En bild om dagen - 28 februari 2011


Ögonfransar

Idag är sista dagen på utmaningen FEBRUARY PHOTO CHALLENGE som jag tyvärr fått ta uppehåll ifrån. Men idag bjuder jag på månadens sista bild. Ljuvligt långa ögonfransar - och lillebror verkar få ännu längre! :)

AND THE WINNER IS.....

Ni var 12 stycken som deltog i min tävling där priset är en porträttfotografering inklusive 5 skärmupplösta bilder. De flesta ville ha bilder på (eller tillsammans med) barnen vilket gläder mig eftersom det är barnfotograferingar jag håller på med till största del. Efter mycket grubblande bestämde jag mig ändå för att låta en lite annorlunda önskan vinna. Nämligen den som Kristin hade - att bli fotad tillsammans med hästen och att låta bilderna bli konst hemma på väggen. :)

GRATTIS KRISTIN! Hör av dig via mail info(a)lailavillebeck.com

Ett stort tack till alla er andra för att ni deltog. Jag kommer att ha fler tävlingar framöver, så på't igen bara! :)

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Trollhättan! Jag har fått jobba en del på min affärsidé och bollat lite idéer och formuleringar med främst mormor :) Nu känner jag mig redo att kontakta Bolagsverket angående namnval, Företagscentrum ang hjälp med ekonomisk kalkyl och andra människor som kan bli viktiga vid min start av företaget. Känns jättespännande!

Under resan hem idag stannade vi till i Jönköping för att äta hamburgare. Jag övertalade även familjen att följa med mig in på IKEA för att leta rekvisita till babyfotograferingar. Det resulterade i en fåtölj, en docksäng och en babyblå filt som jag hoppas kunna använda på lördag då jag fotar Oliver i studion. Det är så tacksamt att ha två pojkar som ställer upp och provar rekvisita åt mig. Hahaha!

Oliver sover. Han somnade i bilen efter Jönköping. När vi kom hem vaknade han till och började gråta, gråta, gråta. Verkar som att han är grymt trött, för han blev lugn så fort han förstod att han faktiskt fick sova vidare. Undrar just om han somnat för natten...

En bild som får representera Olivers sömninga tårar:


Modell: Mandy Temo
Makeupartist: Linda Hallberg
Fotograf: Laila Villebeck

På väg

Nu är vi på väg till Trollhättan! Någon av er som läser som bor där??? :) 2 barnvagnar, en extra madrass, blöjor, mjölk- och äggfri barnmat, kläder... Det ser ut som om vi är på väg att flytta!

Är borta hela helgen så det blir ytterligare en helg utan bloggning :( Men vet ni, när jag kommer tillbaka är det bara en månad kvar av mammaledigheten!!! Wiiii!!! Spännande!

Och när jag kommer tillbaka så annonserar jag även vem som är den lyckliga vinnaren av min tävling!

Midjemått?

Jag vet inte riktigt hur många av er som läser som har barn, men jag skulle vilja ha lite hjälp av er! Jag har ett projekt på G som jag inte kan avslöja, men jag skulle vilja ha midjemått på barn i olika åldrar:

6 månader
9 månader (den kan jag ju täcka själv med Oliver, men kan vara bra att veta ev variation)
12 månader
18 månader
2 år
3 år
4 år

Om ni har lust och tid att hjälpa mig skulle jag bli superglad! Ni kan vara anonyma om ni vill. Skriv bara uppmätt midjemått och ålder i en kommentar så är jag er evigt tacksam! Måttet ska tas med blöja/underbyxor på, inga tröjor eller byxor och det spelar ingen roll om det är kille eller tjej. TACK TACK TACK till er som kan hjälpa till :)

Barnfotografering - Milo och FlorenceJag hade nöjet att bjuda in Lisa Sockerrus och henns familj till studion för att föreviga barnen. Det var riktigt, riktigt roligt! Barnen var så nöjda och glada och storasyster Florence var så duktig framför kameran tillsammans med lille Milo. Det märktes att de gillar varandra mycket och jag tycker att de här bilderna visar hur trygga de är tillsammans - storasyster och lillebror.

