Tjuvstartar tävlingen på Facebook!!!

1 september (om 50 min) och datumet då jag startar upp företaget "Fotograf Laila Villebeck" innebär tävling på min fansida på Facebook. Gå in och tävla! Lycka till!

Något ni inte visste om mig!

Jag är ute och kör bil ganska mycket nu och varje gång jag sitter och kör en längre sträcka så kommer jag ihåg en liten irriterande detalj hos mig... Jag kan inte köra bil när jag är gravid eller ammar! Det är helt sjukt! Jag upptäckte det när jag var gravid med Hugo! Jag var livsfarlig i trafiken! Så jag lät bli. Så försökte jag sätta mig bakom ratten igen när Hugo var född. Då ammade jag. Och kunde fortfarande inte köra bil. Helskumt!

Sommaren 2009 hade jag slutat amma men jag hade inte vågat sätta mig bakom ratten igen eftersom mitt körsjälvförtroende var nere i botten. Men en sommardag var jag TVUNGEN att köra bil eftersom jag skulle fota ett bröllop nere i Småland. DET GICK HUR BRA SOM HELST!!! Sedan blev jag gravid med Oliver och första gången jag skulle försöka köra (jag kanske var i vecka 3-4 någonting) SÅ GICK DET INTE!!!!

Och nu går det hur bra som helst att köra bil, för nu varken ammar jag eller är på tjocken.

Hur sjukt är inte det här!?!?!? Har ni varit med om något liknande???

Nyföddfotografering - Miranda 8 dagarNågra bilder på söta Miranda som jag fotade när hon bara var 8 dagar gammal. Jag sitter och redigerar hennes bilder nu och ville dela med mig ;) Visst är hon söt!?!?!

Nu kör jag igång!


Det känns som om idag är den första dagen "på jobbet". Inga fler hemmadagar med barnen pga 15-timmarsveckor på dagis. Idag och imorgon går pojkarna på dagis kl 8-13 och från och med torsdag går de "fullt"! Skönt att veta att man kan jobba varje dag!

De närmsta dagarna är fulltecknade med roliga saker att göra! På torsdag startar jag som sagt mitt företag och jag har redan en babyfotografering och ett infomöte på Skatteverket inbokat på torsdag. På fredag har jag en bröllopskonsultation. Bara att tuta och köra redan från början! Jättekul!

Nästa sak på agendan är att boka in ett möte med banken!

Och ni... På torsdag firar jag födelsen av mitt företag med en rolig tävling på min sida på Facebook! Gå in och gilla nu!

Skiftningar i naturenSedan jag började att fota bröllop har jag blivit mycket mer uppmärksam på alla skiftningar i naturen! Jag lägger märke till färgnyanser och hur de förändras både över tiden och beroende på vädret. Nu har höstens färger börjat kika fram här och där och jag hoppas att naturen sprakar av färg om en månad då jag har ännu ett härligt bröllop att fotografera!

Bilderna ovan är från förra sommaren då jag övade på att fota barn utomhus. :) Jag fick låna min kompis dotter Leia som tyckte att det var bra att få ett extra tillfälle att använda en fin klänning :D

En favoritJag har börjat gå igenom bilderna från gårdagens bröllopsfotografering. Detta är en av favoriterna! Caroline och Björns son Albin var på riktigt bra humör och skrattade och log mot alla. Här kan man se hur han njuter av mammas och pappas uppmärksamhet :D

♥ Sandra och Erik, Vårdnäs kyrka, 16 juli 2011 ♥

Sandra och Erik gifte sig i Vårdnäs kyrka i juli i år. Det jag kommer att minnas från det här bröllopet är hur fantastiskt vackert allt var! Och tryggheten man kunde känna mellan Sandra och Erik. Jag är sååå glad att jag fick föreviga deras stora dag och här delar jag med mig av några bilder från dagen.bröllop - bröllopsfotograf - Linköping - Östergötland - fotograf - Vårdnäs kyrka - vigsel - bröllopsporträtt - brudpar - barnfotograf - brudbukett - porträtt - brud - brudgum

Bröllopsfotograf idag!Idag är jag bröllopsfotograf igen! Som jag har längtat! Det ska vara strålande solsken idag vilket begränsar ställena för porträttsessionen något, men bättre sol än regn :) Det kommer att bli grymma bilder idag, det känner jag på mig! Bilden är ifrån Bergs slussar. Stigen som går precis bredvid slussarna. Ett av ställena som jag hoppas att det kommer att vara skugga vid. Nu kör vi!

FACEBOOK

Det är några av er som vill bli mina vänner på Facebook. Jag har funderat länge på det här med vilka jag ska godkänna som vänner på min privata sida på Facebook och kommit fram till att jag faktiskt åtminstone vill ha träffat personen några gånger innan jag lägger till henne eller honom som vän. MEN jag har ju en fanpage och ni får mer än gärna gå in och gilla den! Nu när företaget är startat kommer jag att ha events och tävlingar på Fansidan. Välkomna!

Lailas fanpage på Facebook


fotograf, Linköping

Sjuk!

