Farväl Abbe!

 

Två dagar kvar på Färöarna

Nu har vi två dagar kvar här på Färöarna. I fredags var det andakt för morfar på sjukhuset innan kistan kördes till kyrkan. Igår hölls begravningen. Vi var 6 st barnbarn som fick bära kistan både fredag och lördag och det var fint att få vara en del av föra vår morfar till hans sista vila. Kyrkogården är en bit ifrån kyrkan, så kistan fördes med bil dit och vi alla följde efter bilen. Längs vägen stannade bilarna och alla gick ur bilarna för att visa sin medkänsla. Så otroligt fint!
Idag har vi en dag då vi tänkte titta lite på naturen och staden tillsammans med barnen. Tyvärr är det dimma, så vi ser inte så mycket av utsikten här uppifrån berget där hotellet ligger. Men barnen tycker nog att det är roligt att få klättra bland stenar och grästovor :)
Imorgon går vårt flyg hem och på tisdag är jag tillbaka på jobbet som vanligt.

Min fina morfar - du är saknad!

I onsdags gick min morfar bort. En fin gammal man som jag tyvärr träffat alltför sällan. På torsdag åker vi till Färöarna för att ta farväl ♥♥♥
 
Här pratar mina mostrar med min morfar.
 
 
 
 
 

Studiosession imorgon - Nyföddfotograf i Linköping

Imorgon fotar jag en liten kille på 6 dagar i studion. Jag är sååå glad över att ha kommit igång med nyföddfotograferingar i studion. Det finns så många fler möjligheter till bra bilder, jag kan jobba med bebisarna på min stora bean bag (som inte får plats i bilen) och jag har tillgång till ALL min rekvisita.
Den lille pojken som jag ska fota imorgon har en storebror som jag fotade som nyfödd den 11 april 2012 :) Det är alltid spännande att få träffa nya små syskon ♥ Här är Teodor från nyföddfotograferingen för 2 år sedan:
 
De rekvisita som jag köpt in den senaste tiden har jag varit noga med att de ska passa både för min verksamhet som nyföddfotograf, men även för mina babyfotograferingar. Två nytillskott i studion som jag är mycket sugen på att använda i mina nyföddfotograferingar är båten och vågen som ni ser i de här bilderna:
 
Kanske får jag tillfälle att använda dem redan imorgon :)

Nyföddfotograf i Linköping

 
Idag har jag träffat lille Kelvin, endast 9 dagar gammal, för hans nyföddfotografering. Det var den första nyfödda jag träffat efter Kelly Browns workshop i Amsterdam. Kelvin var en liten trött modell och han skötte sig exemplariskt genom hela fotograferingen.
Som nyföddfotograf har jag fortfarande mycket att lära och förbättra när det gäller att posera bebisarna. Efter över 100 nyfödda bebisar har jag fått in en bra känsla för hur jag ska hantera dem, hur jag får dem att somna om de är lite oroliga, hur jag ska få till detaljer som fingrar och fötter på bästa sätt utifrån vad bebisen känner sig bekväm med. Nu kan jag koncentrera mig på att finslipa detaljerna i poserna.
Kelly lär ut ett workflow som fungerar riktigt bra. Att träffa henne var verkligen vad jag behövde för att komma vidare i konsten att vara nyföddfotograf ♥

Ett tufft men viktigt beslut!

