du är med och skriv med vilka begränsningar du kommer att fota!
- Lägg upp en bild om dagen på din blogg och kommentera gärna på min blogg när dagens bild är upplagd så att jag kan följa er allihop! Jag är jättenyfiken på vad ni väljer för bilder och vad ni kan åstadkomma, vare sig ni är amatörer eller proffs!Kom igen nu! Är ni med? Nu kör vi!!! :D

Jag fortsätter att begränsa mig till 50 mm och bländare 1.8

Babyfotografering - SelmaNi som följt bloggen har sett några fina ettårsbilder på Selma. Jag gjorde även en babyfotografering med Selma i mars 2010 och fick bland annat den här fina bilden. Den blev tackkort för Selmas dop. :)

En bild om dagen - 18 januari 2011Varför ha kvar TV:n när favoritprogrammet är 60 grader kulör???

Ikväll sitter jag och väljer ut bilder till min portfolio på hemsidan. Dessutom håller jag på att formulera en utmaning till ER som kommer upp på bloggen imorgon. Håll utkik! :)

Vad gör ni?

Ettårsfotograferingen i lördags!

Jag har ju lovat att snart visa upp några bilder från lördagens ettårsfotografering och här kommer de första! Det blev väldigt många fina bilder, så ni kommer säkert att få se fler :)En bild om dagen - 17 januari 2011Du fyller 3 år om några dagar, men spelar redan datorspel för 5-6-åringar. Du lär dig så snabbt unge man! :)

En del av utmaningen till mig själv när jag började med En bild om dagen för 6 dagar sedan var att endast använda naturligt ljus. Nu är det lite krångligt när det inte finns något naturligt ljus att tillgå tidigt på morgonen, så jag ändrar detta till att bara använda befintligt ljus. Idag fick det bli ljuset från datorskärmen :)

Modellfotografering - Angelica

Jag bjuder på 2 bilder ur arkivet. Angelica och jag körde rocktema 2009 :) Jag älskar kontrasten mellan Angelicas då blonda hår och den kolsvarta bakgrunden!

 


Modell: Angelica Jansson
Fotograf: Laila Villebeck

En bild om dagen - 16 januari 2011Lycka är att få höra familjen busa, skratta och vara nöjda med livet! :)

Söndagsfix

Idag är det städning och simning som står på schemat. Och givetvis "Dagens bild".
Eftersom jag var i studion igår och tog ettårsbilder (de får ni se någon dag i veckan) så bjuder jag här på härliga ballongbilder på Selma när hon tog sina ettårsbilder :)


En bild om dagen - 15 januari 2011Allt du gör, gör du med full koncentration. Tänk vad snabbt du lär dig! Min lilla bebis kan redan sitta, åla sig fram, lägga i och ta ur leksaker ur lådan, vinka och säga "hejjå". Med nyfikenhet och glädje tar du in omvärlden och din lycka när du klurat ut något nytt smittar av sig på oss andra. Jag är så glad att du är just du!

BTS. Typ.

Så här åkte jag buss idag... :D Jeroen stod i fönstret med kameran i högsta hugg så det fick bli en film till bloggen...


Vem är din favorit?

Idag är jag iväg på ettårsfotografering, men jag tänkte bjuda er på en liten rolig undersökning under tiden jag är borta :) Rösta på er favorit "genom tiderna" i Svenska Hollywoodfruar! :) Är ni 50 stycken som röstar lovar jag att jag ska avslöja min favorit! Spännande va'? ;)


En bild om dagen - 14 januari 2011Mamma! Det är roligt att kasta snö upp i luften! Får jag kasta mera snö?