Milo, 9 dagarEtt litet mirakel! Milo, 9 dagar, ligger och vilar i pappas händer.

Jag har svårt att förstå att en liten människa kan bli till och vara så perfekt när de kommer ut ur mammas mage! Trots att jag är biolog och biokemist/proteinkemist med stora kunskaper om hur kropp, gener, befruktning, celldelning och signaler i celler och organ kan fungera så är det ett mysterium för mig. Kanske tycker jag att det är mer fantastiskt att livet verkligen fungerar på grund av mina kunskaper? Jag vet inte. Men fantastiskt är det och jag får nästan gåshud varje gång jag får hålla en liten nyfödd bebis :)

Tävlingen är avslutad!

Klockan är 22 och därmed är tävlingen avslutad. Tack alla för era bidrag! Jag ska sätta mig och göra en sammanställning imorgon, läsa igenom era motiveringar både en, två och tre gånger innan jag bestämmer mig för vem som blir den lyckliga vinnaren :)

Glöm inte bort tävlingen!!!


Idag är sista dagen att anmäla sitt bidrag till tävlingen där ni kan vinna en timmes porträttfotografering med mig inklusive 5 skärmupplösta bilder!

Hur ni går tillväga för att vara med hittar ni HÄR.

Jag ser fram emot att gå igenom alla era motiveringar och det kommer att bli svårt att välja en vinnare, det kan jag sägar redan nu!

Lycka till!

Barnfotografering - SamuelI december var Samuel hos mig i studion och lekte. Han tyckte att det var riktigt roligt och har frågat sin mamma om han får åka och bli fotad igen. Det är ett bra betyg tycker jag! Barnen ska ju trivas och ha roligt i studion samtidigt som de blir förevigade!!! :D

Idag har jag haft en riktigt skön hemmadag. Det är mycket tvätt och städ som jag ligger efter med, men Oliver har underhållit sig själv hela dagen så jag har hunnit få undan en hel del. Under dagen har jag också fått idéer och uppslag till mitt företag som jag måste få ner på papper :) Glöm aldrig att skriva ner era idéer när ni får dem! Jag vet inte hur många gånger jag fått riktigt bra idéer som jag tänker att jag aldrig kommer att glömma. Så går veckorna och helt plötsligt frågar jag mig själv vad det var jag tänkte egentligen. Och att jag glömt beror inte på att idén var dålig. Det är bland det mest irriterande som finns att tappa bort sina idéer! Så fram med penna och papper! (Ja, jag är gammalmodig och skriver ner mycket på papper istället för på datorn - hahaha!)

Glöm inte att ni kan TÄVLA om en porträttfotografering med mig fram till på onsdag. Lycka till!

Tips: Svartvittkonvertering - Gradient map


1. Lightroom                                 2. Photoshop                                3. Gradient Map

Gradient map är ett smart verktyg i Photoshop som fungerar på överraskande många bilder tycker jag! Jag brukar använda detta sätt då jag inte är säker på från början om jag vill ha bilderna i färg eller svartvitt, om kunden vill ha bilden i färg men jag vill presentera den i svartvitt eller tvärtom.

1. Jag fotar i RAW och börjar alltid med att öppna upp mina bilder i Lightroom. Där korrigerar jag ljushet och kontrast i bilderna. I den här bilden har jag även dragit ner på färgmättnaden i Lightroom.
2. Därefter öppnar jag upp bilden i Photoshop. Här drar jag ofta på med mer kontrast mha kurvor, fixar till bakgrund/underlag och klonar bort små rivsår, torr hud o dyl.
3. När jag tycker att jag är klar med redigeringen av färgbilden, lägger jag på Gradient Map (från svart till vitt) och vips så har jag bilden färdigredigerad i både färg och svartvitt. Hur smidigt som helst!

