Känslosamt

Igår körde jag och Elin Wiklund en runda i studion där målet var att samla ihop bilder till vår portfolio för Modell för en dag här i Linköping. Elin, Mandy och Susanna ställde upp som modeller och det var en mycket spännande och rolig dag. Spännande eftersom jag, trots att vi befann oss i en fullt utrustad studio, beslutat mig för att testa att köra de här fotograferingarna i naturligt ljus. Det fungerade jättebra! :)

På kvällen satt jag och redigerade en bild på var och en av tjejerna och när jag satte ihop de färdiga bilderna med förebilderna kände jag mig plötsligt gråtmild. Kanske för att jag såg hur mycket vi som team kan göra för att plocka fram det vackraste hos varje människa som kommer till oss för att uppleva det här med att vara modell, kanske för att jag var evinnerligt trött, men jag tror att tårarna i mina ögon mest berodde på att jag plötsligt insåg att "Nu är vi där!"

Jag och Elin träffades första gången 2006 för att fota en amatörmodell. Redan den gången nämnde Elin att hon skulle vilja starta upp Modell för en dag. Inom mig bubblade det till av upprymdhet för de tankarna hade jag också haft! Under de 6 åren som har gått sedan dess har vi gjort några fotograferingar tillsammans och vi har pratat mer om det här projektet, men det har inte riktigt varit läge att starta igång av olika anledningar.

Sedan blommade ju min passion för barn- och babyfotografering upp och jag satsade till 110% på det. Jag har lagt all tid, energi och pengar på att bygga upp min profil som babyfotograf, och jag jobbar fortfarande på det. Samtidigt känner jag att det här med modell för en dag är lika roligt! Så nu hoppas jag att jag kan köra båda dessa genrer parallellt utan att jag upplevs som schizofren ;)

Jag brinner fortfarande för gravid-, nyfödd- och babyfotografering och det är denna sida som jag kommer att visa upp mest utåt och det är den delen som jag satsar det mesta av min tid på. Men att fota modell för en dag är något jag inte kan släppa! En dag i månaden kommer jag och Elin att ha Modell för en dag tillsammans framöver och vi hoppas att det är många som vill ta chansen att bli extra ompysslade, sedda och omhändertagna under två timmar i studion!

Vill visa före- och efterbilderna vi tog igår. Som ni förstår älskar mitt skaparhjärta att se förvandlingen hos varje person! Tack Elin, Mandy och Susanna för en grym insats igår! Love you! :)


Kommentarer
Postat av: Rebecca Hansson

WOW, bra jobbat!

2012-03-31 @ 22:27:16
URL: http://fotobex.blogg.se/
Postat av: Madde

åh, vilekn skillnad och så vackra bilderna blev:)

Precis som du skriver så är alla människor vackra, det handlar bara om att få fram det och det lyckades ni med:D

2012-04-01 @ 08:47:28
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Fotograf MissJeni

Jättefina bilder! Befintligt ljus is the shit! :DPersonligen tycker jag ni ska gå ifrån namnet modell för en dag, för att inte förknippas med model lab och the studio och liknande. Hos mig heter det "din stund i rampljuset" då vi tycker att vi ger dom så mycket mer än vad model lab och the studio gör. :)

2012-04-01 @ 12:48:30
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Helen Andersson

Så fina de blev! Duktiga ni är!

Här har jag ramat in mina gravidbilder, blev jättefint! Kika in på min blogg och se resultatet...=) Håller på och väljer bilder från Alfons fotografering, det är många nära och kära som också ska beställa...=) Kramar/Helen

2012-04-01 @ 14:56:59
URL: http://www.milfamera.bloggplatsen.se
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman

Så jäkla snyggt jobbat! Ni är så duktiga allihop! Kul grej :

2012-04-02 @ 09:47:51
URL: http://unorman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se