Idag ligger jag i sängen och svettas och fryser omvartannat! Dagisförkylningar är inte att leka med! Men otroligt skönt att min sambo kan ta hand om barnen idag så att jag kan vila upp mig för bröllopsfotograferingen imorgon. :) Det kommer att bli hur fint som helst imorgon både vid porträttfotograferingen och i kyrkan. Längtar! Måste jag så får både Panodil och Cola följa med i kameraväskan ;)

Syskonfotografering, Hedvig och Elliot
Här kommer några bildern på Hedvig och Elliot som jag fotade i studion för inte så länge sedan. Visst är de söta!?!?!?

barnfotograf - Linköping - Östergötland - Norrköping - babyfotograf - syskon - barnporträtt - babyporträtt - studio - fotograf - syskonfotografering

Bröllop på lördag!På lördag har jag en bröllopsfotografering som jag verkligen ser fram emot och idag har jag varit och rekat vid Bergs slussar där vi ska ta de flesta bröllopsporträtten. Dessa små sötnosar höll mig sällskap på bryggan :)

bröllopsfotograf - Linköping - Östergötland - Bergs slussar - fotograf - Laila Villebeck - bröllopsporträtt - porträtt

Erbjudande: Gravidfotografering + NyföddfotograferingFör att fira att mitt företag nu är registrerat och att jag kickar igång den 1 september, så bjuder jag här på ett mycket fint erbjudande till alla er som är gravida:

Om du gör din gravidfotografering hos mig senast den 30 december 2011 så får du en rabatterad nyföddfotografering för endast 900 kr (ordinarie pris för nyföddfotografering är 2500 kr). Bilder ingår inte i detta erbjudande, men kan beställas enligt gällande prislista på min hemsida www.lailavillebeck.com

Missa inte denna unika chans att föreviga livets mirakel och din vackra gravidmage!

Kontakta mig på info@lailavillebeck.com

Välkommen!

gravidfotografering - Linköping - Östergötland - fotograf - gravidmage - nyföddfotografering - BF 2011 - mammamage - gravid - nyfödd - baby - babyfotografering - porträtt

Svar på frågestunden, del 2: Karriär, utbildning och övrigt

Här kommer resten av svaren på era frågor:

Jag undrar hur länge har du fotograferat professionellt?
Jag har haft fotografering som hobby sedan jag var ca 10-11. 2009 började jag göra barnfotograferingar på mina egna och mina vänners barn och jag har sedan dess haft fotograferingen som hobbyverksamhet. Förra året bestämde jag mig för att satsa på att skaffa eget företag och jag har därför under ett år byggt upp min portfolio, skaffat den här bloggen, skapat en hemsida och börjat marknadsföra mig som barnfotograf. I år har allt fler hittat till min sida och efterfrågat fotograferingar på sina barn och gravidmagar. Så nu har jag ansökt om F-skattesedel och kommer att driva mitt företag som fotograf från den 1 september i år! Jättespännande är det! Och det ska bli så otroligt skönt att få jobba med precis det man vill och älskar att göra!Hur planerar du innan en fotosession?
Innan en fotosession går jag igenom kundens önskemål. Jag funderar igenom vad som passar för den eller de som ska fotograferas. Är det en baby? Ettåring? Ett barn? Bröllopspar? Sedan väljer jag ut rekvisita om det är en studiofotografering och tittar kanske igenom egna och andras bilder för inspiration. Jag ser givetvis också till att kamerautrustningen är i top trim, att batterierna är laddade och minneskorten tömda.

På plats ställer jag alltid iordning allt innan kunden kommer och testar ljuset så att jag vet att allt fungerar och att vi kan börja fotografera med en gång de kommer.

Har du fotat någon förlossning?
Nej, tyvärr har jag aldrig fotat en förlossning, men jag har funderat och pratat lite om det. Det skulle vara en fantastisk upplevelse att få fota interaktionen mellan föräldrarna och mellan föräldrar och barnmorska under förlossningsarbetet!!!

Vad har du för utbildning? Någon kurs du kan rekommendera till oss amatörer att gå?
Jag har ingen fotoutbildning men har gått ett par fotokurser hos Folkuniversitetet och Studiefrämjandet. Dessutom har jag läst distanskurserna ”Digital bildbehandling” och ”Fotografi – visuell kommunikation” på Högskolan i Jönköping. De kurserna kan jag absolut rekommendera!

barnfotograf, Linköping

Hur började du din karriär som fotograf?
Jag är precis i uppstarten av min karriär nu! J Precis när jag skrev det här så ringde de från Skatteverket och sa att de registrerat mig för F-skatt. Jag har haft en lång period när jag byggt upp allt inför att starta företag. Jag har byggt upp min portfolio, skapat hemsida och startat upp den här bloggen som förberedelse inför starten. Jag är akademiker i grunden och disputerade i Molekylär bioteknik 2007. Efter det har jag varvat mammaledighet med postdoc-tjänst men kännt att det är fotografi jag vill hålla på med! Så nu kör jag igång!

Om du vill ge mig ett tips/knep/"gör-aldrig-misstaget-att" i redigering av bilder, vad är det?
Intressant fråga! Jag tycker att digital redigering är ett fantastiskt verktyg och jag uppmuntrar till konstnärligt uttryck. Lek loss! Två saker dock: 1. Släng eller ändra aldrig orginalet under redigeringen utan jobba i lager och låt orginalet vara orört så att det alltid går att gå tillbaka. 2. Redigerar du porträtt och gör stora förändringar så kolla alltid med den avporträtterade att din redigering av bilden är ok att visa offentligt innan du gör det!