Gradient map ger mycket kontrast, vilket jag gillar. Jag tycker att svartvita bilder tål (och blir bättre) med hårdare kontrast än vad färgbilder blir, därför passar denna svartvitkonvertering mitt sätt att jobba väldigt bra.

Här ser ni det färdiga resultatet i färg resp svartvitt. Vad tycker ni? Smidigt va? Vilken gillar ni bäst - färg eller svartvitt???


Nyföddfotografering - Milo, 9 dagar


"We all smile in the same language" - Okänd

Det här är en bild från i lördags som värmer mitt hjärta! Lille Milo var en riktig kämpe och höll sig vaken så gott som hela fotograferingen trots att vi ville att han skulle sova :) Här hade han somnat i pappas famn. Vi lade ner honom och jag skulle just rätta till filtarna under honom och fixa ditt och datt när han fyrade av det här leendet i sömnen! Så otroligt sött! Jag sträckte mig efter kameran och hann ta den här bilden och en till innan leendet försvann och 2 sekunder senare var han vaken igen.

Jag vill passa på att tacka Milo och hans mamma och pappa för en riktigt mysig dag!

(Ni är några stycken som har bett mig ge tips på hur man konverterar till svartvitt och jag tänkte dela in mina tips i ett par olika inlägg. Den här bilden kommer att vara med i mitt första tips som dyker upp i veckan!)

Glöm inte att ni kan TÄVLA om en porträttfotografering med mig fram till på onsdag. Lycka till!

Vilken helg!

Ni må tro att jag har haft en fantastisk fotohelg! :D I lördags hade jag en nyföddfotografering i Åby med en underbart söt liten 9 dagar gammal pojke. Direkt därefter åkte jag till studion för att föreviga ett syskonpar på 1 och 10 år. Båda var otroligt gulliga (superlativen haglar här känner jag - hahaha!) och bilderna på dem tillsammans är nog de finaste syskonbilder jag tagit. Det märktes verkligen att de tycker om varandra och jag hoppas och tror att jag lyckades fånga det på bild :)

Idag har jag varit i Stockholm och träffat Emelie Ohlsson på inspirationsfikan jag vann på hennes bloggtävling. Emelie är en härlig tjej och hon är verkligen sådär trevlig som alla säger (skriver) och som hon verkar vara på bloggen :) Vi pratade foto och annat. Tack Emelie för en trevlig fika!!!

I övrigt måste jag faktiskt erkänna en sak.... Jag är UTPUMPAD! Oliver det lilla monstret har vaknat en gång i timmen i princip varje natt de senaste 3-4 månaderna och sedan ska han upp kl 4 på morgonen. Jag intalar mig själv hela tiden att det bara är en fas och fortsätter sitta uppe på kvällarna för att redigera bilder och förbereda företagsstart. Men nu håller det snart inte längre. Jag behöver sova! Jag märker att jag inte riktigt är mig själv längre. Den där lilla extra Laila-gnistan har gått i ide och jag gör allt på halvfart. Jag brukar vara full med energi när jag fotar och träffar nya människor, men den sista tiden har jag varit nästan löjligt lugn och loj. Nu får jag helt enkelt anpassa mig till att bebis inte sover så bra och komma tillbaka när sömnen funkar bättre igen. Bloggen kommer dock att fortsätta som vanligt, med undantag för att "En bild om dagen"-projektet som är klart för den här gången. Tanken är dock att jag ska återkomma till det åtminstone en månad om året.

Hoppas att ni också haft en trevlig helg!


Oliver, 10 dagar gammal - på den tiden han sov gott

Glöm inte att ni kan TÄVLA om en porträttfotografering med mig fram till på onsdag. Lycka till!

En bild om dagen - 18 februari 2011


Rumskamrater

Om ett par månader kommer dessa glada gossar att dela rum :)

Jag har ofantligt mycket att göra i helgen så bloggen kommer att vila. Jag berättar allt på måndag! Jag kommer att gå in och läsa kommentarer och jag föreslår att ni går in och TÄVLAR om en porträttfotografering. Lycka till!

