En favoritlöprunda runt Veddö

Det känns konstigt att inte publicera bilder från mina nyfödd- och babyfotograferingar. Det är inte det att jag har brist på bilder att visa, det finns massor med bilder från vårterminen som jag ännu inte lagt upp. Men när man har semester, då ska man ha semester på riktigt. Så att man är utvilad när man kommer tillbaka till jobbet. Men det är svårt att inte lägga upp några bilder alls. Därför kommer här ett litet blogginlägg med bilder från en favoritrunda när det gäller löpning.
 
Jag har väl aldrig bloggat om löpning förut. Kanske har jag blivit inspirerad av de två boktips jag fått den senaste tiden: "Born to Run - jakten på löpningens själ" av Christopher McDougal och "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning" av Haruki Murakami. Eller så beror det på att jag har en hel drös bilder från min senaste löprunda ;) Förbered er på en bildbomb!!!
 
I helgen var jag på västkusten, i Fjällbacka närmare bestämt. På lördagen sprang jag en runda från stugan, runt Veddö och tillbaka. Det är en ganska kort sträcka, 5½ km, men terrängen är otroligt varierad och det finns många utmaningar längs vägen. Det är nästan så att jag inte har ett dugg dåligt samvete för att jag ersatte förra veckans fartpass med denna runda. Efter en veckas magknip hade jag inte tillräckligt mental styrka för att ge mig ut på ett 4 km fartpass. Det kändes bättre att få leka runt på Veddö istället. För det var jag värd. Typ :D
 
Första sträckan går längs med vattnet, sedan in på en skogsväg och in på en liten stig. En lättlöpt sträcka där musklerna får en chans att bli varma :)
 
När man kommer ut från skogen möts man av den här vyn:
 
Sedan föjer en liten uppförsbacke.
 
Man springer ner igen och möter havet och stranden, in på naturreservatet där kor, får och hästar strövar fritt.
 
Därefter går det uppför igen. Upp, upp, upp mot en ny utsikt över havet.
 
 
Upp lite till...
 
 
Innan det äntligen går utför. Den här passagen är superkrånglig med stenar som man måste balansera på. Det gäller att vara snabb och lätt i fötterna. Jag inser nu att den allra svåraste passagen var så svår att ta sig fram genom att jag helt glömde bort att lyfta kameran och fota!!! Och det var faktiskt ännu svårare att gå än det var att jogga...
 
Längs med vattnet igen!
 
Ja, så här ser "stigen" ut. Bara stenar...
 
 
Och så in mot landet en smula. Här är det lite mer lättlöpt, men det blåste rejäl motvind när jag sprang. Kring 10 m/s var det under lördagen. Härligt att få kämpa lite :)
 
Vi närmar oss en härlig uppförsbacke!
 
 
Mums!!!
 
Väl uppe på toppen har man utsikt över stugan och nu är det bara sista biten hem kvar :)
 
 
Hemvägen var lite annorlunda än vägen till Veddö, men inte så intressant att fota. En lååååång uppförsbacke på asfalt, in på en grusväg, in på en stig och ut ur skogen igen och så en liten slutspurt på grus :)
 
Tänk om man kunde ha en sådan runda runt knuten även hemma i Linköping!!! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se