Hur gjorde du för att bygga upp din kundkrets?
Jag började med att fota mina egna och mina vänners barn. Mina vänner blev så nöjda med bilderna och har kommit tillbaka flera gånger. En del en gång om året, en del oftare än så. Jag har också världens bästa vänner som tipsat vidare och gjort reklam för mig! (Tack underbaringar!!! Mina bästa supporters!) 1 januari i år startade jag den här bloggen för att presentera mina bilder och nu har flera kunder hittat till mig tack vare bloggen!Vad tycker du är tråkigast att fota?
... Vet faktiskt inte! Jag ser till att bara fota sådant som jag tycker är roligt att fota! :D

Var får du all din inspiration ifrån?
Överallt hittar jag inspiration! Andra bloggar, tidningar, reklampelare, filmer, folk som pratar på bussen, barn som leker, när jag tittar på mina barn när de sover mm mm. Den allra bästa inspirationen får jag faktiskt från alla era kommentarer och peppande ord! Det finns inget bättre än att höra att ni gillar det jag gör! Det inspirerar mig till att fortsätta och till att bli ännu bättre på det jag gör! J Tack snälla ni!

Har du någon favoritblogg?
Just nu har jag faktiskt inte det. Jag följer Emelie Ohlsson  dagligen och tittar ofta in hos Nevnarien, Linafoto och Michaela Dahlström. Men just nu har jag tyvärr alldeles för mycket att göra (uppstart av företag och inskolning av Oliver på dagis) för att hinna med att läsa så många bloggar. Tipsa mig gärna om bra och inspirerande bloggar!  Snart måste jag ju få lite mer tid över och då kan det vara kul med lite nya bloggar att kika in på!

Vad är ditt bästa tips om man som jag, är 15 år och vill jobba som porträttfotograf i framtiden? :)
Träna, träna, träna! Våga ta ut svängarna, testa olika sätt att fotografera. Försök hitta en praktikplats eller sommarjobb hos en fotograf. Experimentera! Stick ut med dina bilder! Tro på dig själv! J

Var hittar du all fin rekvisita till dina nyföddfotograferingar?
Jag är på ständig jakt på ny rekvisita och håller alltid ögonen öppna för att hitta nya saker. De saker jag använder idag har jag hittat på flera olika ställen och det har tagit några månader att hitta. De flesta filtar jag har är från IKEA! Korgar o dyl (har bara visat en korgbild på bloggen hittills) är mest från IKEA och Åhléns. Min mamma och moster har hjälpt mig att sticka mössor, underbyxor och ”kokonger” för nyfödd- och babyfotograferingar

Väldigt nyfiken på hur du lyckas placera dessa små vackra varelser i de mest fanstastiska positioner?
Tålamod, tålamod, tålamod. Och lite tur. Jag är alltid noga med att babyns säkerhet och välmående kommer i första hand. Jag har alltid någon som sitter bredvid för att hålla koll på om babyn skulle rycka till så att han/hon inte skadar sig. Alla nyfödda vill eller kan inte ligga precis så som min tanke var och då låter jag babyn vara så som han eller hon vill och anpassar min fotografering till det. De senaste nyfödda som jag fotat har varit väldigt ”snälla” och sovit tryggt och lugnt när jag fotat. Då är det bara att tacka och ta emot ;) Jag har också varit med om flera som inte alls velat sova på någon filt, utan vill ligga och amma och sova i mammas knä istället. Då får man anpassa sig efter det. Att själv vara lugn och trygg, att se till att föräldrarna är trygga och att sätta säkerheten först tycker jag är det viktigaste vid nyföddfotograferingar. Och givetvis att man har god vana och kan hantera de små knyttena!


Svar på frågestunden, del 1: Utrustning och teknik

Här kommer mina svar på era frågor på frågestunden. Jag har delat upp svaren i två inlägg. Det första handlar om era frågor angående utrustning och teknik. Senare ikväll svarar jag på era frågor kring utbildning, karriär och övrigt.

En del frågor liknade varandra, så jag har bakat ihop dessa för att slippa svara samma sak flera gånger. Några av er skrev väldigt fina ord i era kommentarer – ♥ TACK! ♥ Jag är jätteglad att ni gillar mina bilder och att ni vill följa min blogg.

Vad har du i din kameraväska?
Min huvudkamera är en Nikon D700.
Reservkamera: Nikon D80
AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.4G
AF-S MICRO NIKKOR 105 mm 1:2.8 G (mitt älskade macroobjektiv som även är perfekt för porträttfotograferingar)
AF-S NIKKOR 70-200 mm 1_2.8GII
(samt två ”kitobjektiv” med olika zoom som jag aldrig använder och därför inte skriver ut här. Ska säljas!)
Reflexskärmar i tre olika storlekar
Minneskort
Batterier
SB900
Stativ för kamera, reflexskärm och blixt
ParaplysoftboxVad använder du för objektiv till dina porträttbilder?
Vilket objektiv jag använder beror helt och hållet på vilken typ av porträtt jag tar. Men jag har tre objektiv som jag använder mig av (se ovan). I studion blir det oftast 50 mm/1.4 som jag använder till barn eftersom de är snabba. Till vuxna föredrar jag 105an.