(Dagens bilder för lördag och söndag kommer också de upp efter helgen.)

En bild om dagen - 17 februari 2011


Quiet (som i engelskans lugn, stillhet)

En sådan här stund borde alla tvåbarnsmammor/-pappor få varje dag! (Jag menar att båda barnen sover samtidigt. Det skulle dock inte vara helt fel att själv få vara den som ligger där och tar en liten middagslur - hahaha!) Jag njuter i fulla drag varje gång det händer för jag vet att små minimäns rutinger plötsligt kan ändras... ;)

TÄVLING!Nu kör vi! Bloggens första tävling! :) Priset är en timmes porträttfotografering av mig (i Linköping) inklusive 5 skärmupplösta bilder. Det kan handla om en studiofotografering, utomhusfotografering eller hemma-hosfotografering. Du bestämmer! Det är också fritt fram att välja vem det är som ska fotograferas - du själv, barnen, syrran, brorsan, hunden, katten...

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att skriva en kommentar till detta inlägget där du skriver att du är med och tävlar samt att du skriver ett inlägg på din blogg där du talar om att du är med och tävlar, vem det är du vill ska avbildas, motiverar varför just du ska vinna och att du länkar hit!

Om du inte har en blogg så skicka motiveringen till info(a)lailavillebeck.com

Tävlingen pågår fram till onsdagen den 23 februari kl 22.00
LYCKA TILL! :)

En bild om dagen - 16 februari 2011


Pirat

Tävling

Jag känner att det börjar bli dags att dra ihop en tävling här i bloggen. Jag måste bara bestämma mig för vad priset ska vara... Några önskemål??? :D

En bild om dagen - 15 februari 2011


Oliver har äntligen lärt sig dricka ur nappflaskan!

Åh, vad vi har kämpat för att få Oliver att dricka ur flaska, pipmuggar av olika slag, glas, sked... you name it! Varmt vatten, kallt vatten, rumstempererat vatten, 37-gradigt vatten, ingenting har fungerat. Oliver har sugit in vatten i munnen, men när han svalt har det sprutat ut ur munnen istället för åkt ner i magen. Men så hände det igår! Han drack ur flaskan! Utan spill! Vilken lycka!!! Och idag drack han lika duktigt! Så nu har jag plötsligt förhoppningar igen om att kunna trappa ner på kvälls- och nattamningarna utan att vara orolig för att Oliver ska få vätskebrist :)

Barnfotografering i studionJag ler stort när jag sitter och jobbar med bilderna från den här barnfotograferingen :) Bus, bus, bus. Hela tiden :D

En bild om dagen - 14 februari 2011


Nenne

Nenne är en kanin som Hugo fick när han föddes. Kaninen har hängt med sedan Hugo var ca 9-10 månader. Varje dag, varje natt. Därför är han värd en alldeles egen bild! Han är ju liksom en del av familjen skulle man kunna säga :)

NyföddfotograferingIgår fotade jag dessa fina fötter. De tillhör en 5 dagar gammal pojke som är så söt så söt! Tänk vad snabbt man glömmer hur små de liven är när de först kommer ut i världen!

En bild om dagen - 13 februari 2011


Mun

Gråta

Om allt går bra idag kommer jag bli så rörd att jag kommer gråta! Någon som kan gissa vad jag ska göra?!?!?!

En bild om dagen - 12 februari 2011


Lycka är att kunna stå!

Med förra inlägget blivit skrivet så presenterar jag här dagens bidrag i February photo challenge. Kanske hinner jag hänga på månaden ut, men jag ger mig själv lite lösare tyglar. De dagar jag vill, kommer jag att frångå mina egna regler vad gäller brännvidd, bländare och motiv :D OK?

