CANCER och starka porträtt

Cancer. Ett starkt ord. Ett skrämmande ord. Ett ord som jag tycker fortfarande är förknippad med en smula tabu. Är det inte så?
 
Nu är det oktober och rosa bandet-månaden. 20 kvinnor insjuknar varje dag i bröstcancer. Vi alla känner eller känner åtminstone till någon som har eller har haft bröstcancer. Min mamma drabbades för 10 år sedan och lyckligtvis klarade hon sig. Hon bekämpade cancern och är idag friskförklarad. Hennes väninna gick det inte lika bra för.
 
Rosa bandet-kampanjen syftar till att bekämpa cancer, att finansiera forskning och att sprida kunskap om bröstcancer.
 
Jag har länge velat porträttera kvinnor som drabbats av bröstcancer. Skapa starka porträtt som visar att en kvinna kan vara feminin och vacker även om ett bröst är bortopererat eller om håret fallit av under behandlingen. Men jag har aldrig vågat ställa frågan. Hur frågar man om en sådan sak liksom??? Men nu gör jag det i alla fall. Det värsta som kan hända är att ni tycker att jag är konstig och att ingenting blir av mina idéer. Det bästa som kan hända är att jag faktiskt kan hjälpa en kvinna att känna sig speciell och vacker, att kanske samtidigt få berätta sin historia och dela sina erfarenheter, och samtidigt uppmärksamma omvärlden ytterligare och påminna om att cancerforskningen behöver stöd för att gå framåt.
 
Så jag slänger ur mig frågan - Är det någon därute som vill komma till mig i studion och porträtteras? Det jag söker är kvinnor som:
 
1. Fått ett, eller båda, brösten bortopererade. Gärna en kvinna med familj. En man och två barn. En kvinna som har mod och styrka att visa sitt ärr.
 
2. Genomgår behandling och har förlorat sitt hår och känner sig stark nog att visa att kvinnlig skönhet inte sitter i håret.
 
Om det är någon som känner sig träffad och som vill veta mer om fotograferingen, hör av er till mig på mail till: info@lailavillebeck.com
 
Tack!

Kommentarer
Postat av: Monika Andersson

Hej! Uppfyller inte kriterierna i din sökning, men vill fråga vad du tar för en fotografering? Jag har ett barnbarn, Ludde 19 mån som genomlidit cellgifter, operationer, stamcellsbyte och strålning. Han har nästan inget hår, bara lite nytt babiesfjun. Han är liten och mager, väger knappt 10 kg. Skulle du vilja fota honom?
http://www.barncancerfonden.se/fakta-och-rad/barncancersjukdomar/diagnoser/neuroblastom/
Mvh farmor Monika

Svar: Hej Monika! Åh, vad tråkigt att höra att Ludde haft en så tuff start i livet! Hör gärna av dig på mail: info@lailavillebeck.com så kan vi prata om en ev fotografering där! :)Laila
None None

2014-10-08 @ 23:00:35
Postat av: Jennica

Alla dessa hemska sjukdomar, om de bara kunde försvinna från jordens yta! Jag har både cancer (mormor som inte har så länge kvar) och alzheimer (pappa, som fick diagnosen förra året vid 54 års ålder) i min närhet just nu. Fint av dig att göra detta!! <3 kram!

2014-10-09 @ 00:58:10
URL: http://jenfotografi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se