Jag har en Nikon D3100 och är sugen på ett nytt objektiv och har funderat på ett NIKKOR 35mm f/1.8G, främst till porträttfotografering, vad tror du om det? Har du något att rekommendera?
Helt rätt att välja ett objektiv med stor maximal bländaröppning! Det är ju så snyggt att få bakgrunden i oskärpa. Sedan är det en smaksak vad man använder för brännvidd. Personligen föredrar jag lite längre brännvidd för just porträttfotografering. Min 105 mm/2.8 är mitt favoritobjektiv till porträttfotografering, men det är jag. Samtidigt är 105:an otymplig om man vill växla till halvkropp/helkropp. Kom också ihåg att D3100 har en brännviddsfaktor på 1.5 som gör att ett 35 mm på din kamera blir ungefär som ett 50 mm objektiv. Prova dig fram hur du gillar att fotografera!

Hur ljussätter du?
Oj, det beror helt på situationen! I studion har jag  oftast 3 blixtar som jag ljussätter med. Utanför studion fotar jag med naturligt ljus.

När jag fotograferar utomhus använder jag mig av ett teleobjektiv för att fotografera porträtt. Vill åt det korta skärpdjupet. Har även ett 50/1,8 objektiv och ett 24-75/2,8. Vilket objektiv väljer du för att fota utomhusporträtt? (Funderar nämligen på att köpa ett 85/1,8 men vet inte om jag är i behov av det egentligen.
Samma sak här som ovan. Jag använder något av mina tre favoritobjektiv beroende på vilken situation det är. I brännvidd skiljer det ju inte så mycket mellan ditt 24-75 mm (om du fotar på 75 mm) och ett 85 mm, men du kan vinna kvalitet i bilden – särskilt vid lite högre bländartal. Jag har aldrig provat ett 85/1.8 själv så jag vet inte hur skarpt det är på största bländare tyvärr. Oftast får man bästa skärpan kring bländare 8-11, men då förlorar man samtidigt det fina i oskarp bakgrund.

Har du en studio, eller fotar du hemma hos kunden?
Jag fotar främst i studio, men ibland även hemma hos kunden. Alla nyföddfotograferingar gör jag hemma hos kunden för att få en så lugn och trygg atmosfär som möjligt.

Hur har du lärt dig om studiofotografering, ljus mm?
Jag gick en kurs hos Studiefrämjandet där jag lärde mig grunderna. Läraren var dock lite rörig och lärde ut precis tvärtemot hur det är på vissa saker, så det tog ett tag av egna försök och erfarenheter att komma på vad som var fel och hur jag skulle lösa felen. Då fotade jag också analogt, vilket gjorde att det tog extra lång tid att lära sig. Jag fick ju vänta ett par dagar innan jag såg bilderna jag tagit... J

Jag har en kompaktkamera, Lumix,DMC, och tycker det är jätte svårt att fotografera porträtt bilder med den + att den får fokus på hela bilden och inte bara på den personen som jag fotar. Hur ska jag få att det bara är personen i fokus och har nu några bra porträtt tips?
Jag är inte jättebra på kompaktkameror, men de är byggda för att få fokus över hela bilden, motsvarande en liten bländare på ett objektiv till systemkamera. Och kan man inte ändra på bländarstorleken så kan man inte heller leka med skärpedjupet. Det du kan se till att göra är att alltid ha en ”ren” bakgrund. T ex en vit husvägg (undvik färgade väggar eftersom de reflekterar färgat ljus på modellen), lövverk från en buske eller träd. Om bakgrunden är jämn så framträder den du porträtterar bättre. Sedan är det bara att leka loss med kompositioner och utsnitt!


Nu är det gjort!Igår kväll fick jag iväg min ansökan om F-skatt! Jippie! Nu kör vi!!!

Ettårsfotografering Vincent

Här kommer några bilder från söte Vincents ettårsfotografering :) Vincent var jätteduktig i början och visste precis hur han skulle göra. Han lät mig ta några bilder när han stod, så gick han och hämtade fårfällarna, lät mig ta några bilder när han satt på dem, därefter gick han och hämtade rottingfåtöljen :) Hur skön kille som helst! Hahaha! ♥ettårsfotografering - Linköping - barnfotograf - Östergötland - Ödeshög - fotograf - ettårsporträtt - studio

Svenska Hollywoodfruar!

Ikväll börjar 4e säsongen av Svenska Hollywoodfruar! Jag ska titta! Följer ni fruarna? Jag tror att det här blir bästa säsongen någonsin. Maria Montazami är ju helt underbar, Isabel Adrian slänger ur sig både det ena och det andra och är rolig att lyssna på och sedan har vi den gamla NY-frun Gunilla som jag inte vet om jag ska gråta eller skratta när jag ser henne... Väntar med spänning på kvällens program!

Vem är er favorit?