En bild om dagen 12 jan-11 feb 2011

När jag började med "En bild om dagen" den 12 januari så var min förhoppning att jag skulle klara av att lägga upp en bild om dagen på mina barn med mitt 50 mm objektiv, bländare 1.8 och endast naturligt/befintligt ljus under en månad. Nu har jag klarat av målet! :) (Inser nu att jag fortfarande inte lagt upp bilderna för 30e och 31a jan, de får jag lägga upp snart - de finns på datorn.) Egentligen känner jag att jag är nöjd så här. Men samtidigt är jag med i February Photo Challenge som nu går in i den (som jag ser det) svåra halvan nästa vecka. Ska jag verkligen banga ur då? Nja. Vi får se. Jag har sjukt mycket att göra å tredje sidan och en bild om dagen tar tid... Beslutsångest!!!

Här kommer i alla fall alla mina bilder ur "En bild om dagen" samlat:

En bild om dagen - 11 februari 2011


Klätterapa

Oliver klättrar på allt. Han är så rolig, för han vill gärna ha något att klättra efter och finns det inget att klättra efter så fixar han det själv. Han hämtar en leksak, klättrar upp/hänger sig över något, lägger leksaken på andra sidan/uppe på, sätter sig ner igen och sedan klättrar han efter leksaken han just lagt dit :) Jaja, han roar sig själv i alla fall.

Oj, vad jag är trött! Jag gick och lade mig i sängen kl 00 inatt efter att ha fixat på dator och tagit hand om en tvätt. Sedan vaknade jag ett par gånger av Oliver och Hugo och kl 03 bestämde sig Oliver för att det var färdigsovet. Så då fick jag snällt gå upp med honom i två timmar innan han gick med på att somna om och sova ca 1½ timme... Blä för bebisar som inte sover. Men det vägs ju upp av andra, mer söta, påfund. Som att klättra över allt som finns att klättra över ;)

Startaegetinformationen var bra. Jag blev riktigt peppad av att sitta där och nu vill jag skriva min affärsplan på ett kick!!! :D

Starta eget

Idag är jag på startaegetinformation hela dagen! Ska bli sååå roligt! Måste lägga upp en bild från 2006 som jag fick från Cissi igår. Platsen är Malibu och vi fick leka baywatch-brudar. Hahaha! Ett oförglömligt minne!


Foto: Cecilia Andrésen

En bild om dagen - 10 februari 2011


Jeans

Utan blöja blir rumpan så mycket mindre och pojken blir så mycket äldre i ett nafs. Tur att blöjan är på när det är dags att sova så att vi hinner vänja oss ;)

Stockholm!

Nu är biljetter till Stockholm den 20 februari inköpta! Längtar!

Har ni några tips på vad man kan hitta på i huvudstaden en söndag förmiddag???

Session på Modellbilder.se


Modell: Evelina Hagelin
Makeupartist: Elin Wiklund
Fotograf: Laila Villebeck

Jag vet inte hur många av er som läser bloggen som är medlemmar på Modellbilder.se? Skriv gärna en kommentar här i bloggen om ni är det :) Bilderna med Evelina som drake är i alla fall uppladdade på MB, så gå gärna in och lämna en kommentar! *klick!*

Bilder från Johans kamera:

En bild om dagen - 9 februari 2011


Imse Vimse Spindel

Vår stora lilla treåring har blivit jätteduktig på att sjunga! Han kommer hem och sjunger sånger som de sjungit på dagis och han vill gärna plocka fram sångböckerna vi har hemma för en liten sångstund :) Imse vimse spindel sjunger vi ibland och väldigt ofta sjunger Hugo "Inte på mig men på min lilla apa. Ompa, ompa, fallerallelej"

Barnfotografering med busJag hade en barnfotografering innan jul med den här söta tjejen. Det var mycket bus vill jag lova! Det blev många roliga bilder och nu sitter jag och redigerar de som familjen valt ut :) Kul! :D

En bild om dagen - 8 februari 2011


Hopp, hopp, hopp, hopp, hopp....