PS Imorgon är det ettårsfotografering i studion som gäller! Jag längtar! Nog bäst att jag skriver lista på all rekvisita som skall med så att jag inte glömmer något! :) DS

Creepy


Modell och makeupartist: Linda Hallberg
Foto: Laila Villebeck

Det här är min absoluta favoritbild från fotograferingen med Linda och linser från www.fargadelinser.se

BarnfotograferingEn söt bild från en barnfotografering jag hade i december :)

En bild om dagen - 13 januariPå tjugonda' Knut dansas julen ut!
Bäst att ta en sista titt på tomtarna innan de packas ner i jullådan...

Tanken med den här serien var från början att bilderna skulle vara i svartvitt. Gårdagens bild var dock så självklar att den skulle vara i färg, så den fick vara i färg. Den här bilden tvekade jag länge om den skulle vara i färg eller svartvitt, men jag beslöt till slut att göra den monokrom :) Det är ju så givet att tomtarna är röda, så färg kändes överflödig.

Insåg också nu att i båda de här första bilderna är barnen ej skarpa, ja här syns inte ens Hugos ansikte. Lovar att det kommer bilder med skärpa i ansikte/ögon också. Ser det här projektet som en chans att vara kreativ med skärpedjupet. När jag fotar i studio är det skärpa i ögonen som gäller i 999 fall av 1000 :)

Modell - Linda Hallberg


Modell och Makeupartist: Linda Hallberg
Foto: Laila Villebeck

Den här bilden är från 2008! En av många häftiga bilder som blev till den dagen. Linserna var sponsrade av www.fargadelinser.com och ormen fick vi låna av en privatperson.

En bild om dagen - 12 januari 2011Det är knappt att jag vågar posta det här inlägget... Jag har nämligen tänkt utmana mig själv! Jag vill ta en bild om dagen på mina barn/min vardag under en begränsad tid (en vecka? en månad?) och presentera bilden här på bloggen. Helst vill jag fota mina barn, men eftersom dagarna är så korta och jag är iväg på studiofotograferingar på helgerna så får jag dispens :)

Reglerna är enkla! Endast naturligt ljus! För att späda på utmaningen funderar jag på att begränsa mig till mitt 50 mm objektiv och använda bländare 1.8. Vad säger ni? Ska jag? Ska jag inte? Under hur lång tid? Är ni med mig?

Ge mig gärna feedback! Vad tycker ni om dagens bild?

Mer av Isak!

Isak 8 månader
Här kommer ytterligare en bild på Isak som jag är väldigt förtjust i :) Jag tycker att det blir så fin kontrast mellan en bebis mjuka, lena hud och en tatuerad arm! Isaks min är ju härlig också. Kolla in - han kan redan tricket att höja ena ögonbrynet! ;)

Läsarfråga - fokus på rörliga barn

Jag fick en fråga från Rebecca - mamma till Tove som jag väljer att svara på i ett eget inlägg: 

Har du några tips på hur man får bra fokus på barn som ständigt rör på sig och inte vill kolla in i kameran. :)

Svar: Jag utgår ifrån att frågan handlar om att få barnet i skärpa. Att få bra fokus på människor, djur, bilar eller annat som rör sig handlar till stor del om att "frysa ögonblicket". Det gör man genom att ha en slutartid som är så kort att det man fotar inte hinner förflytta sig under den tiden kameran är öppen. Rör sig barnet snabbt måste man ha en kortare slutartid. 1/250 brukar räcka. Fotar man inomhus behöver man oftast öppna upp bländaren och/eller höja ISO-talet.

Sedan kan det även vara klurigt att få skärpan där man vill ha den när barnet förflyttar sig, särskilt om man vill ha kort skärpedjup. Då kan ett tips vara att testa kontinuerlig fokusering. Det är också lättare att följa med i fokuseringen om barnet rör sig parallellt med kamerarörelsen, än om barnet rör sig mot kameran. Om man fotar ett barn som rör sig mot kameran kan det vara en lösning att förfokusera på en bestämd punkt mellan barnet och kameran och sedan trycka av när barnet befinner sig vid den punkten. Ibland lyckas man, ibland inte :)

Att barnet inte vill titta in i kameran ser jag inte som ett problem. Det kan vara minst lika fint att fånga ögonblick där barnet är fullt koncentrerat på ett föremål, eller en lek, och omedvetet om kameran och fotografen! Men vill man ändå ha blicken in i kameran så ha tålamod och var alert! Lek och prata med barnet och när rätt ögonblick infinner sig, ta upp kameran och ta bilden! :)

Hoppas att svaret var till någon hjälp!