♥ Jesper, 5 veckor ♥Den allra första bilden jag tog på söta Jesper, 5 veckor, var den här. Jag tycker att den är så söt! Han ser lite butter och bestämd ut, men han slappnade av i ansiktet lite allteftersom :)

Jag har velat fota nyfödda i korgar o dyl sedan jag började göra nyföddfotograferingar, men det här är första gången jag verkligen provar det på det här sättet. Jättekul att se att det fungerar. Och att det även kan fungera på en så "stor" kille som Jesper :D

EDIT: När jag skulle köpa korgen funderade jag på om den ev var för liten, men som ni ser är det mer än tillräckligt stor även för en kille på 1 månad! Det skulle faktiskt få plats ett tvillingpar i korgen! Att göra en nyföddsession med tvillingar skulle vara otroligt spännande! Hu, jag som svettas när jag fotar en nyfödd åt gången! ;) Men här kommer ett spontanerbjudande för er som väntar tvillingar och har BF under 2011: Ni får en gratis nyföddfotografering av mig! Bilderna köper ni enligt gällande prislista på min hemsida. OBS! Gäller endast tvillingar! Maila mig för mer info: info@lailavillebeck.com

nyföddporträtt - fotograf - Linköping- tvillingar - nyfödd - Kolmården - baby - barnfotograf - Laila Villebeck - Östergötland - gravid - nyföddfotografering - Norrköping - tvilling

Babyfotografering, Hedvig 7 månaderTack för alla era frågor i frågestunden nedan! Jag kommer att svara på era frågor under veckan som kommer :)

Bilden i inlägget är ifrån Hedvigs babyfotografering. En riktigt söt liten tjej som kom från Norrköping för att ta sina babyporträtt. Hon var så nöjd och glad hela tiden och det blev många fina bilder på henne och hennes bror. :)

babyfotografering - Linköping - Östergötland - fotograf - barnfotograf - studio - baby - porträtt - Norrköping - babyfotograf

FRÅGESTUND!

Jag ser att ni har blivit några fler läsare på senaste tiden och det tycker jag är jättekul! Välkomna ska ni vara! 

Tack alla ni för alla kommentarer, tips och peppande ord!

För att ni ska få chans att lära känna mig lite bättre, personligt eller som fotograf, så tänkte jag nu ha en FRÅGESTUND igen! Ös på med frågor!!! :) Pågår fram till söndag kl 20.00. FRÅGESTUNDEN ÄR AVSLUTAD! :)


Det ska vara roligt att fotograferas!Söta Miranda fyrade av flera små leenden när jag var och fotade henne. Här är ett av dem!

Love is in the air!Bröllopsporträtt, Sandra och Erik, Vårdnäs kyrka, 16 juli. Idag är deras bröllopsbild i Corren! :)

                                                      


Mössor och hårband för nyföddaMed ett växande antal förfrågningar om nyföddfotograferingar så känner jag att jag behöver få hem lite fler nyföddmössor, filtar och övrigt för att kunna erbjuda en större variation. Jag är extremt petig när det gäller den här sortens rekvisita så det är inte lätt att hitta rätt grejer. Men nu så! Har beställt hem mycket fint som borde komma hem om en vecka eller två. *Lycka!'* Ni kommer att få se vad jag beställt när jag haft möjlighet att använda grejerna! :Dnyföddporträtt - fotograf - Linköping- nyfödd - baby - barnfotograf - Laila Villebeck - Östergötland - gravid - nyföddfotografering - Norrköping

Wilmer och JolineDen här bilden från Jolines nyföddfotografering älskar jag! Det är storebror Wilmer som fick vara med på bild. Det är svårt att fota nyfödd och att ha en sprallig 2½-åring alldeles intill gör det lite extra "spännande". Jag fick ungefär 30 sekunder på mig att fånga syskonen på bild tillsammans innan vi kände att det blev lite för spralligt. När jag visste att jag hade den här bilden fick Wilmer gå iväg och hjälpa sin pappa med något uppdrag, så kunde jag och mamma Sandra fortsätta att fota Jolines nyföddporträtt :) Det är som jag brukar säga "En bild räcker!" ;)

nyföddporträtt - fotograf - Linköping- nyfödd - Kolmården - baby - barnfotograf - Laila Villebeck - Östergötland - gravid - nyföddfotografering - Norrköping

♥ Miranda, 8 dagar ♥Mitt i all inskolningscirkus hann jag träffa den här underbara prinsessan igår. Miranda, bara 8 dagar gammal. Den här nyföddfotograferingen blev lite mer speciell än vanligt eftersom Miranda har höftledsluxation och har en skena som sitter runt kroppen. "Hakarna" som normalt sitter runt axlarna gick dock att böja upp och vi lade henne försiktigt på magen i slutet av fotograferingen för att få en sådan här bild. Ryggskenorna, som syntes i bakgrunden har jag redigerat bort. Skenan är ju något som Miranda bara ska ha i 6 veckor så det är ju onödigt att de är med i bild och stör på hennes nyföddporträtt, eller hur!?!?! :)

nyföddporträtt - fotograf - Linköping- nyfödd - baby - barnfotograf - Laila Villebeck - Östergötland - gravid - nyföddfotografering

♥ Nyföddfotografering, Wictor ♥Sötaste Wictor sov som en liten ängel när jag tog hans nyföddporträtt!

nyföddporträtt - fotograf - Linköping- nyfödd - Kolmården - baby - barnfotograf - Laila Villebeck - Östergötland - gravid - nyföddfotografering - Norrköping

♥ Sandra och Erik ♥Jag har suttit och redigerat ytterligare några bilder från Sandra och Eriks bröllop i Vårdnäs kyrka! Tänkte dela med mig av den här avslappnade bilden. :)

Nu är det ca 2 veckor kvar av mitt erbjudande om gratis nyföddfotografering och jag har 2 förfrågningar som är aktuella. Jättekul!!! Har du BF i augusti eller känner någon som har det och är intresserad av en gratis nyföddfotografering? Maila mig på info@lailavillebeck.com för mer info!