En av Hugos favoritsysselsättningar här hemma är att hoppa i sängen! Jag tog en serie bilder på honom när han hoppade och hoppades att få en bra bild av honom när båda fötterna var uppe i luften. Och det fick jag, men jag kunde inte motstå den här bilden! Kolla in hans söta ben!!! Riktiga gosiga barnben :) Inte ett traditionellt hoppkort, men man ser ju att han hoppar. Eller?

Helt plötsligt och utan förvarning lade sig Hugo ner på sängen, tittade rakt in i kameran och sa "Mamma nu är jag trött nu får du ta kort på mig när jag ligger ner!" Det är ovanligt att det händer nuförtiden och att han ligger och ler istället för att göra grimaser när jag ska fota är ännu mer sällsynt! Därför fick den här bilden också vara med på dagen "H". :D


Hugo


Modellfotografering - Evelina #2

Det jobbas och slits hårt i den här bildverksta'n nu må jag säga! Här kommer ytterligare 2 bilder från plåtningen med Evelina och Elin.
Modell: Evelina Hagelin
Makeupartist: Elin Wiklund
Fotograf: Laila Villebeck

En bild om dagen - 7 februari 2011


Gosedjur

Hugo har många gosedjur! Den som alltid följer med är Nenne (kaninen till höger i bild). Under en period ville Hugo ha med väldigt många av sina gosedjur när han skulle sova natten (Nenne, Kakka, Råttan, Grisen...) men den perioden är över tack och lov. :D

BTS-film!!!

Evelina och Johan är "klara" med BTS-filmen från vår studiosession! (Den ska finputsas när alla bilder är klara.) Så himla kul!!! Vad jag skrattade åt mitt ansiktsuttryck när vi diskuterade draknäsan! HAHAHA! Vad tycker ni - bra att vi tog bort den? Jag är inte klar med bilderna ännu, men jobbar på dem, så snart får ni se fler bilder på Evelina som RÖD DRAKE ;) Första bilden kan ni se HÄR (*klick!*)


En bild om dagen - 6 februari 2011


Fötter

Minns ni bilden på Oliver som äter potatis? Här sitter han och äter potatis igen. Ibland hamnar en och annan bit på golvet och när jag böjde mig ner för att plocka upp en potatisbit idag såg jag de här fötterna! Så sött!!! Självklart var det tvunget att dokumenteras :) Han är så fokuserad när han äter att till och med fötterna koncentrerar sig! :D

Visitkort och portfolio

Ni som följer min blogg vet att jag har en hel del roliga saker på gång i februari. Men det räcker inte med sakerna jag rabblade upp häromdagen. Jag har nämligen tänkt göra färdigt min fysiska portfolio samt beställa visitkort den här månaden! Någon som har tips på bra ställen att beställa visitkort ifrån?

Idag ska jag till studion för en ettårsfotografering! Det ska bli riktigt skoj! En blivande dagiskompis till mina pojkar, samma årskull som minimannen!!! :) Här är några av mina bilder från tidigare ettårsfotograferingar:

Line, 1 år  Fotograf: Laila Villebeck

Hoppas att ni får en bra söndag!

Förresten, det är ett par av er som frågat mig hur jag konverterar mina bilder till svartvitt och ber om tips. Jag ignorerar inte era frågor, jag har bara så mycket jag måste hinna med. Tanken är att jag ska göra ett inlägg där jag beskriver hur jag gör. Så håll utkik! :)

En bild om dagen - 5 februari 2011


Ellips

Den lilla naveln är så söt!!! Tänk att ett foster utvecklas och växer tack vare den näring det får i sig från sin mamma via navelsträngen! Mina barn äter nu själva, men den osynliga navelsträngen - den kommer alltid att finnas där. Kärlek!