The MatrixBläddrade igenom en gammal mapp från 2008 och hittade den här bilden. En testbild för en session jag ville köra med Matrix som tema. Sessionen blev aldrig av, men nu är jag sugen på att göra den!

Evelina är modell på bilden och om drygt 2 veckor skall vi köra en annan session med Elin som makeupartist. DET kommer bli grymt så håll utkik! :)

Isak 8 månader

Isak 8 månader

Det här är Isak som jag fotograferade i lördags. Hans mamma Rebecca och pappa E kom till Linköping hela vägen från Uppsala och det är jag så glad för. Det var kul att få träffa Rebecca och det var lite synd att tiden gick så snabbt...

Isak är en riktigt söt kille och han var så duktig i studion! Han tyckte att det var jättekul, det syntes! Han ålade snabbt fram mot kameran flera gånger med världens största leende och det sprätte i hela hans kropp av upphetsning :)

Jag ville sååå gärna få till den här bilden där Isak ligger och håller i sina fötter. Isak var väl inte riktigt med på noterna till att börja med, men till slut gav han med sig och ställde upp på min idé. Tack Isak! :)

De stickade underbyxorna som Isak har på sig har min moster gjort så ett stort tack till henne också! Hon har stickat flera grejer till min "babygarderob för fotograferingar" och det ska bli så roligt att använda allt fint :D Jag är en lycklig skit! :p

Svar på frågestunden!

Jag undrar över din drömbild, vad eller vem skulle du vilja fotografera?
Åh, vilken underbar fråga! :) Jag har så många jag skulle vilja fotografera och så mycket jag skulle vilja göra att det nästan är omöjligt att svara... Just nu är drömmen att lyckas med mina nyföddfotograferingar. Annars skulle ju drömmen vara att få fotografera Tyra Banks! :) Tänk att se henne jobba framför kameran och inte minst att fånga hennes fantasktiska ögon! Hon är ju drottningen av "smizing". :D

Hej! Tittar in här via Rebeccas blogg, hon har pratat så bra om din blogg och jag förstår varför. Gud vilka fina bilder. Blev väldigt sugen på att fotografera vår lilla kille som är 9 månader. Min fråga är vilken månad du tycker att det är lämpligt/roligast att fotografera honom? Ser fram emot att få se lilla Isaks bilder sen, han är alltid så fotogenic!
Tack! :) Ni är välkomna att fota er lille kille hos mig! Antingen i studion i Linköping, men från och med 1 april kommer jag även att kunna röra lite på mig för att fota i andra städer. Jag tycker att alla åldrar är roliga att fotografera och värda att dokumentera, men mina favoritåldrar är: Nyfödd (5-10 dagar gamla), uppe till 4 månader tillsammans med föräldrarna, ca 5 månader då de ligger stabilt på mage och ser sig omkring, ca 7 månader då de kan sitta stabilt men ännu inte rör sig så snabbt, ca 9 månader då de kan stå men ännu inte gå och 12 månader då det är dags för ettårsfotografering.

Hur mycket kostar en fotografering i studion?
Jag håller på och arbetar fram en prislista för fotografering när jag startar mitt företag. Den kommer att presenteras på min nya hemsida när företaget är redo att startas skulle jag tro. Ett par månader till har jag mitt fotograferande som hobbyverksamhet och tar betalt för att täcka de utgifter jag har.