Nytt försök imorgon!Det var tredagarsfeber som Oliver fick förra veckan. I exakt 3 dygn hade han hög feber och igår eftermiddag började utslagen komma. Han har fortfarande utslag på överkroppen, men jag hoppas att han får gå till dagis ändå imorgon. Så att vi kan göra ett nytt försök med inskolningen. Någon som vet om tredagarsfeber smittar eller inte när utslagen är kvar?

♥ Wictor, 29 dagar ♥Haha, jag tror knappt på det själv när jag ser rubriken! Idag fotograferade jag Wictor som fyller en månad på måndag. Hans mamma Sara hörde av sig för en vecka sedan och undrade om jag ville fota Wictor. Hon känner Sandra och hade sett bilderna på Joline. Självklart svarade jag ja, men talade vackert om att några klassiska nyföddporträtt var nog svårt att få till eftersom Wictor hunnit bli så stor.

Men Wictor var en mycket snäll och beskedlig pojke som lyckligtvis var trött idag. Så trots att jag nog räknade med att göra en babyfotografering idag, så blev det faktiskt en nyföddfotografering ;)

Eftersom Wictors och Jolines mamma känner varandra så ville jag göra en lite rolig grej genom att ta motsvarande bilder som jag tog på Joline, fast i blått. :D

(Klicka på bilderna för att se dem större!)

ÄLSKAR bilden på Wictor i kaninmössan! Han ser så rund och go' ut där! I övrigt blev det många fina bilder på Wictor, många närbilder som jag kommer att visa er så småningom.

OBS! OBS! OBS! Om du som gravid ser det här och är sugen på att ta nyföddporträtt så är du jättevälkommen att kontakta mig redan nu. Läs gärna mer på min hemsida först. Det är dock inte att rekommendera att vänta längre än till babyn är 10 dagar gammal eftersom han/hon då är mycket mer lättstörd i sömnen.

nyföddporträtt - fotograf - Linköping- nyfödd - Kolmården - baby - barnfotograf - Laila Villebeck - Östergötland - gravid - nyföddfotografering - Norrköping

BabyfotograferingIdag är det en lite spännande dag. Jag ska åka till Kolmården igen och fota en liten kille som är ungefär 4 veckor. Man vet aldrig vad det kan bli för bilder när de är i den åldern :) Att få fina nyföddbilder som t ex de jag tog på Joline är oftast inte möjligt när de blivit såpass "stora". Vi får se om pojken behagar sova, eller om vi tar lite vakenbilder. Det blir bra vilket som :D

Bara vi tvåDet supervackra paret Erik och Sandra! :)

Sarah i Ekotemplet, HagaparkenHär kommer en snabbredigerad bild från Hagaparken förra veckan då Sarah (bilden) och Helena fick njuta av att bli sminkade och hårstylade av Elin Wiklund samt fotograferade av mig. Visst är hon vacker, Sarah?!?!?! Bilden är tagen i Ekotemplet, ett ställe som jag längtat efter att få fota på sedan jag sett alla fina bilder som Emelie Ohlsson tagit där!

Solen strålade den här dagen och jag drog nytta av det för att få olika typer av ljus inne i Ekotemplet. Här har jag använt solljuset som effektljus i håret (märk väl att jag använder studiotermer för mitt fotograferande i naturligt ljus -haha!) och reflekterat ljus med hjälp av ett vitt duschdraperi (glömde reflexskärmen hemma) för att få fint ljus i ansiktet. Vad tycker ni?

modell för en dag - fotograf - Linköping - Laila Villebeck - Stockholm - Ekotemplet - Hagaparken - Elin Wiklund

♥ Bröllopssida är på gång! ♥

Inskolningens andra dag slutade med feber... Inte kul... Så idag är jag hemma med båda pojkarna. Misstänker tredagarsfeber, men vi får se.Uppdateringen på bloggen kommer nog att vara ganska låg ett tag eftersom jag har en hel del att fixa med utöver inskolningen av Oliver på dagis. Bland annat har jag satt igång med att ordna en bröllopssida till www.lailavillebeck.com Där är det en massa text och bilder som jag gör iordning och jag håller även på att ta fram trycksaker "utöver det vanliga". Tackkort, inbjudningskort, dopinbjudningskort, julkort, fotoböcker, allt med en lite lyxigare känsla. Sånt här tycker jag är otroligt roligt att göra, men det tar också tid. Längtar tills allt är klart så att jag kan presentera det för er!!!

Nyfödd!Idag hade det här paret tid för att föda sitt barn med kejsarsnitt! Jag hoppas att allt gick bra och att hela familjen mår bra! Grattis till ert mirakel!

MarknadsföringAugusti. Månaden då jag går ut och marknadsför mitt företag på riktigt (eller, jag menar utöver blogg och hemsida)! Sååå kul och spännande! Jag har plockat fram lite trycksaker för min marknadsföring och jag har tänkt att ta bilder och visa er, men just nu finns inte tid... Den här veckan kommer jag nämligen att hänga med mina två söner på dagis ganska mycket eftersom Oliver började sin inskolning igår.