Något av det allra roligaste, finaste och mest speciella jag får vara med om som fotograf är att fota bröllop. En av de viktigaste dagarna i ett pars liv får jag ta del av och jag blir alltid rörd (oftast till tårar) under vigselceremonin. Jag har hunnit vara med vid många bröllop och jag är så tacksam för varenda ett av dem! Men, jag har tagit ett stort, tråkigt, men väldigt viktigt beslut inför bröllopssäsongen 2015. Då kommer jag inte att ta några bröllopsfotograferingar, utan göra ett uppehåll.
Det finns flera anledningar. Den viktigaste är att just nu passar det inte mitt familjeliv. I år har jag begränsat mig till 5 bröllop, men jag missar ändå både min äldste sons simavslutning i maj och pojkarnas fotbollsavslutning i augusti, vilket känns jättetråkigt.
Redan när jag startade mitt företag som fotograf var jag jättenoga med att lägga upp det så att jag skulle kunna begränsa mig till att jobba vardagar, dagtid. Något som passar utmärkt med min allra största passion: att fota nyfödda och bebisar upp till ett år. Men jag har inte kunnat låta bli att tacka ja till bröllop under sommarhalvåren eftersom jag även älskar bröllopsfoto. Det har fungerat jättebra under de här åren när pojkarna varit små, men nu är de i en ålder då de har aktiviteter på helgerna och jag vill vara en närvarande mamma ♥ Jag vill dela deras upplevelser och jag vill att de ska komma ihåg att jag fanns där för dem när de blir större ♥
Därför provar jag att vara utan bröllop 2015. Jag är säker på att jag kommer att gå tillbaka till att fota bröllop i framtiden. Blir abstinensen för stor nästa år, kanske jag är tillbaka redan 2016. Annars om några år :)
 
I år har jag dock 5 stycken bröllop att se fram emot och jag längtar efter att få träffa "mina" brudpar och jag kommer att njuta av varje sekund dessa dagar!
Det finns ju inget finare än att fånga de där speciella ögonblicken:
 

Auktoriserad porträttfotograf, kurs 2 i Göteborg

Jag har fortfarande inte hunnit smälta alla intryck och all info från Kelly Browns fantastiska workshop i Amsterdam, och idag åker jag till Göteborg för andra delen i auktorisationskursen för porträttfotografer. Den här gången är det digital bildbehandling som vi ska gå igenom under 2 dagar med Stefan Ohlsson som lärare.
 
Jag kommer att bo hos en mycket god vän som kommit hem till Göteborg efter 3 år i Shanghai. ♥♥♥
 
 

Välkommen till världen-video!

Något av det finaste i livet är när man får välkomna en ny liten familjemedlem. Jag fascineras av de små liven varje gång jag har nöjet att träffa dem och är så tacksam för att jag får chansen att föreviga de nyfödda under de allra första dagarna i livet. Tanken på att bli nyföddfotograf var det som fick mig att våga starta upp mitt företag. Och fortfarande brinner jag för mina nyföddfotograferingar.
Jag har tidigare gjort printade kort som familjen kunnat skicka till familj och vänner som t ex tackkort eller dopinbjudningar. Nu gör jag det lite annorlunda för att följa med i tidens utveckling. Idag skickar vi inte kort med posten på samma sätt som förr och därför kände jag att det var läge för en förändring och tack vare workshopen med Kelly Brown i Amsterdam fick jag tips om hur förändringen skulle kunna se ut.
I nyföddfotograferingen ingår istället för korten en liten video med några av bilderna från fotograferingen, samt barnets födelseuppgifter. Den här videon kan föräldrarna dela med familjen och alla sina vänner via mail och/eller sociala medier om man vill. Är övertygad om att det här kommer att bli mycket uppskattat :)
Jag är mycket glad över att jag får visa Meijas lilla video som exempel ♥
 
 

Workshop: Nyföddfotografering med Kelly Brown

I veckan har jag varit i Noordwijk, strax utanför Amsterdam, för att delta i en workshop med en av världens bästa nyföddfotografer, Kelly Brown. Hon bor i Australien, men reser just nu runt världen för att hålla workshops.
Jag har träffat kollegor från Holland, Sverige, Tyskland, Belgien och Frankrike och hela upplevelsen har varit fantastisk.
Kvällen innan vår workshop hade vi det stora nöjet att träffa Kelly och hennes familj (hennes tre barn är heeeelt fantastiskt söta, de charmade mig totalt!). Vi åt middag på en tapas restaurang nere vid stranden. Maten var fantastiskt god och vi fick in mer och mer och mer mat. Till slut rullade vi alla hem, mätta och belåtna :)
Workshopen hölls i ett stort vackert hus och vi fick se Kelly jobba med 3 små nyfödda bebisar. Vi fick också fotografera bebisarna efter att Kelly poserat dem :) Workshopen innehöll också lite om marknadsföring och redigering.
Kvällen avslutades med en middag på en populär restaurang där vi åt löksoppa och pasta. :)
 
Här är några bilder på Kelly Brown in action:
 
 

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se