Du har alltså inte företag?
Jag har inte startat upp mitt företag ännu, utan är mammaledig. Jag håller dock på för fullt med att förbereda för företagsstart bland annat genom att starta upp den här bloggen, bygga en ny hemsida (med min sambos hjälp - den är inte klar än), bygga vidare på min portfolio osv osv. Jag har också spännande samarbeten på G, så håll ögon och öron öppna!

Kommer du att öppna ett nytt bankkonto för företaget och vad väljer du då?
Vad jag öppnar för bankkonto har jag inte tänkt på ännu. Men företaget kommer att vara en "enskild näringsverksamhet" som det så fint heter :)

Vad har du tänkt dig för priser på de olika fotograferingarna?
Min prislista är under bearbetning och färdigställs när jag vet mer om de exakta utgifterna jag kommer att ha :)

Hyr du en studio, vad kostar det? Har man den själv alltid eller har man den vissa tider? Måste man har all utrustning själv eller finns det? Helt enkelt, hur funkar det med att hyra studio?
Jag hyr studio från Studiefrämjandet, men det finns flera fotostudios där man kan hyra in sig. Reglerna och förutsättningarna är väl olika på olika ställen. Där jag hyr finns all utrustning, man abonnerar ett bestämt antal timmar i månaden och man kan boka studion vilka tider man vill.

Tar du betalt för att fota folk och så? :)
Än så länge har jag fotograferingen som hobbyverksamhet och tar endast betalt för de utgifter jag har.

Jag har inte sett någonstans att du har berättat vad du har för utrustning, det är alltid
spännande att veta:-) Har du egen studio eller hyr du?

Min kamera är en Nikon D700. Till den har jag ett 50mm/1,8 och ett 105mm/2.8. Ett 70-200/2.8 är på ingång. En SB900 med stativ och softbox. Två reflexskärmar. Jag har även kvar min gamla D80 och två zoomar som jag inte använder längre. Studion med utrustning hyr jag.

Har tittat på din hemsida och tycker dina är jättefina och inspirerande. Kommer du ha planer
på att ha några fotokurser av något slag det kommande året?
Tack! :) Det är många tankar som snurrar inför företagsstarten och många saker jag skulle vilja göra. Att hålla fotokurser är något som ligger högt på listan eftersom jag älskar att lära ut. Så ja, en eller ett par fotokurser ska jag försöka hinna med att utforma till sommaren. Håll utkik och välkommen att delta! :)

Har du jobbat som fotograf förut innan du startade ditt eget företag?

Jag har inte jobbat som fotograf, utan har haft det som hobby.

Har du utbildning inom fotografering?
Jag är mestadels självlärd, men jag har gått några kurser på Folkhögskolan, Studiefrämjandet och
Högskolan i Jönköping.

Hej Laila, min favoritfotograf! ;) Har du några nya spännande idér vad gäller modellfoto ihop med makeupartist?
Hej söta Susanna, min topmodel! ;) Visst har jag nya idéer! Flera projekt surrar omkring i huvudet på mig. Jag och Elin har dessutom en idé där vi bara väntar på att du och din gulddräkt skall vara redo att köra en sessa! :)

Jag undrar också över det här med studion. Läste någonstans att du ville ha en, men vart
fotar du nu när du håller till? Du ser ut att hålla till i en studio mest hela tiden.
Jag hyr en fotostudio av Studiefrämjandet, men vill så småningom öppna en egen studio där jag kan förverkliga mina drömmar och ge mina kunder det lilla extra! :) Men jag fotar även utomhus och on location.


Gravidfoto - "Jag ska bli storasyster!"

Det är spännande och roligt att bli storasyster!!! :)gravidfotografering - Linköping - fotograf - Östergötland - studio - gravidmage - mammamage - babylycka - Laila Villebeck - mamma - storasyster

Frågestunden är slut!!!

Tack för era frågor! :)
Ett inlägg med svar kommer imorgon.
Ni får ha en trevlig kväll och sova gott inatt, så hörs vi imorgon!!!