Hela dagen har gått i fotograferandets tecken. Först en barnfotografering med 2 syskon på 1½ år och 3½ år, sedan bildvisning för en tidigare kund och nu kommer kvällen att ägnas åt att skapa ett webgalleri och att redigera bilder. :)

En bild om dagen - 4 februari 2011


Duo som diggar Duplo

Phu! Dagens bild var INTE lätt att få till! Jag ville göra något roligt och lite konstnärligt med ränderna i barnens kläder men Hugo var inte på fotograferingshumör om man säger så... Och Oliver började bli trött och gnällig. Men när jag öste ut lite Duplobitar på golvet så befann sig de båda herrarna åtminstone i samma del av rummet ;)

Barnfotografering - TorHär kommer en härlig bild från barnfotograferingen med Tor innan jul. Egentligen var sessionen slut men Tor lekte gärna en stund extra framför kameran ;)

En bild om dagen - 3 februari 2011


Charmtroll

Mer behöver jag väl inte säga? ;)

Modellfotografering - Evelina


Modell: Evelina Hagelin
Makeupartist: Elin Wiklund
Fotograf: Laila Villebeck

Här kommer första bilden från studiofotograferingen med Evelina och Elin i lördags! Fierce posing!!!! Idén bakom var "Röd drake". Tack Elin och Evelina (och Johan) för en kanondag!!! Jag kommer att visa bilder som visar sminket bättre så snart de bilderna är färdiga :)

För er som såg BTS-bilderna med den konstiga näsan men inte såg vem det liknade. Här kommer svaret: MICHAEL JACKSON såklart!!! Snacka om att jag vill göra en MJ-session med klassiska MJ-poser, -kläder osv!!! :)

En bild om dagen - 2 februari 2011


Bamse

Baby, barn, blöja, barnvagn, buss, banan, bitring... Det finns många ord på b som ingår i min vardag som mammaledig. Och jag har kommit på många idéer till bilder jag vill göra genom att tänka på ord på B. Hoppas att jag kan passa in mina idéer under andra bokstäver :) Idag fick det dock bli ett mer högtidligt B. Hugo och Oliver har nämligen varit på Allergicentrum och gjort pricktest. Hugo fick en Bamsetidning för att han var så duktig och den får alltså symbolisera dagens äventyr.

EttårsfotograferingarTill helgen ska jag äntligen göra ettårsfotograferingar och barnfotograferingar igen! I det här inlägget ser ni en bild på Line när jag gjorde hennes ettårsfotografering innan jul. En riktig liten solstråle! :)

En bild om dagen - 1 februari 2011Ajabaja!

De där små fingrarna ska alltid hamna på ställen där det är farligt... Ajabaja, Oliver!

Jag fortsätter alltså ännu ett tag med mina "En bild om dagen" och passar samtidigt på att hänga med på Matildas "February photo challenge" där en bild ska presenteras och symbolisera en bokstav i alfabetet (från A till Ö) varje dag i februari månad. Här är det alltså "A som i Ajabaja!".

FEBRUARI 2011

Idag börjar februari! Det ser ut att bli en spännande månad! Här är lite av vad jag har inplanerat årets andra månad:

- Inspirationsfika med Emelie Ohlsson (20/2) i Stockholm, som jag vann på hennes bloggtävling

- Ettårsfotograferingar och barnfotograferingar

- Två nyföddfotograferingar är bokade. Ska bli sååå spännande att träffa de små liven! Lycka till vill jag önska familjerna så här bara några dagar innan förlossningen!

- Mitt 70-200mm (2.8) ska inhandlas

- Startaegetinformation ska jag gå på

- Besök från Holland

- Helgvisit i Trollhättan

- Starta upp joggingen igen. Jag började idag med ca 12 min jogging med Oliver i barnvagnen. Ska bli spännande att se hur det blir med foglossningen i fötterna efter den rundan... Hoppas att fötterna håller så att jag kan fortsätta mina joggingturer!

- Jag hänger med på Matildas FEBRUARY PHOTO CHALLENGE och försöker baka ihop den med mina krav på "En bild om dagen"

Wihoooo! Vilken månad!!!

Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se