FRÅGESTUND!

Jag ser att ni har blivit några fler läsare på senaste tiden och det tycker jag är jättekul! Välkomna ska ni vara! 

Tack alla ni för alla kommentarer, tips och peppande ord!

För att ni ska få chans att lära känna mig lite bättre, personligt eller som fotograf, så tänkte jag nu ha en FRÅGESTUND igen! Ös på med frågor!!! :) Pågår fram till söndag kl 20.00. FRÅGESTUNDEN ÄR AVSLUTAD! :)


Kommentarer
Postat av: Matilda

Vad fotar du med för kamera?

Jag har en nikon d3100 och är sugen på ett nytt objektiv och har funderat på ett NIKKOR 35mm f/1.8G, främst till porträttfotografering, vad tror du om det? Har du något att rekommendera?

2011-08-20 @ 12:43:29
URL: http://scenbloggen.com/matildasvensson
Postat av: Annika K

Hej Laila! Första gången jag skriver här, men jag har följt din blogg ett tag nu och tycker du tar så vackra bilder, jag njuter av varje inlägg.



Jag undrar hur länge har du fotograferat professionellt? Vad använder du för objektiv till dina porträttbilder? Hur ljussätter du? Hur planerar du innan en fotosession?

2011-08-20 @ 13:45:09
URL: http://blogg.sajk.com
Postat av: Stina

Första gången jag kikar in här men blir nog kvar :-)

Ljuvliga bilder du tar. Jag älskar att fota själv, försöker lära mig allt just nu och gå lite kurser, men kan tyvärr bara gå distanskurser vilka det inte finns särskilt många av, att hoppa på när som helst.



Lite frågor då :-)

1. Har du fotat någon förlossning?

2. Vad har du för utbildning?

3. Någon kurs du kan rekommendera till oss amatörer att gå?

4. När jag fotograferar utomhus använder jag mig av ett teleobjektiv för att fotografera porträtt. Vill åt det korta skärpdjupet. Har även ett 50/1,8 objektiv och ett 24-75/2,8. Vilket objektiv väljer du för att fota utomhusporträtt? (Funderar nämligen på att köpa ett 85/1,8 men vet inte om jag är i behov av det egentligen.

5. Hur började du din karriär som fotograf?

6. Om du vill ge mig ett tips/knep/"göar-aldrig-misstaget-att" i redigering av bilder, vad är det?



Jättefin blogg!



Kram Stina

2011-08-20 @ 14:17:16
URL: http://fladdor.se
Postat av: Johanna

svar: ja verkligen! :)

Himla fin blogg du har :)

2011-08-20 @ 14:51:38
URL: http://johannamariakallgren.blogg.se/
Postat av: Christina

Hej och tack för hälsning och kommentar. Hittade så din blogg. Vilka underbara bilder du tar. Jag återkommer.

2011-08-20 @ 15:42:47
URL: http://baldermamman.blogg.se/
Postat av: Carina

Är precis som du i uppstartsfasen och är grymt imponerad över dina vackra foton <3 Väldigt nyfiken på hur du lyckas placera dessa små vackra varelser i de mest fanstastiska positioner! Hur ljussätter du? Har du en studio, eller fotar du hemma hos kunden?...om studiofotografering, hur har du isåfall lärt dig detta, ljus mm? Vad har du i din kameraväska? Vad fotar du med för Objektiv/kamera? Kommer att forsätta besöka din fina hemsida/blogg och följa din resa mot egen studio ;) Har ju samma framtidstankar som du och är som du självlärd. Grymt imponerad av dina foton! Heja dej :) hälsningar Carina

2011-08-20 @ 21:10:56
Postat av: L E L L O ♥

sv; Ja det var det verkligen! :)

2011-08-20 @ 22:26:38
URL: http://photographerlello.blogg.se/
Postat av: Smallmoments - a photodiary by ninni karlsson

svar: tack ska du ha!

2011-08-21 @ 10:15:40
URL: http://smallmoments.blogg.se/
Postat av: Lovisa

hej,jag har en kompakt kamera,Lumix,DMC,tycker det är jätte svårt att fotografera porträtt bilder med den + att den får fokus på hela bilden och inte bara på den personen som jag fotar. Hur ska jag få att det bara är personen i fokus och har nu några bra porträtt tips?

2011-08-21 @ 12:13:49
URL: http://lovisasbilder.blogspot.com
Postat av: Ida - INphoto

SV: Tack! :) Tyckte själv att redigeringen såg grym ut när jag hittade den!

2011-08-21 @ 18:34:13
URL: http://inphoto.blogg.se/
Postat av: Bella

Hur gjorde du för att bygga upp din kundkrets?

Vad tycker du är tråkigast att fota?

Var får du all din inspiration ifrån?

Har du någon favoritblogg?

2011-08-21 @ 18:45:35
Postat av: A L M A S F O T O ♥

sv: tack så mycket! :)

vad är ditt bästa tips om man som jag, är 15 år och vill jobba som porträttfotograf i framtiden? :)

2011-08-21 @ 19:00:37
URL: http://HTTP://ALMASFOTO.BLOGG.SE
Postat av: Jen

Hej :) Var hittar du all fin rekvisita till dina nyföddfotograferingar? Kram

2011-08-21 @ 21:15:21
Postat av: FotografOlivia

Hur många bröllopsfotograferingar har du gjort?

vad tycker du om www.oliviasphotolife.blogg.se?

2011-08-23 @ 16:50:06
URL: http://oliviasphotolife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
[email protected]


JAG SAMARBETAR MED:




GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se