Oliver och Hugo

Mammas finaste busungar! :) Glöm för allt i världen inte att ställa frågor i FRÅGESTUNDEN här nedanför!!! Pågår fram till kl 20 ikväll!

babyfotografering

barnfotografering

FRÅGESTUND!

Nu kör vi! Första frågestunden!!! Ställ vilka frågor ni vill i kommentarsfältet, personliga, fotorelaterade eller bara allmänna frågor :)
Frågestunden pågår till kl 20.00 imorgon (måndag).

NyföddfotograferingNågon gång i januari/februari skall jag äntligen få chansen att göra en riktig nyföddfotografering! Det skall bli så spännande att få träffa det lilla knyttet som fortfarande ligger i sin mammas mage och myser! :) Hoppas att det är en lugn krabat som sover tungt!

Mandy - Cover Girl


Modell: Mandy Temo
Fotograf: Laila Villebeck

Jag passade på att fota porträtt på Mandy när vi fotade jeans och underkläder (bilderna på underkläder kommer inom kort upp på bloggen). Jag tycker att det blev lite känsla av reklambilderna för Cover Girl ;)

I väntan på digAtt vara gravid är väl något av det vackraste som finns!?!?! Inom sig bär man på ett nytt liv. För mig är det magiskt och jag är tacksam över att jag får fånga ett så fint skede i andra människors liv!

gravidfotografering - Linköping - fotograf - Östergötland - studio - gravidmage - mammamage - babylycka - Laila Villebeck - mamma

Babyfotografering

Idag ska jag till studion och fotografera en liten kille vid namn Isak. Han är 8 månader, bara en dag äldre än min Oliver. Jag började följa Isaks mammas blogg  när vi båda var i slutskedet av graviditeten. Jag var lite smått avundsjuk när jag lästa att Rebecca hade alla möjliga tecken på att förlossningen var nära redan innan hennes BF, medan jag som gått nära 2 veckor över tiden inte kände mig ett dyft annorlunda. Bara tjock, fet, klumpig och med alla jobbiga graviditetskrämpor :) Idag ska vi äntligen träffas IRL :)

Kärlek

Varje dag fyller du mitt hjärta med kärlek
Varje leende, skratt och joller gör mig lycklig
Din resa genom livet har just börjat
och din nyfikenhet stakar ut din väg
Det är en glädje att få följa dig
och att få uppleva din värld
Tack för alla fina stunder vi har tillsammans
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!


Selma 1 år - rosa kjolen

När jag fotade Selmas 1årsfoto fick vi så många bra bilder att jag har svårt att välja en favorit. Titta bara här:


Vilken är er favorit?


Och så här ser de ut i svartvitt:

Undersökning!

Fasiken! Det är ju snöstorm ute! Blir ingen plåtning, men jag tänkte att ni kunde underhålla er själva med att kryssa i en liten undersökning jag har gjort iordning för skojs skull. Jag vill ju gärna veta lite mer om er som läser min blogg. Och om ett par dagar kommer jag att ha en frågestund så då kan ni ställa frågor till mig :)


BarnfotograferingDet här är en härlig liten kille på 3 år som heter Tor. Jag fotade honom när han var 1 år och preciiiis hade lärt sig att gå :) Det är så härligt att få träffa barnen man fotar med jämna mellanrum och se hur de utvecklas! Just den här fotograferingen med Tor kommer jag nog aldrig att glömma då den började ganska dramatiskt, men allt gick bra och det blev många fina bilder.

Modellfotografering imorgon!

Jag och Evelina har spontanbokat en modellfotografering utomhus imorgon! Det ska bli jättekul! Så ikväll blir det att varva redigering av barnbilder med förberedelser för babyfoto i studio och för utomhusfotografering med Evelina. Wiiiiiii! :)

PS Det verkar bli en BTS-film av det hela också vilket jag tycker är jättekul!!! :D DS

Alva 3 årFör tredje året i rad fotade jag Alva i studion! Den här gången var hon lite mer svårflörtad än tidigare och hon satt länge och väl och tycktes fundera på om hon verkligen ville vara med på bild ;)

Några ballonger lättade upp stämningen!

