Ett tufft men viktigt beslut!

Något av det allra roligaste, finaste och mest speciella jag får vara med om som fotograf är att fota bröllop. En av de viktigaste dagarna i ett pars liv får jag ta del av och jag blir alltid rörd (oftast till tårar) under vigselceremonin. Jag har hunnit vara med vid många bröllop och jag är så tacksam för varenda ett av dem! Men, jag har tagit ett stort, tråkigt, men väldigt viktigt beslut inför bröllopssäsongen 2015. Då kommer jag inte att ta några bröllopsfotograferingar, utan göra ett uppehåll.
Det finns flera anledningar. Den viktigaste är att just nu passar det inte mitt familjeliv. I år har jag begränsat mig till 5 bröllop, men jag missar ändå både min äldste sons simavslutning i maj och pojkarnas fotbollsavslutning i augusti, vilket känns jättetråkigt.
Redan när jag startade mitt företag som fotograf var jag jättenoga med att lägga upp det så att jag skulle kunna begränsa mig till att jobba vardagar, dagtid. Något som passar utmärkt med min allra största passion: att fota nyfödda och bebisar upp till ett år. Men jag har inte kunnat låta bli att tacka ja till bröllop under sommarhalvåren eftersom jag även älskar bröllopsfoto. Det har fungerat jättebra under de här åren när pojkarna varit små, men nu är de i en ålder då de har aktiviteter på helgerna och jag vill vara en närvarande mamma ♥ Jag vill dela deras upplevelser och jag vill att de ska komma ihåg att jag fanns där för dem när de blir större ♥
Därför provar jag att vara utan bröllop 2015. Jag är säker på att jag kommer att gå tillbaka till att fota bröllop i framtiden. Blir abstinensen för stor nästa år, kanske jag är tillbaka redan 2016. Annars om några år :)
 
I år har jag dock 5 stycken bröllop att se fram emot och jag längtar efter att få träffa "mina" brudpar och jag kommer att njuta av varje sekund dessa dagar!
Det finns ju inget finare än att fånga de där speciella ögonblicken:
 

Kommentarer
Postat av: Annica

Synd att bröllop är mest på sommaren. Tycker du är en otroligt bra bröllopsfotograf!! Hoppas du kan återkomma till just bröllop när dina pojkar är lite större! Familjen först! Jag har en fråga: hur gör du med backup med dina bilder? Har du backup på externa hårddiskar hemma? På nätet? Program att köra backup på? Vore jättesnällt om du ville dela med dig av det.... /Annica

2014-04-24 @ 10:50:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se