Igår fick jag i alla fall min första förfrågan om presentkort och det är klart att jag har presentkort! :) Mer info om detta när Oliver tar det stora steget och lämnas själv på dagis! Då kommer det bilder och hela fadderullan. Lej.

Hoppas att ni har det bra!

Vinnaren av "Bildboost online"!

Det har varit lite smått ångestladdat att välja ut en vinnare i den här tävlingen. Alla de bilder ni röstade fram som finalister är mycket fina! Men nu har jag beslutat mig för att låta bilden som fångade mig redan första gången jag öppnade upp min mail bli den stora vinnaren. Och den lyckliga fotografen är:

KATARINA HANSSON med sin drömska sommarbild. Grattis Katarina och väl kämpat ni andra som deltog!Brudens förberedelser

Här bjuder jag på några bilder från Karolinas förberedelser på bröllopsdagen. Jag var med och förevigade hennes sminkning och håruppsättning under förmiddagen. Hos frisören hann jag även ta några bilder på äldsta brudnäbben när hon fick sin håruppsättning :)bröllopsfotograf - linköping - östergötland - brudens förberedelser - fotograf - Laila Villebeck - FACE - Studio 22 - brudnäbb - håruppsättning - brud - bröllop

Videobloggar från utställningen

Det är faktiskt svårt att välja ut bilder till utställningen. Allt ska passa ihop liksom. Och eftersom jag vet historien bakom bilderna känner jag mer för vissa bilder än för andra... Idag har jag gjort en första hängning och under nästa vecka kommer jag att byta ut några av bilderna. Funderar även på att köpa en ram till (möjligen två)... Här är två videoklipp från dagen:

 


Fixar inför utställningenIkväll har jag ordnat lite smått och gott inför utställningen som börjar på måndag. Jag hoppas på att kunna hänga bilderna imorgon redan eftersom Oliver skolas in på dagis på måndag... Det här blir spännande! Jag ska försöka spela in en liten videosnutt från galleriet när allt är klart!barnfotograf - linköping - östergötland - fotograf - laila villebeck - utställning - studio - nyföddporträtt - ettårsfotografering - barnfoto - kalasfotografering - ettårsporträtt - nyföddfotografering

Finalister i tävlingen "Bildboost online"Ovan ser ni finalbilderna i min fototävling "Bildboost online". (Klicka på bilderna för att se dem större!) Tack till alla er som deltog med era fina bilder och tack till alla er som röstade!

Finalisterna är Katarina Ratcliff, Katarina Hansson, Ellinor Sjöberg och Mirre Karlsson (de två sistnämnda hamnade på delad tredjeplats, därav att det blev 4 finalister istället för 3). Nu är det mitt jobb att utse en vinnare och det kommer att bli svårt! Jag funderar över helgen och presenterar vinnaren på måndag.

Vinnaren får konstruktiv kritik på några av sina bilder, ett sätt att kanske se sina bilder på ett annat sätt och att utvecklas som fotograf och bildskapare!

Vilken bild är er favorit?

Följ mig via Bloglovin' för att inte missa vem som vinner. Då missar du inte heller nästa tävling!!! Det är mycket roligt på gång under hösten! Klicka:

 bloglovin

Röstningen är avslutad!

Nu är röstningen på semifinalisterna i tävlingen "Bildboost online" avslutad. Finalisterna presenteras under helgen och den lyckliga vinnaren presenterar jag på måndag!

♥ Joline - 9 dagar ♥Jag vet inte vad jag ska skriva! Bilderna talar väl för sig själva? Jag är kär, ännu en gång! Supersöta Joline var 9 dagar när jag fotade hennes nyföddporträtt och hon sov som en prinsessa under fotograferingen.

nyföddporträtt - fotograf - linköping - östergötland - barnfotograf - nyfödd - kolmården - porträtt - nyföddfotografering - baby - norrköping

Videoredigering?

Jag sitter och funderar på om jag ska ta och investera i ett videoredigeringsprogram, men vet inte alls vad jag ska skaffa mig. Fina Elin Kero tipsade om Adobe Premiere Elements 9. Är det någon av er som provat det? Eller vad använder ni för program, ni som klipper filmer?

Tips mottages tacksamt! :D

Nyföddfotografering i Kolmården

Oh, jag har haft så fullt upp att jag inte hunnit berätta att jag hade en nyföddfotografering idag! :) Söta, söta Joline på 9 dagar blev förevigad. Hon var så duktig och sov djupt :) Jag lyckade även få bilder på Joline tillsammans med mamma Sandra och storebror Wilmer. Bilderna håller på att laddas upp på datorn så jag får bjuda på en bild från Rasmus nyföddfotogarering så länge:Fortsätt att rösta på semifinalisterna i min fototävling "Bildboost online" HÄR!

barnfotograf - linköping - nyföddfotografering - nyfödd - fotograf - laila villebeck - nyföddfoto - kolmården - baby - norrköping

Behind the scenes från Hagaparken igår

Det blev en lååång härlig dag i Hagaparken igår. Tack snälla Vasaslättens konditori för att vi fick sitta och fixa hos er!!! Här är en liten BTS från slutet av Sarah och Helenas Modell för en dag-dag. Tack tjejer för en fantastisk dag!Fortsätt att rösta på semifinalisterna i min fototävling "Bildboost online" HÄR!

Modell för en dag i Hagaparken idag!