TILL ER!Vill ge er som tittat in här och lämnat kommentarer ett litet hjärta för att ni är så söta! :) Det är jättekul att få kommentarer och att kunna titta in på era fina bloggar!

I slutet av veckan tänkte jag lägga in min första frågestund så att ni får chansen att ställa frågor och lära känna mig!

Nu har jag även lagt in Bloglovin' så passa på att bli prenumeranter! :)

Vision Board 20112011 kommer att bli ett händelserikt år för mig! Nu går jag "all in" för att få mitt eget företag! För att inspireras ytterligare sitter jag och gör ett Vision Board för året som jag delar med mig av till er :) Vissa delar ser annorlunda ut på mitt papper eftersom jag vill behålla en del detaljer hemliga. Men ungefär så här ser mitt 2011 ut i mitt huvud. Häng med på mitt äventyr och följ bloggen!

Oliver


Oliver, 5½ månad
Fotograf: Laila Villebeck

En favoritålder för mig att fotografera är kring 6 månader då bebisen kan ligga på mage och se sig omkring, leker med sina fötter, söker kontakt med omgivningen och är nyfiken på det mesta. En härlig ålder!!!


8-månadersvecka

Den här veckan kör jag 2 stycken fotograferingar på 8-månaderspojkar :) Min egen Oliver ska förevigas på torsdag och på lördag har jag bjudit en hemlig gäst till Linköping och studion... Vem det är avslöjar jag inte riktigt än!

Det är inte många gånger jag fotat 8-månaders innan (aldrig i studio), så det ska bli extra roligt och spännande! Det är en härlig ålder och de är så söta i den åldern när de sitter stadigt, men inte förflyttar sig så väldigt snabbt ännu.

När Selma var drygt 8 månader tog jag den här bilden (juni 2010):


HugoDen här lille mannen var väldigt duktig på att riva ner alla bokstäver vi ställt på golvet. Snabbt gick det! Så innan den här bilden räknade vi till tre innan han fick röra bokstäverna. Lika glad var Hugo för det ;)

Selma 1 år


Jag sitter och går igenom bilder som jag tagit under hösten 2010 och hittade bland annat den här söta bilden som jag tog på Selma när hon fyllde 1 år. Hon var så gullig med den där rosa ballongen! :)

Jag har för övrigt fått en beställning på 8 bilder från en annan barnfotografering, så nu vet alla vad jag har för mig ikväll ;)

Frozen


Modell: Lisa
Makeupartist: Elin Wiklund - Beauty for you
Fotograf: Laila Villebeck

I december gjorde jag en liten "comeback" inom modellfotograferingen. Jag hade inte fotat modell på 1½ år när jag äntligen fick jobba med Elin igen. Vi raggade upp duktiga Lisa som modell och körde en session i studion. Det var grymt skoj att jobba tillsammans med de här tjejerna och det gav mersmak!!! :)


1-årsfotografering

Line, 1 år  Fotograf: Laila Villebeck
Line tog sina ettårsbilder hos mig en snöig vinterdag. Line är en tuff tjej som gillar bollar (och ballonger visade det sig - de ser ju ut och uppför sig ungefär som bollar)!

Välkommen till Laila Villebecks fotoblogg!

Det har blivit den 1 januari 2011 och det är dags för mig att starta min fotoblogg! Det känns riktigt roligt och spännande och jag hoppas på att få många läsare som vill dela min fotovardag med mig. 2011 kommer att bli ett spännande år med uppstart av företag som fotograf. Jag är mammaledig fram till april, men tjuvstartar mitt arbete som fotograf med den här bloggen! :)
Välkommen!

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se