Hästfotografering

(Missa inte min fototävling HÄR)Dagens hästfotografering är avklarad! Jag känner mig så hemma när jag är ute i ett stall! Inte så konstigt med tanke på att jag ridit i ca 17 år. Det blev lite blandade bilder, porträtt, ridbilder och rulla-i-hagen-bilder :) När jag fotade ridningen utmanade jag mig själv rejält kan man säga. Jag bad Ulrika rida i skänkelvikning mot mig, hade bländare 2.8 och ville få skärpa på rätt hästhov i rätt ögonblick... Halleluja!

Vill ni få en uppfattning om hur svårt det var, titta på gräset så ser ni hur stort skärpedjup jag hade att leka med. Att sätta skärpan på rätt hov i rätt moment medan hästen travar mot dig... Tjena! Men jag är envis och jag ville verkligen ha det här korta skärpedjupet! :D Och efter några "omtagningar" hade jag åtminstone ett par bilder som duger. Bland annat den här. Gillar ni?

(Samma bild i svartvitt. Klicka på den för att se den större!)


Kommentarer
Postat av: Katarina

Ja, eftersom jag gjorde ett tappert försök att fota hästar i helgen så vet jag hur svårt det är.

Jag gav upp haha.

2011-07-27 @ 20:51:18
URL: http://brakatarina.se
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

sv, Haha ja jag skulle ju aldrig länka någon annans hemsida om vi sålde produkterna ;D Haha du får vip-pris på Adobe premiere ;)

Och tack så mycket! :)

2011-07-27 @ 21:09:47
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: Mirre - Fotograferande hundtoka

Det är svårt att fota djur/hästar/hundar. Tycker det ser ut som du lyckats riiiktigt bra

2011-07-27 @ 21:59:44
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Linafoto

Svar: Jag hade bländare 2.8 på bilderna och jag brukar ha Al Servo inställd och flytta runt fokuspunkten (mest för att kompositionen ska bli bra när hästen hoppar över hindret) men innan hindret följer jag med hästen och har fokuspunkten på hästen så fokuserar objektivet hela tiden.

2011-07-27 @ 22:05:02
URL: http://linafoto.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej, vad kul att du gillade mina körsbärsfoton. Hästbilderna är jättefina, gillar dom båda i svartvitt.

2011-07-27 @ 22:37:33
URL: http://jennydfoto.wordpress.com/
Postat av: Sandra

Svar: Tack snälla. Det känns underbart!

2011-07-27 @ 22:50:36
URL: http://sandrasblogg.se
Postat av: Mirre - Fotograferande hundtoka

tack så mycket själv, ha en toppendag

2011-07-28 @ 05:15:56
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Katarina

Riktigt fina bilder! Det var inte mycket spelrum du hade för skärpan där! Grymt blev det. fint både i färg och svartvitt. Fast färgbilden är nog min favorit :)

2011-07-28 @ 09:19:59
URL: http://katarinasegen.blogg.se/
Postat av: becca

Snyggt ! :D

2011-07-28 @ 11:22:26
URL: http://fotobex.blogg.se/
Postat av: Fotograf MissJeni

Är man envis så får man som man vill tillslut :) Och tycker bilden är riktigt bra!

2011-07-28 @ 12:51:59
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Anonym

Helt underbar bild. Vilken skärpa. Perfekt på rätta stället! /Annica

2011-07-29 @ 00:58:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Fotograf Laila Villebeck,
Linköping, Östergötland

Fotografen med babyn i fokus! Laila har tagit sin hobbyverksamhet ett steg längre och driver nu sitt eget företag som fotograf med inriktning mot gravidfotografering, nyföddfotografering, babyfotografering och barnfotografering. Jobbar även som bröllopsfotograf. Följ med i bloggen och låt er inspireras av alla bilder! Välkomna!

Godkänd för F-skatt!

bloglovin

Kontakta mig via mail:
info@lailavillebeck.com


JAG SAMARBETAR MED:
GRAVIDFOTOGRAFERING
Att vara gravid är en unik situation i livet! Som fotograf hjälper jag dig att bevara det vackra som graviditeten innebär. Du kan ta dina porträtt i studio i centrala Linköping, i hemmamiljö, eller utomhus. Partner och/eller tidigare barn är välkomna att vara med.
Läs mer på min hemsida!

NYFÖDDFOTOGRAFERING
Ett mirakel! En av mina stora passioner som fotograf är att fota nyfödda. När babyn är 4-10 dagar gammal är chansen störst att fånga de härliga egenskaperna hos er pojke eller flicka. Min studio ligger i Linköping, Östergötland.
Läs mer på min hemsida!

BABYFOTOGRAFERING
En graviditet kan kännas oändligt lång, men när babyn väl kommer går tiden fort! Glöm inte att föreviga de viktiga stegen i babyns utvecklig! De vanligaste tidpunkterna att ta babyporträtt är när de har lärt sig sitta (ca 6 mån) och när de fyller ett år.

ETTÅRSFOTOGRAFERING
Den första födelsedagen är speciell! Jag är glad att så många väljer att låta barnen göra sina ettårsporträtt hos mig. Under en vanlig ettårsfotografering försöker jag fånga det som är speciellt för barnet. Utvecklingen ser ju olika ut, och det kan handla om att stå (med eller utan stöd), ev gå, krypa, klappa händerna, vinka osv osv
Läs mer på min hemsida!

BARNFOTOGRAFERING
Att jobba som barnfotograf är något jag verkligen älskar! Alla barn är olika och jag strävar efter att fånga varje barns personlighet på bild. Jag tar ert barns porträtt i studio, hemmamiljö eller utomhus.
Läs mer på min hemsida!

REFERENSER
”Laila är en enastående fotograf och vi är oerhört tacksamma för alla vackra bilder hon tagit på våra barn. Hon har följt dem från allra första början och har verkligen lyckats fånga de där fantastiska ögonblicken på bild.”
Amanda, mamma till Thure och Selma

"Vår dotter Alva (tre och ett halvt år) kan, tack vare Laila, leka sig igenom hela fotosessionen. Detta har resulterat i helt oemotståndliga foton där man verkligen kan se hur Alva njuter av livet. Vi kan inget annat än rekommendera Laila till alla som vill anlita en proffsig och lekfull fotograf."
Ann-Charlotte och Andreas

"Laila är framför allt professionell, men även lättsam, glad och humoristisk - vilket ger underbara bilder som resultat. Hon vet hur man fångar två hjärtans stora livsögonblick, och gör det med glans. Laila är praktisk och ger väldigt bra och tydlig feedback. Vi rekommenderar varmt Laila som bröllopsfotograf!"
Evelina och Johan

"Vi är så glada att vi anlitade Laila som vår bröllopsfotograf. På ett avslappnat och proffsigt sätt lyckades hon både ta otroligt vackra porträttbilder samt fånga alla de speciella ögonblicken under vigseln. Hon har verkligen känslan för hur man tar bilder som är naturliga och sprider värme. Vi kan absolut rekommendera Laila som fotograf på er stora dag!"
Sandra och Erik


Blogg listad på Bloggtoppen.se
http://www.barnfotografer.se