Modeller: Mandy Temo, Linda Hallberg, Angelica Jansson och Adonia
Fotograf: Laila Villebeck

(Klicka på bilderna för att se dem större!)

Nu sitter jag på bussen till Stockholm! Dags för vinnarna av min och Elins tävling "Modell för en dag" att bli sminkade, hårstylade och fotade. Elin kommer att möta upp mig på Cityterminalen, sedan tar vi taxi till Vasaslättens konditori där vi möter upp Helena och Sarah för att fixa hår och smink. Det här kommer att bli grymt! För vem vill inte bli sminkad av den här charmiga fröken:Miss Elin Wiklund herself! Mohahaha!

Fortsätt att rösta på semifinalisterna i min fototävling "Bildboost online" HÄR!

modell för en dag - fotograf - linköping - östergötland - hagaparken - modellfotografering

The Swan 2009 vs Black Swan 20102009 gjorde jag och Elin Wiklund en modellfotografering där jag ville ha svaninspirerade bilder. Modell var Helena W. Elins fantasifulla sminkning ser ni ovan till vänster. Och visst är bilden slående lik filmaffischen till BlackSwan (ovan till höger) som kom ut 2010!?!?!?! Nästan lite plagiatvarning där ;)Fortsätt att rösta på semifinalisterna i min fototävling "Bildboost online" HÄR!

fotograf - linköping - östergötland - modell - laila villebeck - makeupartist - beauty shot - the swan - studio - studiofotografering - modellfoto


Utställning 8 aug - 25 september(Klicka på bilderna för att se dem större!)

På söndag ska jag hänga mina bilder för utställningen på Hunnebergsgatan! Så idag tänkte jag faktiskt välja ut vilka bilder som ska få vara med och sedan rama in dem :) Jag har beställt förstoringar på några extra bilder så att jag kan vara lite flexibel med vilka som ska vara med. Spännande!!!

Fortsätt att rösta på semifinalisterna i min fototävling "Bildboost online" HÄR!

barnfotograf - linköping - östergötland - nyföddfotografering - gravidfotografering - barn - baby - nyfödd - gravid - fotograf - utställning - foto

Sneak PeakHaha! Förlåt, jag kunde inte låta bli! Tyckte den här bilden passade alldeles för bra med rubriken. Det här är alltså en liten sneak peak från Karolinas och Davids bröllop i lördags. En teaser. Vackra Karolina blev sminkad på FACE på morgonen och jag var med och dokumenterade!

Fortsätt att rösta på semifinalisterna i min fototävling "Bildboost online" HÄR!

bröllopsfotograf - linköping - östergötland - bröllop - brudens förberedelser - fotograf - laila villebeck - FACE - brud - brudsminkning

Semifinalister i tävlingen "Bildboost online"

Bidrag 1: YoXx

Yos sommarbild är en bild av hennes bröder som solar i gräset. "Det är också en bild som alltid får mig glad. Jag gillar inte sommaren direkt, men när jag ser denna bilden, då gör jag det" skriver Yo.Bidrag 2: Ulrika Norman

Ulrikas bild är en bild på hennes vän Sara. "Den är sommar för mig tack vare solen och glädjen" säger Ulrika.

Bidrag 3: Nathalie

Bilden är på Nathalies son Neo på stranden när han äter en piggelin.


Bidrag 4: Mirre Karlsson

Mirre bidrar med en vacker närbild.


Bidrag 5: Michelle

Michelle fotade sin klasskompis vid vattnet, liggandes bland stenarna. Inte förrän hon kom hem och laddade upp bilden på datorn upptäckte hon segelbåten bakom.

Bidrag 6: Katarina Ratcliffe

Katarinas dotter Josefine hade gömt sig bakom en bil och posade för fullt. Helt ovetandes om att mamma smög fram med kameran.

Bidrag 7: Katarina Hansson

Bilden Katarina Hansson tävlar med är en bild på hennes bästa kompis Nina. Det hon vill få fram med bilden är drömmar. Drömmar om kärlek, livet, vänner eller vad som helst.


Bidrag 8: Johanna Andersson

Johannas bild föreställer sonen på hans första fotbollsträning.


Bidrag 9: Ellinor Sjöberg

Ellinor valde en färgstark (rosa) bild med en liten vattendroppe. Den rosa färgen kommer ifrån blommans kronblad. Bilden är tagen med en Nikon d60 + Sigma 70-300mmD 1:4 - 5.6 DG (+ en liten macro inställning på objektivet).


Bidrag 10: Anna

Det här är Svante, 14 månader som just nu är galen i allt som brummar och rör sig. Bilden visar hans lycka då han änligen fick provsitta en riktig traktor igår, med hörselkopor och allt!


Bidrag 11: Amanda Magnusson

Amanda bidrar med en bild på svensk sommar, vackra blommor och blad med regndroppar.


Jag fick in 11 bidrag till tävlingen och 10 skulle egentligen gått till semifinal. Men jag kunde inte välja bort bara en bild, så alla 11 gick vidare :)

Var med och rösta på vilka bilder som ska gå till final! Tre bilder går vidare. Av dessa tre väljer jag en vinnare som får konstruktiv kritik på några egenhändigt utvalda bilder samt lite pepp att utveckla sitt fotograferande :)

Du kan rösta på upp till 3 bilder och röstningen pågår till den 5 aug kl 23.59!

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se